HellMad 2 #1 Публикувано 5 Март, 2018 Здравейте, от вчера колата проявява характер, като ми набива тази грешка. Случва се след като запаля. Осезаемо работи на 3 цилиндъра. По-малко от минута по-късно се появява и четвъртия. Въпроса е - преди да почна се занимавам с главоблъсканици (в моя случай да изчета къде каквото намеря и сам да се вкарам в шок) - някаква идея? Да спомена - колата гори масло. Възможно ли е от гумички на клапаните да омаслява свеща и докато изгори маслото - да ги правия тия "мизерии" Свещите са сменени с иридиеви преди 2000 км. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #2 Отговорено 5 Март, 2018 Спри газта и пробвай на бензин само. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #3 Отговорено 6 Март, 2018 Да вкарам редовния въпрос - клапаните регулирани ли са скоро? Иначе да - покарай на бензин малко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #4 Отговорено 7 Март, 2018 Хич не са регулирани даже, но тя си пали на бензин. Като мине на газ вече си работи нормално. Те тия с течната фаза нали уж не се регулираха? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #5 Отговорено 7 Март, 2018 След колко време минава на газ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #6 Отговорено 7 Март, 2018 кое не се регулира? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #7 Отговорено 7 Март, 2018 Преди 4 часа, fenabg написа: кое не се регулира? Не, бе. Не че не се регулират въобще, но не е като да караш с изпарител. на газ минава след минута до две, не съм го засичал. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #8 Отговорено 7 Март, 2018 Под малко имахме предвид 1-2 дни да покараш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #9 Отговорено 7 Март, 2018 Преди 3 часа, HellMad написа: Не, бе. Не че не се регулират въобще, но не е като да караш с изпарител. на газ минава след минута до две, не съм го засичал. Какво променя в горенето течната фаза и изпарителя , газта гори с една и съща температура и скорост.? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #10 Отговорено 8 Март, 2018 Клапани 99% за реглаж 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #11 Отговорено 11 Март, 2018 На 3/7/2018 at 23:04, fenabg написа: Какво променя в горенето течната фаза и изпарителя , газта гори с една и съща температура и скорост.? Не знам всъщност, някъде това прочетох, което не значи, че го кредитирам на 100 процента. Като цяло пропан-бутана гори спрямо съотношението на двете, но в общият смисъл не би трябвало да има значимо разлики в горенето. Нещо друго забелязах. Колата като цяло гори масло. В момента, в който маслото намалее - започва да го прави този проблем. Не виждам взаимовръзката, но корелацията я има.... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #12 Отговорено 21 Март, 2018 Здравейте колеги, отново. Да не отварям нова тема... Тая работа я прави само на бензин. Мине ли на газ - работят идеално и четирите цилиндъра. Идеи? Налягане на бензиновата помпа, клапани, дюза? Не ми идва нищо наум. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HellMad 2 #13 Отговорено 15 Април, 2018 Малко е замряла темата и не вярвам да я съживим, но да не отварям нова... Проблема продължава да се появява периодично. Клапаните са регулирани! Набива ми грешка само тогава, когато колата автоматично прехвърля бензин/газ и само докато работи на бензин. Тогава и по-трудно (т.с. трябва да и подам газ) пали. Ако я оставя да работи само не бензин - няма проблем. Ако сменя автоматично на газ - когато премине на газ - няма проблем. Само в периода преди да премине - единият цилиндър липсва. Май е за газаджия, и ще я закарам, но ако някой същевременно има идея... Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Vancho 73 #14 Отговорено 16 Април, 2018 Изпуска ти газовата дюза 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
iso_eu 29 #15 Отговорено 13 Май, 2018 Реглажа - проверката на клапаните се прави дори и ако само караш на бензин даже Просто такава е технологията на този двигател .....стара но при редовно обслужване прави по 500 000 км без проблем . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #16 Отговорено 13 Май, 2018 В крайна сметка клапаните така и не ги провери? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
s.s.d.d. 280 #17 Отговорено 13 Май, 2018 На 15.04.2018 г. at 21:04, HellMad написа: ... Клапаните са регулирани! ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #18 Отговорено 13 Май, 2018 Моя грешка ,пропуснал съм. Някоя дюза да не е заминала или букса. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове