balin 13 #1 Публикувано 16 Ноември, 2017 Здравейте колеги, искам да попитам тези от вас ,които реално карат в градски условия Honda CR-V бензин - автоматик 2008 г. , какъв е разхода ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DMZ 125 #2 Отговорено 16 Ноември, 2017 Много е относително. Аз съм в малък град, което значи, че паля и докато колата още не е загряла след около 1км гася. След няколко часа пак паля и след малко гася, а например когато влизам в магазин или взимам детето от детска /без значение колко се бавя/ я оставям да работи. При това положение ако е чисто градско в и при такива метеорологични условия като днешните ми се е случвало да минавам 15/100. В София ми е по- малък разхода, но там винаги го засичам смесено и затова не мога да ти кажа колко е само градското. Иначе от преди 4 дни маршрут Берковица- София /градско/- Беркъвица, през проход Петрохан+ градско в Берковица за 382км по борд ми дава 9.3, което значи, че на газ ми е с около 2л. отгоре +- половин литър. Но като се има в предвид, че съм карал по-бавно е по- скоро минус. Моята е ръчка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tougherty 10 #3 Отговорено 16 Ноември, 2017 2.4 бензин, автоматик само градско в София 12-13. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #4 Отговорено 16 Ноември, 2017 Става въпрос за 2.0 150 к.с. и то главно в София ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #5 Отговорено 17 Ноември, 2017 За последните 500 км., от които 180 км. градско в София средният ми разход е 10.4, и то благодарение на софийските задръствания. Само градско - между 11 и 13. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #6 Отговорено 17 Ноември, 2017 Аз питам основно и само за градско , тъй като колата се кара основно в града ! Нормален ли е разход от 14.5/100 без юркане и ръчкане на газта с нормално каране в София ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vesss 12 #7 Отговорено 17 Ноември, 2017 На моята с ръчни скорости, през задръстванията в центъра на София стигаше до 13-13,5/100 през зимата. Предполагам 14.5 е ОК за автомат. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gogo68 8 #8 Отговорено 17 Ноември, 2017 (Редактирано) Аз питам основно и само за градско , тъй като колата се кара основно в града ! Нормален ли е разход от 14.5/100 без юркане и ръчкане на газта с нормално каране в София ? Моята е същата...2.0 150 к.с. автомат 2008г....карам в малък град само градско...винаги засичам с пълен/пълен резервоар...разхода ми е 12л./100км. Струва ми се малко висок този разход - всичко зависи от крачето! Редактирано 17 Ноември, 2017 от gogo68 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #9 Отговорено 17 Ноември, 2017 Аз питам основно и само за градско , тъй като колата се кара основно в града ! Нормален ли е разход от 14.5/100 без юркане и ръчкане на газта с нормално каране в София ? Много е относително. София в 9.00 и 9.30 са два различни града. Разход по борд и по колонка са две различни неща.... София има каране през център и каране по околовръст... Предвид че при мен зимата с ръчна ми дава 10-11 по борд, аз често карам по околовръст, също гледам да тръгвам след задръстването, 14.5 на колонка, автоматик, ако караш в центъра е близо до нормалното. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #10 Отговорено 19 Ноември, 2017 Напълно нормален разход е това. Автомата много го мъчи тръгването, и дори и да няма задръстване , ако има 5-6 малки улички дето се тръгва и спира заради разминаване, легнали полицаи и т.н. разхода отива нагоре. На мен в такъв режим борда ми е отчитал 16-17/100, без нито един светофар и разтояние 2,5-3км. Беше зимата но тя стои в гараж тъй че няма ниски темп. Само да вметна че разхода на газ беше 20+. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dent 33 #11 Отговорено 21 Ноември, 2017 Здравейте. От Май месец карам CRV III R20A2 A/T с Romano AIS. Изминавам 9,5km в едната посока всеки ден (общо 19km), като във всяка от двете посоки времето е около 30-40 мин. и все в час пик. Също така денивелацията във всеки маршрут е 230 м. Лятото времето във всяка една посока беше 20-тина мин. , а разхода ми 11-12 л/100км - засечени на борд, но при изчисляване на (борд+20%=газ) сметките излизаха точно. Сега през зимният сезон нещата са трагични. Борд: 14.5-15,5л/100км, съответно пак изчислени на база газ('щото резорвоар не пълня до горе) - 17,5-18л/100км. Борд компютъра съм го засичал 2-3 пъти по схемата "пълно-до-празно" и мога да кажа че отчита точно от 0,1л/100км. Карам различно като стил, понякога спокойно, а друг път като див "селджак" , от което ме е срам разбира се 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
balin 13 #12 Отговорено 25 Ноември, 2017 Напълно нормален разход е това. Автомата много го мъчи тръгването, и дори и да няма задръстване , ако има 5-6 малки улички дето се тръгва и спира заради разминаване, легнали полицаи и т.н. разхода отива нагоре. На мен в такъв режим борда ми е отчитал 16-17/100, без нито един светофар и разтояние 2,5-3км. Беше зимата но тя стои в гараж тъй че няма ниски темп. Само да вметна че разхода на газ беше 20+. Да има малки улички, легнали полицаи и т.н. , но колата не се кара точно в часовете пик и зверските задръствания и без да се настъпва прекалено и този разход от 15/100 ми се вижда прекален... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jaccomo 96 #13 Отговорено 26 Ноември, 2017 (Редактирано) Одеве пак засекох разход 27л. за 206км. Това е с 50% извън градско карано около 100км/ч , но градското ми е със задръстваноя. В София моя бензинова кола под 12 не ми е давала. Старото ЦРВ беше ръчка и даваше 14/100. С този автомат и още 300 кила отгоре 1л горница си е направо постижение. В нормален градски не натоварен режим тази кола харчи 13 газ, което е мега доволно. Редактирано 26 Ноември, 2017 от jaccomo 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове