marin88 1 #1 Публикувано 29 Октомври, 2017 Здравейте сигурно има писано по темата ,но да попитам.Собственик съм на харви 1999г. и имам към единия ключ дистанционно стандартното на хонда.При закупуването дистанционното не работеше (по-скоро от време на време).Реших ,че е от батерията и я смених но пак не работеше от всеки път (от 10 опита 1 работеше).Въпроса ми е къде е машинката или датчика който се управлява с дистанционното.Забравих да спомена ,че на стъклата на предните врати има стикер имобилайзер.Незнам дали е от значение.Благодаря! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #2 Отговорено 29 Октомври, 2017 Здравей Марине и добре дощъл! Имобилайзера и радиоуправляемото дистанционно заключване са 2 различни неща. Имобилайзера се управлява от чип,който е без захранване и е вграден в самия ключ. Дистанционното е само за отключване на вратите.Има си батерийка.Обикновено,тя оксидира и не дава добър контакт или самите пуканки,които се натискат не контактуват добре.Отвори ,го ,почисти го и смени батерийката.Модула в колата -приемника почти не дефектира и не трябва да го пипаш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
marin88 1 #3 Отговорено 29 Октомври, 2017 Ходих при ключар и ми каза след замерване на дистанционното ,че не е от него.Което ме навежда на мисълта да търся другаде проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ivan_pop 64 #4 Отговорено 1 Ноември, 2017 На CR-V 1 което се отключва/заключва с дистанционно,модула се намира в шофьорската врата.На HR-V предполагам пак е там модула.А дистанционното се обучава по малко сложен начин,пробвай да го обучиш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #5 Отговорено 2 Ноември, 2017 Модула се намира точно над съединителя до таблото с предпазители.Щом от време на време работи,значи няма нужда от обучение.Алармаджията е проверил със скенер дали изобщо дистанционното излъчва и на каква честота,но не и силата му на излъчване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #6 Отговорено 10 Ноември, 2017 Здравейте! И аз наскоро се сдобих с HRV, 2000 г., 124 кс. При мен проблема е същият, само че дистанционното въобще не работи. Джамбазина каза, че най вероятно това дистанционно не е от колата и трябва да го обуча. Къде в София или околността правят подобни процедури, защото е досадно постоянно да отключвам с ключ. Друг вариант е аларма, която да отключва вратите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #7 Отговорено 10 Ноември, 2017 Еми аз не бих се занимавал да обучавам, ще излезне по-скъпо от 1 модул за дистанционно. За 1-2 часа ще ти я нарпавят в някой сервиз. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Крумов 1 #8 Отговорено 16 Февруари, 2019 Здравейте!Пиша тук защото и моя проблем е подобен.Всъщност на мен дистанционното ми работи само че от близко.Мръдна на повече от метър и не ще .Почистено е и сменена батерията.Нямам представа дали е нормално това за HR-V то ,щото жена ми е с JAZZ и бутоните са на самия ключ и работи от доста по-голямо разстояние.Опитвам се да разбера дали може да се смени модула с друг който да не е от Хонда? Между другото си търся кутийка или не работещо дистанционно ,че моята и счупена Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #9 Отговорено 16 Февруари, 2019 В ибей има кутийки за 2-5лв.Единствено губиш екстрата капаче за смяна на батерията.Моята чукна 3 години-изработката е добра. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #10 Отговорено 17 Февруари, 2019 Отдолу на всяко копче има по една микрета (микробутон) подмяната при еладжия не струва много и всичко идва на мястото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #11 Отговорено 17 Февруари, 2019 Преди 1 час, CARPERA написа: Отдолу на всяко копче има по една микрета (микробутон) подмяната при еладжия не струва много и всичко идва на мястото. Неработеща Микрета и работещо само от близо са напълно различни неща. Колега иди при някой ключар или еладжия който има честотомер да провери дали излъчва на точната честота. Някой дистанционни имат малък тример с който се корегира честотата , и може леко да се е рабутал. Другото което е може някоя спойка на някой елемент да е заминала. Трябва внимателно да се огледа. И трето , просто да се удължи антената на приемника. Ако е вътрешна като ламаринка малко по игра пада , а ако е външна като кабелче е по лесно. Ако е кабел не важно да сложиш 1 метър , а да измериш старият колко см. е , и новият да го нанесеш х2 (пример 9см х2 = 18см х2 =36см. х2 =72см.) 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #12 Отговорено 17 Февруари, 2019 Quote Неработеща Микрета и работещо само от близо са напълно различни неща. Неработеща и не изпраща сигнала да миналия месец ми се случи хващаше дистанционото отдалеко спря, само до колата след много натискане, смених микретите и сега е ок мисла че ми взиха 5-8лв за двете.Това беше при мен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Крумов 1 #13 Отговорено 17 Февруари, 2019 Благодаря,сега отивам да открия приемника и да го сваля.А за кутийката писах евентуално ако някой колега има не работещо да го купя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Крумов 1 #14 Отговорено 17 Февруари, 2019 преди 12 минути, CARPERA написа: Неработеща и не изпраща сигнала да миналия месец ми се случи хващаше дистанционото отдалеко спря, само до колата след много натискане, смених микретите и сега е ок мисла че ми взиха 5-8лв за двете.Това беше при мен. Колега аз съм от София и ако майстора е от тук да ми дадеш координати Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Иван Крумов 1 #15 Отговорено 17 Февруари, 2019 Колеги предполагам че това е модула,всъщност щом махна буксата спира да отключва и заключва Видимо няма нищо или поне аз не видях и под лупата.Единствено мога да го пръсна с контактен спрей. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1554 #16 Отговорено 17 Февруари, 2019 Quote Колега аз съм от София и ако майстора е от тук да ми дадеш координати Далеко си пише в профила от къде съм и аз говорих за микретите на дистанционното всеки алармаджия ще ти ги смени. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове