BuRn1nG 9 #41 Отговорено 24 Януари, 2019 Малко ъпдейт по темата: при ъпгрейд с апарати от Хонда Пилот - > имайте предвид централният отвор на дисковете , които купувате , както и междуболтовото разстояние , тъй като по OEM Номера в темата има и дискове с 5х120 , а те не са съвместими с главината на Акорд. Има възможност дискове от Хюндай Санта Фе да станат (доста по-евтини от тези в темата) , те са на 321мм , 28мм , 69мм централен. Като при тях има разлика във височината от 1,5мм. Тези дни ще пробвам един и ще кажа дали стават. Иначе в БГ много трудно може да се намери диск на 330/28 на 5х114.3. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BuRn1nG 9 #42 Отговорено 29 Януари, 2019 Не стават дисковете за Санта Фе , само тези от ОЕМ номера на 5х114. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
VTI-S 1 #43 Отговорено 20 Август, 2019 За предните дискове за мен е ясно. Слагат се 320х32 двубутални от акорд 8 ( определени модели). Скачаш адски много в размера и прегряването става доооста по трудно. Сами можете да намерите разликата в размерите на дисковете, накладките и т.н. Проблема с предните спирачки е решен с този ъпдейт ( поне за мен). Който има парички излишни, мисля че може да сложи от сивик type R 9 gen ( Тва дето съска :Д ) Там мисля, че бяха 350х32 4 бутални брембо. Ама цената е сериозна, аз не бих се занимавал. Доколкото съм чул е болт он и там, ама не мога да потвърдя на 100 %. Сега е ред да решим проблема със задните спирачки. Все ми се иска да успея да сложа от 8 ген 305 мм диск отзаде. Има ли някой, който е правил подобен ъпдейт? Нека да сподели. Понеже апарати, дискове, накладки няма да са скъпи от 8 ген. Идеята е да видим, как ще се напасват. Гледам, че колеги са правили в Хамерика някви самостоятелни устройства за супортите за да могат да го направят. Накрая успяват да сложат дискове от RSX 313 мм. Та моля някой по-запознат да помага за задните дискове, защото колегите отвъд океана са доста доволни от тези ъпдейти. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aleksandur 283 #44 Отговорено 20 Август, 2019 преди 40 минути, VTI-S написа: Все ми се иска да успея да сложа от 8 ген 305 мм диск отзаде. Има ли някой, който е правил подобен ъпдейт? Нека да сподели. Понеже апарати, дискове, накладки няма да са скъпи от 8 ген. Идеята е да видим, как ще се напасват. Гледам, че колеги са правили в Хамерика някви самостоятелни устройства за супортите за да могат да го направят. Накрая успяват да сложат дискове от RSX 313 мм. Та моля някой по-запознат да помага за задните дискове, защото колегите отвъд океана са доста доволни от тези ъпдейти. ТУК има описано как стават и от CRV 3 gen. 1 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #45 Отговорено 21 Август, 2019 Питането ми е следното ... На моята 2.0 VII дисковете са ми на 280 , и гледам ,че на 2.4 и 2.2 дизела VII са на 300 мм. Поразгледах и ми направи впечатление ,че спирачните апарати на 2.0 би трябвало да събират 300 мм , но накладките са различни на вид ?! Та мога ли да мина на 300 мм диск ... въпреки ,че ще е със старите еднобутални апарати пак ще има лек ефект според мен .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #46 Отговорено 21 Август, 2019 Втора ръка апаратите на тея коли вече са без пари - по около 30лв за брой. Направо може да си вземеш за 100лв два апарата от 2.4 с дисковете втора ръка и си свиркай. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #47 Отговорено 21 Август, 2019 Преди 1 час, rollin написа: Втора ръка апаратите на тея коли вече са без пари - по около 30лв за брой. Направо може да си вземеш за 100лв два апарата от 2.4 с дисковете втора ръка и си свиркай. Значи има разлика в апаратите между 2.0 и 2.4 ?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #48 Отговорено 21 Август, 2019 Щом дисковете са различни логиката води и апаратите да са, но не съм 100% сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jungles 78 #49 Отговорено 21 Август, 2019 преди 22 минути, rollin написа: Щом дисковете са различни логиката води и апаратите да са, но не съм 100% сигурен. Според мен разликата е само във съпортите ... За 2.4 и 2.2 мисля ,че са са еднакви,но това е само предположение.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #50 Отговорено 11 Септември, 2019 Да допълня темата, след около година карана с "тъпирски" апарати, мога да кажа че колата спира по съвсем друг начин, да не кажа голяма дума но вече съм по сигурен в спирачките си. Та моя отзив е че си заслужава ъпгрейда. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #51 Отговорено 11 Септември, 2019 А влизат ли стоковите 16-ки с апарати ATR? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #52 Отговорено 11 Септември, 2019 Да, зимните ми са 16-ки и няма ядове 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BuRn1nG 9 #53 Отговорено 16 Септември, 2019 Аз ще слагам от Акура RL 4буталните и като са готови , ще ви споделя разликата. Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BuRn1nG 9 #54 Отговорено 3 Октомври, 2019 Супер е колата с 4 буталните , не дава да пипнеш педала на спирачката. Препоръчвам горещо като ъпгрейд , но внимавайте с джантите , аз сложих 15мм фланци. Ще кача снимки тези дни. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rorschach 7 #55 Отговорено 14 Октомври, 2019 Здравейте. И аз съм се решил за ъпгрейд с двубутални апарати от Accord VI Type R, но за момента не успявам да намеря. Ще бъда благодарен ако някой от вас познава човек който продава и ме свърже. Пуснал съм и обява в секция "купува", но и там няма успех. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BuRn1nG 9 #56 Отговорено 30 Юни, 2020 На 14.10.2019 г. at 21:17, Rorschach написа: Здравейте. И аз съм се решил за ъпгрейд с двубутални апарати от Accord VI Type R, но за момента не успявам да намеря. Ще бъда благодарен ако някой от вас познава човек който продава и ме свърже. Пуснал съм и обява в секция "купува", но и там няма успех. Имам двубутални от Хонда Пилот , но не са болт он като тези от Accord Type R Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Rorschach 7 #57 Отговорено 8 Юли, 2020 Благодаря за предложението, но искам да карам на 16" зимата и затова търся такива от Accord Type R Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове