SystemError 4 #1 Публикувано 7 Август, 2017 (Редактирано) Здравейте, съфорумници. От няколко месеца съм с Хонда сивик 1.4 англичанка регистрирана 2001 и преди покупката колата беше регистрирана в община Аксаково (Варна) като съотвеният данък е бил 45лв.Днеска решавам да си платя данъка за колата и за мое съжаление разбирам, че трябва да платя 85лв, данък (община Варна), което ме кара да мисля, че има нещо нередно. От това, което прочетох като информация в нета разбирам, че колата вероятно е записана без катализатор, само че такава информация липсва в талоните.Та ща не ща платих данъка понеже скоро трябва да минавам преглед. Проблема не е до парите все пак си платих данъка, а до това че явно съм един от многото потърпевши в тази сфера. Моля за информация, ако някой се е сблъсквал с този тип проблем и да каже има ли смисъл да се боря с тази корупция. Ако е да бих се радвам да ме насочите какво точно трябва да направя, Редактирано 7 Август, 2017 от SystemError Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Batvan 17 #2 Отговорено 8 Август, 2017 Искат документ от официален представител на марката за България. Документа да доказва че колата отговаря на евро стандарта по който е произведена. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vanax 87 #3 Отговорено 8 Август, 2017 Преди около 3 години извадих съответния документ от Бултрако (около 30 лв. струваше и 1 седмица, за да отиде до Япония и се върне подписан и подпечатан) и го представих в НАП Варна, с което годишният ми данък падна с 35 лв. Не съм се занимавал да ходя до КАТ и да вадя наново талона, в който да е записано с какъв евро стандарт съм, данъчните казаха, че не е нужно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_bo 106 #4 Отговорено 8 Август, 2017 Интересна информация е, че аксаково е към община Добрич и там данъците са по-ниски. Вероятно предположението с евро стандарта не записан в талона е вярно, но ако излезе всичко точно имай предвид и разликата в данъците в различните общини. Моя данък за 115 коня ми е около 130 лв без значение от евро стандарта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Drone 790 #5 Отговорено 8 Август, 2017 моя пък за 105 е 142лв в Пловдив Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1250 #6 Отговорено 8 Август, 2017 В татковината е така. Или си под 100, или си над 100. Катализатор, евро стандарт ... тва яде ли се, пие ли се... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
StormTrooper 4 #7 Отговорено 8 Август, 2017 Тази година, 5 април, платих 110,12лв данък за 115кс(D15Z6) в София. Доколкото аз знам, ако данъка се плати до края на април, има отстъпка 5% от цената. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonywoolf 100 #8 Отговорено 9 Август, 2017 Данъка на моята кола е 208 лв. в Бургас и 174 лв. в София. Почти няма разлика, нали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Temo 7 #9 Отговорено 9 Август, 2017 Данъка на един автомобил в България зависи не само от мощност, година на производсво и евро стандарт, но и от общината в която го регистрирате. Всяка община си гласува размера на местните данъци и такси. Има калкулатор в нета, на който само като сменяте общината, без да променяте другите параметри ще разберете разликите. http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SystemError 4 #10 Отговорено 9 Август, 2017 Благодаря на отзовалите се. Наясно съм, че в различните общини има различни данъци, но точно в сайта, който е дал Temo съм правил справка за данъка, въпречки че не бях сигурен дали е актуален. С катализатор според сайта данъка трябва да е 45 лв. и без катализатор 89лв. Ако то това е вярно значи разликата в данъка не е от това, че колата е регистрирана в друга община. На този етап смятам, че няма какво да направя освен да чакам данъка за догодина и да пробвам варианта, който е предложил vanax. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове