Jump to content

niko_bo

Фен
 • Мнения

  146
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

106 Good

Относно niko_bo

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  D15Z6
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна
 1. Данък МПС

  Интересна информация е, че аксаково е към община Добрич и там данъците са по-ниски. Вероятно предположението с евро стандарта не записан в талона е вярно, но ако излезе всичко точно имай предвид и разликата в данъците в различните общини. Моя данък за 115 коня ми е около 130 лв без значение от евро стандарта.
 2. Моят пръв Сивик

  Честито за колицата! Със здраве да си я караш! Другото е въпрос на вкус и мерак. Много безаварийни километри!
 3. Не казвам, че мнението на Veseliq не е вярно, но моя опит е като на другите колеги. Вероятно в чужбина бензин 95 е наистина с такова октаново число и там няма смисъл да зареждаш 98 или 100. Но в България моите наблюдения са, че с 95 колата става една идея по-мудна(възможно е да си въобразявам естествено), двигателя започва да почуква, разхода се качва с около литър.... Като заредя 100 ниските обороти са с по-добър респонс и върви повече над 120 км/ч, двигателя утихва и сякаш всичко си идва на мястото. Никой не твърди, че 100 октана са истински, но колата си показва кое е по-добро за нея.
 4. И аз днес реших да пробвам 100 на марешки и бих казал, че е добър. Последно време зареждам 100 на ОМВ и ми се струва, че колата е малко по-пъргава с бензина на марешки. Може и да си въобразявам, но определено не ми се стори по-лош, а цената е с 30 ст. надолу. Изкарах си и карта за отстъпки, но те са само за обикновен бензин 95, дизел и газ.
 5. Аз по принцип зареждам 100 октана на ОМВ във Варна и съм относително доволен от качеството на горивото и разхода. Но преди около месец обикалях в южна България и заредих 2 пъти от Газпром 98 бензин няколко километра след бензиностанцията се усети как колата има повече сила в ниските обороти. По принцип зора на икономика е на баирите и там качеството на горивото се усеща най-много и останах по-доволен от газпром. За съжаление тук нямат все още обект, а и не се знае кой как ще развали горивото.
 6. Тази май е на колега. Виж обявата : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=96834
 7. Дилема-каква хонда да купя?

  При спокойно ежедневно каране предимствата на икономика си натежават. Това за въртящия момент и конете кога идвали си се усеща при агресивно каране (ако изобщо усетиш разликата от 6 нютона), което вероятно ще е рядкост.... Разликата от японката до англичанката си е 100-на кг, което се усеща според мен. Но комфорта на многото врати вероятно би го компенсирал. Лично мое мнение е за кола на тези години да се гледа колко е запазена и това да е основния критерии. Ако се търси нещо конкретно се чака повечко обикновено. Успех избора!
 8. ПТП с колега

  Колега, преди година и малко имах подобно ПТП с повече щети предимно по моята кола (аз бях удрящия отзад).... със златен талон съм и не ми взеха точки, дори ми върнаха същия талон за мое учудване. Акта ми струва 110 лв и също ми е първо нарушение.
 9. Колата е супер! Идеята за джантите също е добра. П.С. Гледам правите списък за VTi-ки по 400 euro .... +1 и за мен
 10. Колко ни тежат джантите?

  Honda джанти 14ки ет45 - 6 кг (по кантара на еконт)
 11. Не знам какво е и за какво служи, мога само да предполагам, но го имам и на моя Сивик 6-та генерация хеч. Ще е интересно да пише някой знаещ.
 12. Подкалници

  Аз съм с хечбек и нямам подкалници отзад. От наблюденията ми хечовете нямат такова нещо, предполагам и за седаните е така, но по-добре да каже някой колега със седан.
 13. A 98-H

  Сметката е вярна! От 2,5 години си карам с 100 октана и съм много по-доволен от вървежа и динамиката! Бих добавил, че двигателя е по-тих и не се мъчи, същата сила идва в по-ниски обороти.
 14. д15з6 помощ

  Колега, чел съм малко по въпроса с турбото и ми е останал спомен, че д-серията държи спокойно на 0,5-0,7 бара. Това са около 200 коня може би.... Относно колко ще издържи всичко е строго индивидуално, едва ли някой може да ти каже от компютъра. Ако имам пари да засилвам моя икономик, и аз бих инвестирал в турбо. Следя с интерес темата и ще ми е интересно да се изкаже някой вече минал през това начинание.
 15. Олекотени джанти и гуми!?

  Колеги, да попитам някой знае ли колко тежат тези 14ки ???
×