Jump to content

niko_bo

Фен
  • Мнения

    146
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от niko_bo

  1. Интересна информация е, че аксаково е към община Добрич и там данъците са по-ниски. Вероятно предположението с евро стандарта не записан в талона е вярно, но ако излезе всичко точно имай предвид и разликата в данъците в различните общини. Моя данък за 115 коня ми е около 130 лв без значение от евро стандарта.
  2. Честито за колицата! Със здраве да си я караш! Другото е въпрос на вкус и мерак. Много безаварийни километри!
  3. Не казвам, че мнението на Veseliq не е вярно, но моя опит е като на другите колеги. Вероятно в чужбина бензин 95 е наистина с такова октаново число и там няма смисъл да зареждаш 98 или 100. Но в България моите наблюдения са, че с 95 колата става една идея по-мудна(възможно е да си въобразявам естествено), двигателя започва да почуква, разхода се качва с около литър.... Като заредя 100 ниските обороти са с по-добър респонс и върви повече над 120 км/ч, двигателя утихва и сякаш всичко си идва на мястото. Никой не твърди, че 100 октана са истински, но колата си показва кое е по-добро за нея.
  4. И аз днес реших да пробвам 100 на марешки и бих казал, че е добър. Последно време зареждам 100 на ОМВ и ми се струва, че колата е малко по-пъргава с бензина на марешки. Може и да си въобразявам, но определено не ми се стори по-лош, а цената е с 30 ст. надолу. Изкарах си и карта за отстъпки, но те са само за обикновен бензин 95, дизел и газ.
  5. Аз по принцип зареждам 100 октана на ОМВ във Варна и съм относително доволен от качеството на горивото и разхода. Но преди около месец обикалях в южна България и заредих 2 пъти от Газпром 98 бензин няколко километра след бензиностанцията се усети как колата има повече сила в ниските обороти. По принцип зора на икономика е на баирите и там качеството на горивото се усеща най-много и останах по-доволен от газпром. За съжаление тук нямат все още обект, а и не се знае кой как ще развали горивото.
  6. Тази май е на колега. Виж обявата : http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=96834
  7. Разликата от 1 лев идва от грешната сметка на С, той събира общо всички круши 60 бр. и слага по 2 ябълки от А и по 3 от В във всяка торбичка. Така получава 12 торбички по 5 круши. Но по тази схема продава 2х12 = 24 круши от А и 3х12= 36 круши от В. Следователно продава 6 от крушите на А (2 за лев) като част от крушите на В (3 за лев) и идва разликата от 1 лев.
  8. При спокойно ежедневно каране предимствата на икономика си натежават. Това за въртящия момент и конете кога идвали си се усеща при агресивно каране (ако изобщо усетиш разликата от 6 нютона), което вероятно ще е рядкост.... Разликата от японката до англичанката си е 100-на кг, което се усеща според мен. Но комфорта на многото врати вероятно би го компенсирал. Лично мое мнение е за кола на тези години да се гледа колко е запазена и това да е основния критерии. Ако се търси нещо конкретно се чака повечко обикновено. Успех избора!
  9. Колега, преди година и малко имах подобно ПТП с повече щети предимно по моята кола (аз бях удрящия отзад).... със златен талон съм и не ми взеха точки, дори ми върнаха същия талон за мое учудване. Акта ми струва 110 лв и също ми е първо нарушение.
  10. Колата е супер! Идеята за джантите също е добра. П.С. Гледам правите списък за VTi-ки по 400 euro .... +1 и за мен
  11. Не знам какво е и за какво служи, мога само да предполагам, но го имам и на моя Сивик 6-та генерация хеч. Ще е интересно да пише някой знаещ.
  12. Аз съм с хечбек и нямам подкалници отзад. От наблюденията ми хечовете нямат такова нещо, предполагам и за седаните е така, но по-добре да каже някой колега със седан.
  13. Сметката е вярна! От 2,5 години си карам с 100 октана и съм много по-доволен от вървежа и динамиката! Бих добавил, че двигателя е по-тих и не се мъчи, същата сила идва в по-ниски обороти.
  14. niko_bo

    д15з6 помощ

    Колега, чел съм малко по въпроса с турбото и ми е останал спомен, че д-серията държи спокойно на 0,5-0,7 бара. Това са около 200 коня може би.... Относно колко ще издържи всичко е строго индивидуално, едва ли някой може да ти каже от компютъра. Ако имам пари да засилвам моя икономик, и аз бих инвестирал в турбо. Следя с интерес темата и ще ми е интересно да се изкаже някой вече минал през това начинание.
  15. Колеги, да попитам някой знае ли колко тежат тези 14ки ???
  16. Колега, не знам дали си се насочил само към фолиото или искаш просто да оправиш предния капак, но едно боядисване на предния капак ще ти излезе горе долу същото като слагането на хубаво фолио. Има обаче едни такива разлики като например фолиото държи известно време и почва да се разлепя и изглежда все по-зле с времето, а боята е по-трайна сякаш. Чел съм тук във форума, че най-хубавото фолио държи макс 3 год..... Но ако си се надъхал да си го лепиш сам и просто искаш да опиташ, е друга работа
  17. niko_bo

    Виц на деня

    - Бабо, ще стигна ли до Централния пазар? - Не, синко. Човекът се затюхкал и слязъл на следващата спирка. Бабата, мърморейки, сяда на неговото място: - А аз ще стигна...
  18. За извод 6 на блока на конзолата имах предвид, но си прав за смяната на поляритета и въпроса е излишен.
  19. Колега, така като гледам постоянните 12V не са ли на извод 6?И по-интересния въпрос е ще трябва ли да включваш подгрева всеки път, когато искаш да си прибереш или разтвориш огледалата??? Ключето ще прекъсва веригата след стандартния бутон за функцията.Може би трябва да се помисли и дали самият ключ за ел. огледалата ще издържи на продължителното натоварване, все пак е за моментни подавания на напрежение?Не съм специалист, но като разгледах варианта ти и ми изникнаха тези въпроси..
  20. В темата се говори за сивик 6та генерация хеч и за датчика от снимките по-горе, затова не съм пояснявал. Питах за същия датчик в същата кола.Мерси за бързия отговор!
  21. Това означава ли, че колата има фабрична аларма или просто е поставен датчик и, ако искаш, добавят модул за аларма???
  22. niko_bo

    Виц на деня

    Ден след сватбата младоженката се обажда на майка си и разказва през сълзи: - Ужас, скарахме се с мъжа ми! Такъв скандал, такава караница! - Няма страшно, във всяко семейство се случва. Успокой се. - Добре, щом казваш. А с трупа какво да правя? Чудите ли се как да направите една жена щастлива? Просто е! Прочетете тайната: Правилата на играта са прости: - правиш това, което ѝ харесва – получаваш точки; - правиш това, което тя очаква от теб – нищо не получаваш; - правиш това, което не ѝ харесва – губиш точки. Така че – правете си сметката! ВСЕКИДНЕВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ: - Оправил си леглото +1 - Оправил си леглото, но си забравил да сложиш декоративните възглавнички 0 - Просто си хвърлил покривалото върху намачканите завивки -1 - Оставил си капака на тоалетната чиния отворен -5 - Сложил си ново руло тоалетна хартия 0 - Когато тоалетната хартия е свършила, си сложил салфетки -1 - Когато и салфетките са свършили, почнал си да ползваш вестник -2 - Съгласяваш се да отидеш до супера за превръзки +5 - В проливен дъжд +8 - Но се връщаш с бира -5 - Посред нощ проверяваш "какъв е тоя шум в коридора" и там няма нищо - 0 - Посред нощ проверяваш "какъв е тоя шум в коридора" и там има нещо +5 - Убиваш го с чехъла +10 - Оказва се нейното кученце -50 ОТИВАТЕ НА ЗАВЕДЕНИЕ: - Търчиш след нея цяла вечер 0 - Стоиш малко, а после се изнизваш при свой колега на бара -2 - Колегата се казва Таня -4 - Таня е по-слаба -6 - Таня е с по-големи цици -8 НА НЕЙНИЯ РОЖДЕН ДЕН: - Водиш я в ресторант 0 - Вътре не гледат мач +1 - Добре де, гледат мач -2 - Лицето ти е боядисано в цветовете на любимия отбор -10 - "Е, тази вечер поръчвай каквото искаш..." +1 - "... До 20 лева!" -2 РЕШИЛ СИ ДА ИЗЛЕЗЕШ С ПРИЯТЕЛ: - За самия факт -5 - Приятелят ти е щастливо женен -3 - Заклет ерген -7 - Кара R8 -10 КИНО И КИНОПРОЖЕКЦИИ: - Ти си я завел на кино +2 - Завел си я на филм, който тя харесва +4 - Завел си я на филм, който ти не понасяш +6 - Завел си я на филм, който ти харесваш -2 - Филмът се казва "Мъртвият инспектор 3" -3 - Пълен е със сцени на киборги, които изяждат хора -9 - Излъгал си, че това е английски филм за любовта и децата -15 ВЪНШЕН ВИД: - Появява ти се видимо шкембе -15 - Появява ти се видимо шкембе, но ти почваш да се бориш с проблема +10 - Появява ти се видимо шкембе, а ти си купуваш по-широки дънки и бермуди -30 - Появява ти се видимо шкембе, за което ти казваш: "Е, какво толкова, ти си имаш същото!" -800 ОБСЪЖДАНЕ НА ПРОБЛЕМ: - Слушаш с изражение на лицето, издаващо някакъв интерес 0 - повече от 30 минути +5 - повече от 30 минути и без да погледнеш нито веднъж в телевизора +100 - Накрая тя разбира, че просто си заспал -20 ГОЛЕМИЯТ ВЪПРОС "ДЕБЕЛА ЛИ СЪМ?": - Бавиш се с отговора -10 - Питаш "Къде точно?" -35 - Всеки друг отговор -20
  23. Сравнението ти с ЕК3 е точно както по каталог - по-висока макс скорост и по-нисък разход. Аз гледам тук http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=12223 Разход над 10 е много, но вероятно се дължи на по-широките гуми. Ако свещите са за смяна, също се вдига разхода..... може би някой от колегите с такива автомобили и повече опит с различни размери гуми ще споделят впечатления.
  24. АБС-а е екстра за 6та генерация и вероятно при теб я няма.
×
×
  • Създай нов...