Jump to content

vanax

Фен
 • Мнения

  226
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

86 Neutral

Относно vanax

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  L13A i-DSi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна
 1. Сервиз на Honda Варна

  Реглаж на мост не прави. Ако е само за това, препоръчвам сервизите на Жижо.
 2. Горивен филтър за джаз

  Около 50 лв. комплект в Бултрако преди 2 години, препоръчвам смяна на максимум 60 хил.км. Смяната е специфична, развива се топката на скоростния лост, 2 винта + 2 клипса на централната конзола между седалките, измъкваш я през лоста и ще го видиш зад/под него. Внимавай за скобите, които фиксират гумения тръбопровод за горивото - пластмасови са, чупят се и може да спреш на пътя. Помпата ще смуче гориво, но няма да го подава към двигателя, а ще изтича към паважа. Друго важно, цедката е деликатна, внимавай да не я скъсаш и я почисти преди да поставиш новия филтър. Препоръчвам да не експериментираш, да ти го смени някой, който вече го е правил. А, и още нещо важно - никакво пушене и искри вътре и около колата, когато се сменя!
 3. В зависимост къде и кой ти прави ремонта - между 300-350 лв., в което влизат цената за лагерите, 2л MTF (масло скоростна кутия) и труд. Съвет - тъй като скоростната кутия ще се сваля, което е не е евтина процедура, провери си и съединителя и при нужда го смени, за да не се налага след време пак да плащаш отново за сваляне, отваряне, сглобяване, масло и качване.
 4. Виенето на 1-ва и 2-ра се оправя със смяна на лагери на първичния вал, не със смяна на кутия, 2-ра ръка. Каква е гаранцията, че и да е читава, лагерите не са тръгнали да сдават багажа.
 5. Ще цитирам уважаван колега от форума: "Теоретично, W-40 няма работа в Хонда. Ако е необходимо уплътняване, тогава има резон, но в противен случай само се товари мотора. Личната ми препоръка е 0W-30 за зимата и 5W-30 за лятото. Джазката има фабричен дефект с ЕГР пътищата и за препоръчване е да се ползва масло с малка изпаряемост...демек Mobil1 ESP,Mobil 1 AFE...до 7000км,Ravenol/Aveno/Nestle/Petro-Canada....6000km.Интересува те да има сертификат ILSAC GF4/5. Пробег около 5000км за градско за всички ако искаш да ти е чист мотора и да не се задръства със сажди." Лично аз слагах и 5, и 10W40, но откак минах на 5W30 Mobil1 (смяна на 7500, максимум 8000 км) се преродих - мотора не се чува, разхода ми падна трайно под 6/100 градско при цикли от по 10-12км в трафик (до офиса и обратно), моторът е вече на почти 225 000 км, ръчна ск.кутия.
 6. И аз съм само с тази. Преди време поразпитах, друга уж нямало...
 7. Данък МПС

  Преди около 3 години извадих съответния документ от Бултрако (около 30 лв. струваше и 1 седмица, за да отиде до Япония и се върне подписан и подпечатан) и го представих в НАП Варна, с което годишният ми данък падна с 35 лв. Не съм се занимавал да ходя до КАТ и да вадя наново талона, в който да е записано с какъв евро стандарт съм, данъчните казаха, че не е нужно.
 8. Подарявам heands free кит

  Пу, за мен!
 9. Между 6 и 8 л., винаги зареждам до горе. Според мен, количеството е различно всеки път заради денивелацията на пътя, когато датчика в горивния филтър отчете, че влизаш в "резерва".
 10. Минала е покрай Mugen - ако видят какви полски ветробрани са й сложили, ще си направят харакири.
 11. Координатите са същите, като изключим на Карада, не съществуват вече, остана само Бултрако.
 12. Бобини за свещи

  GP (ДЖиПи), моя грешка, за което се извинявам - личния лекар на "Синята перла" . А относно марката, не знам. Имам му пълно доверие, той си ги поръчва отнякъде. Това беше преди 2 години, след същите симптоми, като на колегата StivenJ. При интерес- на Л.С.
 13. Бобини за свещи

  На 2 реда са - преден и заден, вързани на ел.верига. Т.е., тръгне ли една от реда, почват и другите да сдават багажа. В Бултрако са над 200 лв. едната, по съвет на GP-то на колата смених 3 с турски или китайски (не помня вече), по около 75 лв. едната, и вече 2 години нямам проблеми.
 14. И на мен го препоръчаха преди време едни стари Хонда-джии, но вече не живея в Пловдив и не съм опирал до неговите услуги.
 15. Ако проблемът е в бобините, както се съмнявам, нови свещи няма да го решат. И съвета ми е да не чакаш много. Както по-горе ти писах, бобините са вързани последователно на ел.верига и тръгне ли една, след време, 2-ра, 3-та и т.н.
×