Jump to content

vanax

Фен
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

86 Neutral

About vanax

 • Rank
  Потребител

Profile Information

 • Кара
  L13A i-DSi
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

3232 profile views
 1. Можеш да го видиш в долния десен ъгъл под предното стъкло, от страната на водача. Документи на колата нямаш ли, там също го има?
 2. Реглаж на мост не прави. Ако е само за това, препоръчвам сервизите на Жижо.
 3. Около 50 лв. комплект в Бултрако преди 2 години, препоръчвам смяна на максимум 60 хил.км. Смяната е специфична, развива се топката на скоростния лост, 2 винта + 2 клипса на централната конзола между седалките, измъкваш я през лоста и ще го видиш зад/под него. Внимавай за скобите, които фиксират гумения тръбопровод за горивото - пластмасови са, чупят се и може да спреш на пътя. Помпата ще смуче гориво, но няма да го подава към двигателя, а ще изтича към паважа. Друго важно, цедката е деликатна, внимавай да не я скъсаш и я почисти преди да поставиш новия филтър. Препоръчвам да не експериментираш, да ти го смени някой, който вече го е правил. А, и още нещо важно - никакво пушене и искри вътре и около колата, когато се сменя!
 4. В зависимост къде и кой ти прави ремонта - между 300-350 лв., в което влизат цената за лагерите, 2л MTF (масло скоростна кутия) и труд. Съвет - тъй като скоростната кутия ще се сваля, което е не е евтина процедура, провери си и съединителя и при нужда го смени, за да не се налага след време пак да плащаш отново за сваляне, отваряне, сглобяване, масло и качване.
 5. Виенето на 1-ва и 2-ра се оправя със смяна на лагери на първичния вал, не със смяна на кутия, 2-ра ръка. Каква е гаранцията, че и да е читава, лагерите не са тръгнали да сдават багажа.
 6. Ще цитирам уважаван колега от форума: "Теоретично, W-40 няма работа в Хонда. Ако е необходимо уплътняване, тогава има резон, но в противен случай само се товари мотора. Личната ми препоръка е 0W-30 за зимата и 5W-30 за лятото. Джазката има фабричен дефект с ЕГР пътищата и за препоръчване е да се ползва масло с малка изпаряемост...демек Mobil1 ESP,Mobil 1 AFE...до 7000км,Ravenol/Aveno/Nestle/Petro-Canada....6000km.Интересува те да има сертификат ILSAC GF4/5. Пробег около 5000км за градско за всички ако искаш да ти е чист мотора и да не се задръства със сажди." Лично аз слагах и 5, и 10W40, но откак минах на 5W30 Mobil1 (смяна на 7500, максимум 8000 км) се преродих - мотора не се чува, разхода ми падна трайно под 6/100 градско при цикли от по 10-12км в трафик (до офиса и обратно), моторът е вече на почти 225 000 км, ръчна ск.кутия.
 7. И аз съм само с тази. Преди време поразпитах, друга уж нямало...
 8. Преди около 3 години извадих съответния документ от Бултрако (около 30 лв. струваше и 1 седмица, за да отиде до Япония и се върне подписан и подпечатан) и го представих в НАП Варна, с което годишният ми данък падна с 35 лв. Не съм се занимавал да ходя до КАТ и да вадя наново талона, в който да е записано с какъв евро стандарт съм, данъчните казаха, че не е нужно.
 9. Най-добрият двигател на света е вагината: - Може да се стартира с един пръст; - Има собствено мазане; - Буталото може да е всякакъв размер; - Сам си сменя маслото всеки 4 седмици;
 10. Между 6 и 8 л., винаги зареждам до горе. Според мен, количеството е различно всеки път заради денивелацията на пътя, когато датчика в горивния филтър отчете, че влизаш в "резерва".
 11. vanax

  1 май

  The Legend of Racing, The Legend of Honda
 12. Минала е покрай Mugen - ако видят какви полски ветробрани са й сложили, ще си направят харакири.
 13. Честит празник на жените, които по някакъв начин са се борили с тежестите в живота! За останалите - още няколко месеца и идва 1-ви юни!
×
×
 • Create New...