striking 3 #1 Публикувано 13 Юли, 2017 Здравейте колеги, до сега съм нямал проблеми с централното, но ето че се случи. Дадох си колата на безконтактно миене, демек с пара и химикали някакви, сещате се... И тъй като оставяш ключовете и те ти я вземат от паркинга, и т.н., звънят ми след малко и ми казват, проблеми с централното имаш ли, защото колата започна да се заключва и отключва сама без да спира... Отидох да видя какво се случва и заварих следният проблем. Като натиснеш ключа да заключи, всички ключалки започват да се заключват и отключват постоянно и не спират... По някое време, докато натискаш бутона да се "отключи" спират, но винаги в отключено положение. В автомивката ми казаха, че са пускали пара на 2 въздоховода под предната дясна седалка, за да ги почистят и може би на други места. След като им обясних няколко пъти, че проблем с централното съм нямал и изведнъж се чупи в техните ръце, най-вероятно са направили нещо, започна едното момче да разказва как и при други автомобили се случвало нещо да "откача", я прозорец, я нещо друго, тъй като от парата някой модул явно се навлажнявал и т.н., но след това изсъхвал и се оправяло... Е да, ама при мен не се оправи. Ходих в сервиз и там ми отвориха шофьорската врата, за да видят капсулираната кутийка на централното, която дефакто отключва и заключва, защото май там трябвало да бъде "централната" такава, която да управлява другите. В общи линии нищо не направиха и не откриха. Установихме обаче, че ако заключвам и отключвам с ключ през вратата, централното работи коректно. Взехме от друго място работеща такава "капсулована бяла кутийка", за да пробваме дали от нея е проблема, но не беше и нищо не се промени. Другото много странно нещо (и което според мен е ключово, за да се разбере проблема от къде идва) е, че докато шофирам, централното си откача само и се отключва и заключва! Ей така от нищото... Някой има ли идея какъв може да е проблема, къде да търся и при кого да отида? На диагностика не съм ходил, не знам къде. Но трябва да взема бързи мерки, защото не знам утре през ноща дали нещо няма да откачи и да вземе да се отключи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 13 Юли, 2017 Остави за един ден на слънце с отворени врати и след това търси майстори, ако не се оправи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #3 Отговорено 13 Юли, 2017 (Редактирано) Първо няма как да стои цял ден с отворени врати, не зависи от мен. Но вече минаха няколко дена, колата си стои на слънце принципно, климатик пускам и т.н., не е от това проблема. Нещо друго се е случило, но не знам какво. Редактирано 13 Юли, 2017 от striking Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2246 #4 Отговорено 13 Юли, 2017 Каква е колата..малко по-точно? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vtpetrov 49 #5 Отговорено 13 Юли, 2017 Гледам, че си от София. Аз бих отишъл в Юби-Ко (или друг Хонда сервиз). Най-малкото, за да им покажа проблем и те да ми кажат дали имат идея/начин за решаването му. За това пари няма да ти вземат. Вече ако решиш да ползваш услугите им, за да оправят проблема - ще си платиш и готово. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #6 Отговорено 13 Юли, 2017 Вариантите ти за проблем са два - самото копче, което отключва и заключва вратите от шофьорската ти врата, свали го, почисти добре с контактен спрей и виж каке . Другия проблем може да ти идва от актуатур на някоя врата. Много често срещан проблем и може да го хванеш коя врата е, като се опиташ ръчно да заключиш отвътре. Най-вероятно е тръгнала машинката и почва да прави мизерии. Ошашкването на централното, може би идва точно от там, защото реално не може да заключи защото нещо ѝ пречи. Предполагам, че проблемното актуаторче ще е имено на шофьорската врата. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #7 Отговорено 13 Юли, 2017 Извади батерията на дистанционното и опитай с ключа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #8 Отговорено 13 Юли, 2017 Като сложиш батерията на ключа, трябва да го програмираш. Пъхаш ключа в патрона за запалване, даваш на контакт /позиция II/, натискаш бутона на ключа за заклюпване или отключване, след това връщаш ключа в начално положение /без да го вадиш/, пак завърташ на втора позиция и натискаш същия бутон на ключа, след това отново връщаш ключа. Така четири пъти. Като на четвъртия път, когато си на позиция две и натиснеш бутона на ключа, трябва да чуеш щракане от вратите. Сега вече си в режим на програмиране - както си на втората позиция натискаш другия бутон на ключа и като чуеш щтракане връщаш и вадиш ключа. Всичко това при затворени врати, вкл. и на багажника и интервала на натискане, връщане и отново натискане на бутона да не е по-вече от три секунди. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #9 Отговорено 13 Юли, 2017 Много полезно мнение колега, евала На практика може ли да се счита, че ключа може да е манипулиран? Питам, защото знам за подобна схема на кражба на коли, даваш си на автомивка колата и на следващия ден или след време не си я заварваш изобщо, Реално може ли да са копирали ключа и чипа и заради това да има проблем? На практика ми се е случвало да сменям батерия на Сивик и нямаше нужда от горното програмиране, а само се смени батерията и си отключваше и отключваше. Ти явно говориш за нов чип ако се слага предполагам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #10 Отговорено 13 Юли, 2017 За нов чип или нов модул. Мисля, че и при изваждане на батерията за по дълго време също, но не съм сигурен. Описах процедурата ако все пак се наложи обучение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #11 Отговорено 13 Юли, 2017 Питам не за друго, а защото като купувах Сивика едното дистанционно не работеше, с ключа колата можеше да се запали но не работеше дистанционното. Смених батерията и проработи без допълнително обучаване. Но ключаря беше подготвен, че може и да е нужна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #12 Отговорено 14 Юли, 2017 (Редактирано) Каква е колата..малко по-точно? Honda Accord 2006 Машинката на шофьорската врата бях написал, че я сваляхме и почиствахме и т.н., проблема не е от нея. Взехме "нова" машинка да тестваме и проблема си остана. Единственото, което се промени, е че преди всеки път забиваше и щракаше централното постоянно, а сега просто връща веднъж, но от време на време като стои и си се дживи само. Мисля си, да не би да са намокрили ключа и той да прави проблеми. Не мога да разбера къде е логиката, като заключа с ключа през самата врата да работи всичко нормално, а като искам да заключа през дистанционното да не работи. Това ми е мн странно. Не си спомням 2-рият ключ, беше ли с дистанционно на него да пробвам с него дали ще прави същият проблем? Има един ключар на Цариградско, който ми го препоръчаха и мислех да ходя при него, ама той каза че в общи линии си има процедура, която отнема почти цял ден и се проверява до колкото разбрах цялото централно, т.е. всички врати и прочие. Което означава, че ще разглобят всички врати, а хич не ми се иска това. Някой знае ли къде е централният модул? И какво има под предната дясно врата, където са пръскали пара във въздухопроводите? Редактирано 14 Юли, 2017 от striking Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Knoxville 151 #13 Отговорено 14 Юли, 2017 Каква е колата..малко по-точно? Не мога да разбера къде е логиката, като заключа с ключа през самата врата да работи всичко нормално, а като искам да заключа през дистанционното да не работи. Това ми е мн странно. Понеже не отговори на моя въпрос, ще те попитам пак. Извади ли батерията от дистанционното, за да провериш дали и тогава ще имаш проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
striking 3 #14 Отговорено 15 Юли, 2017 Ами все още не съм, днес сигурно ще го направя. Но не мисля, че проблема е от дистанционното, защото когато съм в колата пробвах ръчно да заключа всяка една врата, и само когато натисна шофьорската ми я отключва на секундата и почти винаги, тогава започва през някакви секунди да откача централното и да се отключва и заключва само. Това спира след като дам да отключа с дистанционното. Не знам каква е логиката в цялата работа, след като точно шофьорската врата я разглобихме и тествахме с работеща машинка и се получи същото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #15 Отговорено 15 Юли, 2017 Написах ти го и по-горе, разглоби самото копче на централното ви виж какво е положението там. Почисти и напърскай с контактен спрей. Много често копчето за автоматично вдигане на прозореца и сваляне спира да работи защото е зацапано или износено. Нищо чудно като са чистили да са размили боклуците и да са се налепили по платката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове