nupi 79 #1 Публикувано 12 Юни, 2017 Здравейте колеги, Не можах да открия как да изчистя 3 грешки от ЕKU -то на ABS-а. Тази манипулация съм я правил с двигателя и SRS, но засега нещо не успявам да намеря. В руското ръководство не можах да открия. Искам да кажа, че не се трият грешките като се махне бушона за backup на радиото/вторият към стъклото 7.5А/ Ако някой може да помогне, ще съм много благодарен. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #2 Отговорено 12 Юни, 2017 Откачане на акумулатора плюс махане на бушона не става ли? Даже и да ги изчистиш, ако факторите за тея грешки са налице, при стартиране пак ще си светят и на тебе ще ти се струва, че не си ги изтрил. Един вид перманентни. Щото компа си ги проверява на контакт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalintry 195 #3 Отговорено 12 Юни, 2017 Различна е процедурата за ABS-a. Има игра с контактния ключ и още нещо, обаче не си спомням. Мяркал съм описание или в този форум, или в оFFroad форума. Или в руското Рукаводство. Но щом казваш, че там няма, значи във форумите... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 12 Юни, 2017 http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=7306 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #5 Отговорено 12 Юни, 2017 Различна е процедурата за ABS-a. Има игра с контактния ключ и още нещо, обаче не си спомням. Мяркал съм описание или в този форум, или в оFFroad форума. Или в руското Рукаводство. Но щом казваш, че там няма, значи във форумите... За ABS-a е с окъсяване на двупиновата и после със спирачката. Или 4 и 9 пин при 16-пиновата букса: Със замостена букса: 1. На контакт 2. Като светне лампата за ABS-a натискаш педала на спирачката 3. Като изгасне - пускаш педала 4. Светне - натискаш 5. Изгасне - пускаш 6. ABS лампата ше мигне 2 пъти демек готово 7. Изключваш, вадиш кламера и така ... 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #6 Отговорено 13 Юни, 2017 Много благодаря! Ще пробвам тези дни и ще пиша. Сигурен съм, че процедурата е тази, защото тази игра с педала и лампичката ми попада отдавна, но не можех да си спомня от къде. Относно махането на бушона и акумулатора-не става! Помни тая гад! Скоро си играх, въпреки, че нямах някакви тежки оплаквания, но грешките които бяха са 61, 54 и 12. Искам да ги "почистя" и да видя дали продължават оплакванията от предно дясно колело. 61 и 54 предполагам са дошли от слаб акумулатор. Поздрави на всички! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DOXATA 102 #7 Отговорено 13 Юни, 2017 Този метод проработи при мен,грешките се изчистиха на 100% и системата проработи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nupi 79 #8 Отговорено 20 Юни, 2017 Привет, при мен се оказа, че няма OBD2 букса. Не знам защо, но не намерих! Викнах "Неволята" и изчистих грешките по следният начин, чрез диагностичната букса с два извода-тази в която "се боде кламера".Какво се прави: 1. Окъсява се буксата 2. Контакт 3.Светва ABS лампата-натискаме спирачка-загасва, пускаме спирачката. 4.Пак светва, спирачка-загасва. На третият път измигва 2 пъти и проблема го няма. Махаме контакта и кламера и сме ОК Реално е подобен на начина, който сподели колегата погоре. Дано съм помогнал на някой. Поздрави. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #9 Отговорено 20 Юни, 2017 Да, затова казах 2-пиновата (SCS) първо. Иначе браво! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 19 #10 Отговорено 27 Май, 2021 Здравейте, ще използвам тази тема. Вчера като се пребирах към София в движение ми светна лампата на ABS. Натискам спирачката леко защото бях с около 120км/ч и колата си спира нормално. Карах така около 10км със скорост 60-80км/ч като няколко пъти натискам спирачка и всичко е нормално. Но лампата свети. Отбих изгасих двигателя отворих казанчето със спирачна течност. Беше малко под Макс. Извадих поплавъка и пак го сложих. Стартирах колата и лампата си угасна. Така минах около 300км, но не ми светна втори път. Сега навъртях близо 100км в София и още не е светнал. Някакви идеи от какво може да се е получило това. Преди 10хил.км са сменени дискове и накладки. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #11 Отговорено 27 Май, 2021 (Редактирано) Напълни казанчето на MAX. Ако продължи да свети трябва диагностика да каже кой датчик ABS от 4те е заминал. Но мисла че е от течноста която е под МАХ ,DOT 4 е там ,ако не си я сменял,сега е момента. Редактирано 27 Май, 2021 от CARPERA Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 19 #12 Отговорено 27 Май, 2021 Да май не съм я сменял. Ще я сменя и ще го напълня на мах. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #13 Отговорено 27 Май, 2021 (Редактирано) Tова ще ти помогне. Редактирано 27 Май, 2021 от CARPERA 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #14 Отговорено 27 Май, 2021 Снимах моето дори е над МАХ,когато е под ми е светвало и на мен но не иконата за ABS. Иконата с удивителния за ръчнат тази свети за ниско ниво в казанчето. Според мен я закачи на диагностика за датчиците на ABS,моя единия беше дал фира и така присветваше. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
vdon 19 #15 Отговорено 30 Май, 2021 Да вчера отворих казанчето за течността и извадих поплавъка и ми светна лампата за ръчната спирачка. Тази с удивителния знак. За сега ABS не е съветвал отново, но като ми остане време ще я закача на диагностика някъде. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CARPERA 1541 #16 Отговорено 30 Май, 2021 Вече 4 год съм с сменен от автоморга 50лв го взех ,работи ABS без проблем. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #17 Отговорено 14 Август, 2022 Здравейте, Опитах днес да изчистя грешките на ABS-а. Сигурно нещо пропускам... Забивам кламера, давам на контакт. ABS-a веднага започва да брои грешки, а аз колкото и да натискам спирачката - нищо не се случва. Какво пропускам? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Johnny_V3 29 #18 Отговорено 19 Август, 2022 Разбрах какво пропускам. Грешките вече са изчистени. Забивам кламера където трябва. След това натискам спирачката и чак тогава давам контакт. ABS-a светва и чак когато изгасне отпускам спирачката. След това ABS-a светва пак и натискам, изгасва - пускам. Следват двете кратки мигвания и всичко се нулира. Надявам се да съм бил полезен. 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове