Станимир_пм 4 #121 Отговорено 3 Септември, 2021 (Редактирано) Здравейте. Изчетох цялата тема. Колеги бихте ли споделили на каква марка са ангренажните комплекти които сте използвали? Днес разговарях с 2ма човека с акорд 7ца и сивик 8ца, сменили ангренажния комплект @Tinoмарките HEPU ( https://m.autodoc.bg/hepu/9209100) и RNG (или нещо такова) и не са имали проблеми с виене. Възможно ли е това виене да се дължи нисък клас ангренажен комплект? Възможно ли е да има нещо общо с вискозитета и качествата на маслото? А може би от не качествен маслен филтър, и следовател да няма хубаво налягане на маслото? @Tino Колега ако не е тайна и ако имаш спомен може ли да споделиш кои точно части си купи от бултрако и на каква стойност? Както прочетох, твоета също е започнала да вие макар и с оригинални части. Има ли шанс, да са ти дали части от друга марка уж за оригинални? Някой опитал ли е следкато смени всичко и колата започне да вие, да пробва да върне САМО старите вериги и да пробва да види дали вие? До колкото разбрах тези 2 зъбни колела ги няма в комплектите. Майстора ми каза че при тях няма натоварване и износването при тях става много бавно и затова ги няма в комплекта... Редактирано 3 Септември, 2021 от Станимир_пм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tino 293 #122 Отговорено 9 Септември, 2021 @Станимир_пм 100% Комплекта вериги беше оригинален, пазя всички найлончета и т.н. още повече, че е извършен в един от най-кадърните майстори на Хонда в Пловдив. ``Проблема`` се дължи в обтегачите и още тогава с него коментирахме, че след определена година обтегачите на Хонда са сменени с такива, които са страшно натегнати и опъват повече веригата. Реално като продадох Сивика, на който бях сменил веригата и всички 12 части по системата вече почти не се усещаше виене, бяха минати към 20тина хиляди километра от смяната и 2 години. Някои майстори не сменят обтегача и оставят стария ако е надежден защото не обтяга толкова веригата и такъв шум липсва. Аз смених всичко, за да ми е мирна главата и да не мисля колата Зъбните колела можеш да пропуснеш само и единствено ако няма вече видими следи от надраскване/износване, които могат да настъпят след по-дълго каране с вече отиваща си верига или грешно/старо масло. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #123 Отговорено 9 Септември, 2021 Аз, както съм писал по-горе /някъде бях качвал и клип/, смених само веригиге без обтегачите и виенето си го има. Веригите и двете са оригинални. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Станимир_пм 4 #124 Отговорено 9 Септември, 2021 (Редактирано) Много изчепателен отговор колега @Tino 👍 Аз се чудя да сменя комолекта от 12части с такъва на HEPU, естествени само ако майстора каже. Немска марка предпоръчаха ми я няколко майстора. А за масло карам с мотул еко нерджи 0w30 + фюлеринова добавка на бардал. Ако има и други колеги които са сменяли вериги преди и сега, нека да заповядат да споделят мнение и марка на частите които са използвали Редактирано 9 Септември, 2021 от Станимир_пм Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
CNC Setter 43 #125 Отговорено 10 Септември, 2021 Ето тук съм споделил, какво е ползвал приятел. За сега няма никакви проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kalinskiq 0 #126 Отговорено 4 Декември, 2022 (Редактирано) @Станимир_пм @Tino @KrIv Привет колеги, аз наскоро (това лято 2022г. септемрви) смених пълен комплект верига точно на марката HEPU и този виещ звук се появи и е точно както се описва в темата и видеата (високочестотен,пискащ, като зъболекарска машинка). Не знам точната причина за това , но при мен беше наложително да се смени веригата, тъй като беше започнала да се поразтраква. Ще съм безкрайно благодарен ако някой сподели от къде идва проблема и как може да се разреши. Изчетох цялата тема и не видях много точен отговор,а само предположения. Благодаря ви предварително колеги! Щастлив и слънчев ден! Редактирано 4 Декември, 2022 от kalinskiq Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #127 Отговорено 4 Декември, 2022 Няма отговор, щото никой до сега, вкл. и аз, не сме решили проблема с този шум. Около 70хил.км. карам така и това я. Ти ако успееш пиши, ще съм ти благодарен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
smirky 44 #128 Отговорено 23 Декември, 2022 А при оригинална верига дали вие? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
goga 273 #129 Отговорено 23 Декември, 2022 Аз съм с оригинални вериги и вие. И не само аз и при други е така, вкл. и с ОЕМ вериги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Петър Киров 9 #130 Отговорено 25 Август, 2023 (Редактирано) Вие и с ориинални и със заместители. Бях сложил пълен комплект на FAI. За момента беше добре, след малко каране пак излезе едно като стържене и след 5000 км смених с оригинална, но стърженето си остана и то си се появяваше като позагрее двигателя. като е студен шум нямаше. След 15000 км пак си шумеше, даже и имаше нещо като виене, което се чуваше и на свален ремък. Така и я продадох, че ми писна от нея... п.п. Моята беше CR-V 2, но двигателя си е същия... Редактирано 25 Август, 2023 от Петър Киров Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове