Кристиян К Карастоянов 0 #1 Публикувано 8 Май, 2017 (Редактирано) Колата е Accord tourer 2004 2,2 cdti. Няма буксуване, има си нова течност , няма течове по помпите, работи перфектно на дълъг път при това нееднократно зверски натоварена, НО. Вляза ли в града и на светофар задържа съединителя за повече от 20 секунди, в 2 от 10 случая педала остава долу. При повторно натискане, ходът му е почти нулев , правя още две -три натискания и всичко си идва на мястото, отново си работи безпроблемно до след няколко кръстовища. Може ли проблема да е в самия съединител или да го търся при помпите , педала или не знам вече къде? И още един въпрос, проверих и намерих съединители от 180 евро SAKS , LUK, VALEO, но ги има и от 500-600 евра, пак на същите производители и пак за същия модел. Малко съм объркан, щото не знам кой е правилния. Двата линка са съответните варианти. http://www.ebay.de/itm/LuK-Kupplungssatz-LuK-SAC-Honda-Accord-VII-Tourer-CM-2-2-i-CTDI-2004-01-2008-05-/262867371844?hash=item3d341dc744:g:zS4AAOSwB-1Yr1K0 http://www.ebay.de/itm/SCHWUNGRAD-LUK-HONDA-ACCORD-VII-Tourer-CM-2-2-i-CTDi-KW-103-HP-140-/162238038774?hash=item25c62402f6:g:iIcAAOSwzaJX~9gs Редактирано 9 Май, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #2 Отговорено 8 Май, 2017 Проблема ти е в горната помпа на съединителя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
petko_z 125 #3 Отговорено 8 Май, 2017 Първото е комплект съединител, а второто - маховик. Затова цените са ти толкова различни.. Все пак за различни части става въпрос. Колкото до задържането долу на педала - нека по-технически грамотните колеги кажат. Имал съм всякакви гадости със съединителя, но долу педалът не е оставал.. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кристиян К Карастоянов 0 #4 Отговорено 8 Май, 2017 (Редактирано) Тя и такова нещо ли имала, някакси съм спокоен сега, че може и да не го купувам. Да разбирам , че дори при липса на теч и въздух в системата, може проблема да е в помпата? Редактирано 9 Май, 2017 от vesivanova Предходното мнение не се цитира и др. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #5 Отговорено 8 Май, 2017 Ако си от Варна, мога да ти дам горна помпа за проба. Че аз е взех и остана...☺ Изпратено от моят SM-G388F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tokio 177 #6 Отговорено 8 Май, 2017 (Редактирано) ...да разбирам ,че дори при липса на теч и въздух в системата,може проблема да е в помпата? Точно така, гумичките на буталото не уплътняват добре и спирачната течност преминава от другата страна на помпата, и педала пада. Редактирано 9 Май, 2017 от vesivanova Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Кристиян К Карастоянов 0 #7 Отговорено 8 Май, 2017 (Редактирано) Абе, аз съм от Варна , ама съм по Дойчланд /Мойчланд, дай някакъв телефон за връзка , към края на месеца ще се прибирам. Редактирано 9 Май, 2017 от vesivanova Предходното мнение не се цитира и др.! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #8 Отговорено 8 Май, 2017 Имаш го☺на л.с. Изпратено от моят SM-G388F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sirko 6 #9 Отговорено 23 Май, 2017 Да ползвам темата на колегата /дано няма против/ Педала на съединителя ми започна да скърца от известно време /6 месеца някъде/ но колата почти не се караше до момента, но сега ще ми става основен автомобил та трябва да се направи. Срърцането започна след като намерих малка съчма около 7-8мм диаметър покрай педалите (може да не е това причината но с него го свързвам), скърцането не е кой знае колко шумно но е супер дразнещо и е всеки път като натискам педала. Колата е акорд 7-ца "хамбар" /комби/ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #10 Отговорено 23 Май, 2017 Пръскаш вилката зад педала с вд или друго и си готов. Изпратено от моят SM-G388F с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tony® 100 #11 Отговорено 23 Май, 2017 С ВД шума изчезва,но до 2-3 месеца пак идва с пълна сила.По въпроса с помпата-продава се ремонтен комплект и ако не са износени стените става като нова.Като пари 7-10лв. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JHM 1796 #12 Отговорено 23 Май, 2017 При мен минаха 2 месеца и още го няма скърцането.Дано не се появява,че наистина е дразнещо.Пръсках по оста на помпата, със обикновен силиконов спрей от лидъл.Втулките горе по осите, бяха здрави.Хвърли и на тях по едно око. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #13 Отговорено 24 Май, 2017 С ВД шума изчезва,но до 2-3 месеца пак идва с пълна сила. Е то за това има и други смазки измислени от хората, греста примерно като я сложиш на определените места, после с години няма скърцане . 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове