choro 0 #1 Публикувано 25 Февруари, 2016 Здравейте, Стъклото на шофьорската врата почна да се размества като излизаше от единия край, а от другия пропадаше. Един ден едва го затворих. Скоро свалих кората, извадих стъклото и тествах моторчето дали работи. Всичко изглежда ок, така че не съм вадил стъклоповдигача от вратата. Сложих и наместих стъклото и си работи вдигането и свалянето. Обаче стъклото не е добре закрепено за дръжача на стъклоповдигача. Този държач представлява една U шина, в която ляга стъклото. Видях, че има нещо черно вътре в шината, но не съм много сигурен какво е. Търсих доста из интернет и конкретно тази част не намерих. В мерцедес форума намерих една тема за прозорци, където една снимка показва точно същия държач за стъкло. На снимката се вижда, че в шината има някакво гумено уплътнение и вече в него се вкарва стъклото. Моля запознатите да споделят как точно се монтира стъклото на Сивик 7 ген. По същия начин като на снимката ли е? Ако да, тази гума къде мога да я намеря и тя лепи ли се или просто се слага? Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
demonj 4 #2 Отговорено 25 Февруари, 2016 здравей,имах подобен проблем на сивик 4,заводски е лепен със силикон,побългарих въпросния захват като нарязах 2 резбички м4 и с болчета пристегнах прозороце,силикона с който е лепен е такъв като за автостъкла Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
afe 7 #3 Отговорено 26 Февруари, 2016 При сивик 5-та хеч пак същата драма. Но при мен прозореца няма отвори...ляга в шината и го държи само това черно лепило. Тези болтчета опират директно в съклото? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
choro 0 #4 Отговорено 26 Февруари, 2016 Моят прозорец също няма отвори. И на мен ми прилича на силикон това, което е в моята шина. Ама като видях снимката горе с гумата си казах, че някой някога е ремонтирал прозореца. Явно ще трябва да сваля целия стъклоповдигач от вратата, да изчистя стария силикон и да сложа нов. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 12 #5 Отговорено 28 Юни, 2019 Здравейте, имам сходен проблем с моя Сивик 2004 г. Стъклото на лявата предна врата при вдигане излиза от водача/канала от страни на рамката на врата. Проблема се появява и изчезва, като появи ли се стъклото просто засяда. Налага се да го сваля и при вдигане да го вкарам ръчно в канала. Ако не го направя стъклото засяда и няма мърдане нагоре. От съпротивлението дори изкача черната надлъжна пластмасова лайсна на вратата. Част от прозореца тръгва да излиза извън рамката на вратата, и като го хвана за да го наместя играе-все едно е откачен. Някой намери ли трайно решение на проблема? Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
choro 0 #6 Отговорено 3 Юли, 2019 Здравей, Аз тогава като пуснах темата в крайна сметка свалих стъклото, изчистих стария силикон по него, сложих нов силикон, монтирах стъклото обратно във водача, затворих го и не го пипах няколко дни. Това свърши работа за около 2 години. Сега отново не се ползва шофьорския прозорец поради същия проблем. Решил съм да я закарам на сервиз да се направи като хората. Ще пиша като има развитие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 12 #7 Отговорено 4 Юли, 2019 Аз бих отишъл в сервиз на момента, но нямам идея къде в Пловдив. Също не ми работят машинките на централното на задните врати, и искам да съчетая в един сервиз решаването на двата проблема. Ако има някой колега от Пловдив, който да помогне поне с централното ще съм благодарен. Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
brokofil 18 #8 Отговорено 5 Юли, 2019 Колега,машинките можеш да си ги смениш и сам,лесно е. Аз лично си поръчах от алиекспрес и съм много доволен. 14 лева струва едната машинка,докато тук се продават за по 40-50. Ако имаш интерес,пиши ми на лично Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kiril9666 1 #9 Отговорено 7 Юли, 2019 На мен за предна врата ми взеха 35лв с новата машинка + труда, сега и другата се прецака, ама мисля да се пробвам сам, ще разглобя да видя тоя как я е направил, мисля, че слагат някакви универсални китайски за по 5лв? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko_stanev 78 #10 Отговорено 8 Юли, 2019 (Редактирано) Здравейте, аз моята машинка си я купих от тук : https://www.avtosklad.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0-honda-civic-hatchback-2004-1-2005-9-%D1%88%D0%BE%D1%84%D1%8C%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0 Минах и през китайските "универсални" за 5 лв., но изкара може би година. Разглобяването не е сложно, просто трябва да се внимава. Редактирано 8 Юли, 2019 от icko_stanev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
honda_ks 12 #11 Отговорено 8 Юли, 2019 Здравейте, оправих си стъклото сам. С леко наместване в основата, нивелиране и затягане, за сега проблема изчезна.Тези машинки от посоченият сайт също са вариант, особено, ако мога да си ги взема директно от продавача в Пловдив. Изпратено от моят SNE-LX1 с помощта на Tapatalk Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Jorko. 74 #12 Отговорено 30 Юли, 2019 Аз вече на три врати имам от тези евтините китайски машинки за централно. Първата ми я сложиха на шофьорската врата едни алармаджии преди 9 години. Следващите две сам съм ги поставял - никаква философия. Надеждни са според мен. Преди да си купиш трябва да провериш твоите дали са със 2 или 4 кабела. Между 5 и 6 лева е една такава китайска в "Конрад". При проблеми със стъклата и невъзможност да се справиш сам - там където сменят автостъкла са наясно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
stuf4o 1 #13 Отговорено 21 Февруари, 2021 Здравейте, Имам проблем с прозореца на дясната врата (двуврата 1,7 дизел). Не иска да работи. Предполагам машинката е развалена. Някой сменявал ли е такава, къде може да се закупи? Какво трябва да търся като сваля кората? Има ли нещо общо с централното заключване тази машинка, защото докато работеше още прозореца, от време на време дясната врата не се заклюваше, но сега си работи централно, а прозореца не. Моля за линк на въпросната машинка или снимка. Благодаря предварително. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове