Jump to content

kiril9666

Фен
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно kiril9666

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Русе

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

 1. Аз смених съединител и масло на скоростна кутия, ама скоростите пак влизат трудничко, явно при мен проблемът е другаде, ама не мисля да го задълбавам. Относно въпросния звук, като взех колата лятото нямаше такова стържене, появи се есента като застудя, така че явно наистина се появява може би при по-ниски температури. Възможно е да е от тампон на двигателя, ама с тия цени и пасващи само оригинални, не мисля да си правя излишни опити. По-скоро смятам да пробвам с гарнитурата на колектора след някой друг месец.
 2. Ох, ще го пробвам през новата година, благодаря ти!
 3. Днес седнах в колата на един дядо със същия двигател, но беше 2002г. Все едно бях в коренно различна кола, прекрасен гладък звук, няма стържене, няма нищо... направо се родих.
 4. Сякаш се чува някъде отпред, не отдолу, като резонанс, вибрация, трептене. Все едно ламаринка опира в нещо, ето видео от нета -
 5. Пиши, моля те, ако разбереш, за да не се чудим повече. При мен гледаха изпускателната система уж, ама нямало проблеми пък не знам, вече нямам вяра на майстори.
 6. Братле, тоя шибан шум го имам и аз, и почти всички с тоя мотор. Направо ще се побъркам, никой не знае от къде, в сервизите само предполагат и в крайна сметка нищо. Засега има няколко предположения - турбото опира някъде, маховик /съмнява ме много да е това, ама все пак/, алтернатор /при мен не е това, махнахме пистовия ремък - звукът остава/, имало някакви ламаринки около изпускателния колектор - не съм проверявал, може и от разхлабен болт да е. Мисля, че ще се откажа и така ще си я карам, въпреки че ме влудява брутално. Виж първата тема от раздела, в последните страници го обсъждаме. В нета има клипчета и на други хора с тоя проблем, явно е някакво болно място на тия коли с тоя мотор....
 7. Звукът е резонанс, да, ние сваляхме пистовия ремък - не е от алтернатора. Турбото ми е сваляно и изчистено, но един майстор предположи, че турбото опира някъде и затова се чува звукът. Когато колата ми влизаше в авариен режим и нямах турбо познайте - нямаше стържене. Друг вариант, който ми предложиха са тампоните на двигателя, но поради това, че един тампон е 300 лв, защото освен оригинални нр съвпадат другите не съм го пробвал. Аз съм от Русе и вече в 5-6 сервиза не знаят от къде е. Накрая ще се примиря и ще се откажа. Също и откъм колектора имало някакви ламаринки, ако не са стегнати добре може и да е оттам.
 8. Да ти кажа и аз тъкмо се каня да сменя маслото на скоростите, защото влизат по-трудно, ама не мисля, че е там проблемът. Смятам, че нещо опира някъде. Като вариант си мисля за турбото пък не знам...
 9. За дизела става въпрос, доста хора се оплакват от въпросното стържене, появява се между 1.8-2000 оборота, нагоре го няма и отвън не се чува, само в купето. Пълна мистерия...
 10. Здравейте, някой намери ли решение за шибаното стържене около 2к оборота, щото ще се побъркам скоро и ще я засиля някъде.
 11. Аз съм с 15-ки, 2004г. спорт едишъна, потвърждавам за твърдото возене, като каруца е, ама нормално - по-спортна кола е все пак.
 12. То тоя тампон е хидравличен, ако хвърлил фира няма силикони, няма нищо..
 13. Здравейте, някой сменял ли е десния тампон на двигателя? В 3 сервиза вече не мога да намерят тампон, който да пасва. Уж са за тази кола, а като дойдат и не пасват, вече в чудо се видях с тоя тампон. Моля, ако някой го е сменял да каже откъде го е купил...
 14. Благодаря! А на някой да му се е случвало при 1.7 ctdi да има на студен двигател звук подобен на влизащ и излизащ въздух, все едно работи неравномерно колата? Няма промяна в обороти.
 15. Някой може ли да ме упъти къде точно се намира хидравличната помпа на 1.7 ctdi 2005 г.?
×