Jump to content

kiril9666

Фен
  • Мнения

    39
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kiril9666

  1. Моят е спрян само софтуерно и пак влиза в авариен, но при мен грешката е P0236.
  2. Само да кажа, че при мен аварийния режим, за който писах по-горе, се оправи /поне засега, вече 1000км/ със смяната на клапан н75 с втора употреба от Опел Сигнум, майстора каза, че бил същият и ми сложил такъв.
  3. Аз моите ги сменях без да разкачам акумулатора и не съм имал проблем, няма нужда да го откачаш по принцип според мен
  4. Дизел 1.7, след смяна на геометрията на турбото с чисто нова, смяна на клапан н75 с друг втора ръка, колата продължава да влиза в авариен режим. Прикачил съм снимка на грешката, която дава. С чисто нов МАП сензор пак влиза в авариен.
  5. На мен за предна врата ми взеха 35лв с новата машинка + труда, сега и другата се прецака, ама мисля да се пробвам сам, ще разглобя да видя тоя как я е направил, мисля, че слагат някакви универсални китайски за по 5лв?
  6. Наистина не знам, при мен беше супер на магия след много опити, просто по спомен пластината отива зад нещо и се закача, не знам зад кое отива, защото аз като го правя не гледам към крушката, карам го само на напипване и налучкване, затова и те посъветвах просто да опитваш докато стане, потърси в ютуб има разни клипчета за смяна на крушки, може да са ти от полза.
  7. Аз успях да я закопчея след около 15 минути мъки, супер на късмет, ама според мен пластината като се вдигне се бута леко настрани и напред, някак си да отиде зад белия адаптор. Поне така мисля аз, хем сменях и на двата фара крушките и ги закопчах, ама беше наистина много играчка. Опитвай разни варианти, все ще стане.
  8. Аз съм с климатроник и при мен са 3 крушки за врътките и 2 за климатика и подгрева. Тези за подгрева са едни малки с 2 дълги крачета, намерих ги в магазин за електрически части, бяха май по 1 лев или нещо такова, свалят се старите от фасонките и се навиват новите.
  9. То все има някаква причина за този шум, може лагер някакъв да е разбит в нея или да има нещо, което да не е ок, което пак си говори за проблем. Ти имаш ли идея какъв точно беше проблемът в твоята помпа, заминала електроника или нещо по механичната част?
  10. То горе-долу имаме два варианата - или да караме и да чакаме да ни остави, както е станало с теб или да се свали, да се качи на стенд и да се провери, и двата варианата не са готини, аз чак мисля да я продам тая кола, то все по нещо излиза....
  11. Така като се разчетох излиза, че и при други коли го има това стържене и то също при някои е от ГНП. Понеже някой беше споменал за тампоните на двигателя, аз вече смених два, останаха ми още два, но стърженето пак си го има, явно не е оттам. Аз също бих искал да знам цената, също и за рециклиране, ако някой е минавал подобна процедура понеже в нета не намерих много информация относно цена.
  12. Под помпа за високо налягане се има предвид горивна помпа или са различни неща? Тъп въпрос, но не съм наясно. Ако става въпрос за горивна, виждам, че има нови по около 200 лв и бих се прежалил да пробвам....
  13. Здравейте, някой знае ли, дали афтърмаркет тампони /Ямато, например/ съвпадат на мястото на задния такъв на двигателя? Важно е да се уточни, че колата е спорт едишън, понеже се оказва, че има разлика между обикновената и спорта. За десния и предния вече е ясно, че не съвпадат, но с учудване установих, че този на скоростната кутия съвпадна, но ми се иска да знам, дали задният става преди да го поръчам.
  14. Здравейте, бих искал мнение от хора, които вече са направили тази стъпка. Как е като разход, усеща ли се съществена разлика с преди, имали ли сте някакви негативни последици и т.н. Много се замислям и аз да го направя скоро, но все още се колебая.
  15. Намери някой, който се занимава с рециклиране на фарове, отварят се и се полират отвътре /може и да се оправи/ - мисля, че ще ти помогне. А, ако ще ги отваряш слагай и червените лупи направо, много искам да видя Хонда с такива. :Д
  16. Влиза ли в авариен режим колата? Ограничава ли ти оборотите и скоростта? Ако се съмняваш в турбото, отиди да я закачат на диагностика и да се видят живите данни. Моята влизаше в авариен режим, занесох я при едни момчета, които чипосват коли, вързаха я на компа и в движение гледахме данните, при мен пренадуваше турбото, но се разминах само с почистване и баланс. Не вярвай на сляпо, отиди при хора, които разбират, гледам, че си близо до Пловдив, отиди в Маднес или при диагностици, които се занимават с това!
  17. Тоя на Ямато не става, пробвах го, едната дупка бяга. Не съм пробвал от тайп р обаче наистина е възможно и да стане, има логика, може и да потърся. Номерът на рамата е SHHEP43504U203832, но търсихме вече, излизат оригиналният и един тайвански, който също не пасва. Засега съм решил, да преправя Яматото, като ще се кача снимки, ако го направя или да потърся за тайп р, да видим какво ще излезе. Оригиналният е на цена 416 лв. без отстъпка, като се заплаща 50% капаро преди поръчката, поне така ми казаха от Бултрако.
  18. Той не е нацепен, ама е хидравличен, ако е изпуснал кел файда...
  19. Аз смених съединител и масло на скоростна кутия, ама скоростите пак влизат трудничко, явно при мен проблемът е другаде, ама не мисля да го задълбавам. Относно въпросния звук, като взех колата лятото нямаше такова стържене, появи се есента като застудя, така че явно наистина се появява може би при по-ниски температури. Възможно е да е от тампон на двигателя, ама с тия цени и пасващи само оригинални, не мисля да си правя излишни опити. По-скоро смятам да пробвам с гарнитурата на колектора след някой друг месец.
  20. Ох, ще го пробвам през новата година, благодаря ти!
  21. Днес седнах в колата на един дядо със същия двигател, но беше 2002г. Все едно бях в коренно различна кола, прекрасен гладък звук, няма стържене, няма нищо... направо се родих.
  22. Сякаш се чува някъде отпред, не отдолу, като резонанс, вибрация, трептене. Все едно ламаринка опира в нещо, ето видео от нета -
  23. Пиши, моля те, ако разбереш, за да не се чудим повече. При мен гледаха изпускателната система уж, ама нямало проблеми пък не знам, вече нямам вяра на майстори.
  24. Братле, тоя шибан шум го имам и аз, и почти всички с тоя мотор. Направо ще се побъркам, никой не знае от къде, в сервизите само предполагат и в крайна сметка нищо. Засега има няколко предположения - турбото опира някъде, маховик /съмнява ме много да е това, ама все пак/, алтернатор /при мен не е това, махнахме пистовия ремък - звукът остава/, имало някакви ламаринки около изпускателния колектор - не съм проверявал, може и от разхлабен болт да е. Мисля, че ще се откажа и така ще си я карам, въпреки че ме влудява брутално. Виж първата тема от раздела, в последните страници го обсъждаме. В нета има клипчета и на други хора с тоя проблем, явно е някакво болно място на тия коли с тоя мотор....
×
×
  • Създай нов...