Jump to content

mr_petroff

Фен
  • Мнения

    176
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от mr_petroff

  1. И аз да се включа , имам същият проблем /F18B2 с ГИ/ ,само че при мен на бензин върви перфектно , а прекъсването на газ не се появява винаги . Забелязах , че като почне да придърпва , ако изгася мотора и го запаля пак придърпването изчезва . И аз пробвах доста неща /свещи , кабели , профилактика на изпарителя и т. н./- и промяна няма вече 90 000 км. Отдавна ми се върти мисълта да разглобя и изчистя газовата рейка , спира ме само това че е на такова място ,че май трябва да свалям мотора .Друго което допускам като възможност е бъг в компа на ГИ ,но все си мисля ,че най вероятно става дума за някакво запушване от мизерии в газта , които филтъра е пропуснал с времето . Просто при мен не е толкова дразнещо , но бих се зарадвал ако някой намери причина за проблема .
  2. Резбата идва на утъненото , мислех по варианта но не пасва...
  3. Оказа се ,че никаде не се предлага кормилна щанга за мойта машина . Предлагат ми я с рейката !!!Отивам на вариант втора ръка , макар , че за части по окачването съм малко предубеден ...Ако някой ми посочи откъде да намеря нова , ще взема . Досега ми пратиха 3 !!! кормилни щанги и ннито една не излезе точната . Мойта е дълга 135 mm и диаметъра на резбите от двете стрни е Ф 14. Колата е АКОРД 2000 г. 1,8 vtec f18b2
  4. 6300 кеш или бартер за FIAT SCUDO COMBINATO , PEUGEOT EXPERT , CITROEN JUMPI около 2000-02 год. в отлично здраве
  5. до 02 08 11 год. цената е 7000 лв. ,след това може лек и разумен коментар - 6700 ?
  6. Да обобщя: Сменени двата ангренажни ремъка с двете ролки плюс пистовите ремъци за климатика , алтернатора и водната помпа-преди 1000 км. - 350 лв. Каско до 05.12 год. за 6700 лв. -500 лв.
  7. Платен и годишен данък ,технически преглед до 05.12 .
  8. Платена гражданска отговорност - до 08 . 04 . 2012 , годишна винетка , каско . Качваш се и караш без никакви допълнителни разходи .
  9. Moже и бартер за ван , пикап или комби на LPG , но да си заслужава . Забравил съм да напиша , че колата си има и BLUETOOTH hands free.
  10. Продавам си Акорда , за колеги от форума 7000 лв .Колата е в отлично състояние ,обслужена е ,всичко е платено + год. винетка .0887 257 437 Иво ето и снимки:........ аудио BOSE CD JVCТемпомат , климатик , ел . огледалаел . стъкла , теглич/ТUV/ , 16" л.джанти газов инжекционЯвно нещо се е прецакало с линка по горе: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11298203120329212&f1=details
  11. На нито една от винетките не съм писал номера ,бях се притеснил даже , но се оказа че това със вписването ОТПАДА за тази година за годишните винетки . 100% .
  12. Закарах я на автомивка , свалих старата винетка , след ходене до една хижа обаче сега е по мръсна от сутринта .
  13. OK , супер са новите глоби и това ,че свидетелства ще се отнемат само за рецидив , или пък на идиоти камикадзета . Аз си изпатих за + 31 км.ч. на участък от пътя където ограничението бе поставено единствено с цел КАТ засада . 1 месец лишаване без да имам никакво друго нарушение от години , при положение , че въртя от 250 до 500 км . на ден и с това си изкарвам хляба . Всичко е супер , но ...: да премахнат идиотските ограничения на скороста господа властимащите . По никакъв начин те не подпомагат за безопасноста на пътя - напротив : Водачите се изнервят , предприемат рискови маневри ,на това отгоре и разхода на гориво се покачва / респективно страда екологията / , при постоянно намаляване на скоростта и последващо ускорение . Доста съм обикалял из Европа , но наистина не се сещам друга държава с такива малоумни ограничения . Тъпо е на всяка чешмичка , беседка , кръчмичка и т.н. край пътя да има ограничение 40 , 50 или 60 . Който пътува повечко / и не само / из страната , ще ме разбере . Жалко обаче е , че тези които коват законите не смятат да ги спазват , защото са над тях и имат ИМУНИТЕТ .
  14. Аз моята я карам 3 год. и 60к км.Много съм доволен , само консумативи сменям . Понеже я карам на газ , и от време на време и светва чека / като рестартираш мотора си изгасва / , реших да я водя на доктор . Моят майстор е познатият на рали феновете Румен / от Преслав /, супер компетентен и мислещ човек , всичките си коли съм карал при него .Коментара му беше следният:" Ако тази кола няма газова , ще ти я поддържам безплатно доживот...".А той не е да не е виждал автомобили всякакви .
  15. Оps , сори , мислех че става дума за смяна на десен с ляв волан .
  16. Става , обаче за да е като хората - с много пари , иначе с много компромиси: фарове , светлина задна за мъгла , упраление на ел стъкла / огледала ,радиатор клима , седалки / имат разлика / , чистачки . Отделно табло и ел . инсталация и още хиляда неща . Забравих рейка и др . по предно окачване . За мен лично за кола под 20 000 лв. не си заслужава .
  17. Дааа , моят ГИ е слаган още при дилъра в Холандия , и пак от време на време ми светва чека / на 5-6000 км / ,но си гасне само при изключване включване от контакт .Умни коли са си Хондите ...
  18. И задкормилното устройство е много важно , както каза един колега по горе , не трябва да има жал в такива гонки . С Акорда не би трябвало да включиш и трета на такова разстояние ...Превключвай в червеното и резултата може да е друг .
  19. Не съм чел всички отговори , че да ти кажа ако някой не те е светнал -филтъра на купето / поленовия / сменяш и ...
  20. Ами предполагам , че поне 250 000 , купена е началото на 2000 г. , и към края на същата година е монтиран газов инжекцион при дилъра , който продава колата / в Холандия/ . Това е по сервизни документи .Като се има в предвид , че ръчно / принудително / не може да се подкара на газ , за което са нужни 2-5 км. , сметката е долу-горе там .Мога да споря със всеки скептик , че при работата на газ е ако не същата като на бензин , то поне разликата е пренебрежимо незначителна . Поне засега и проблеми нямам . И една проста сметка - пътуване до София и обратно /2-3 пъти в месеца/ , 650 км. - 70 лв. газ , ако карам на бензин 110 лв. . Разликата е 80 - 120 лв. на месец само за това пътуване . Ама всеки сам си прави сметката .
  21. Все се каня да питам , защо в доста каталози за масла , консумативи и др . резервни части Ф18Б2 /АКОРД 2000 г./ , се води седма генерация /а е 6-та/. Карам такъв и съм доволен , вече наближава 300 000 /още 4000 км. /. И относно разхода - средно ми гори около 9,5 газ , като повече го карам извънградско , но преди около месец , след около 700 км . в Гърция ми изгори невероятните 8,2 газ . Но нали се сещате , че там стриктно си спазвах ограниченията .За 2 год. и 55 000 км., съм сменил единствено биелети , шарнири -2 бр. , и спирачна помпа .С поведението на пътя , динамика и комфорт нямам проблеми ,единствено задницата ми се струва нестабилна при мокър път . И макар и сглобен в Англия , съм доволен от качеството / явно се е случил строгия началник смяна или пък на посещение са били гости от Япония./
×
×
  • Създай нов...