Jump to content

Alex__

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Alex__

  1. @SvetlinMarkov Мисля, че края на 2006-та вече са с белите мигачи във фаровете и синия километраж, а може и по-късно да е регистрирана. Обърни също внимание на всичките захабени копчета, скоростния лост и емблемата на волана. Ако съм в грешка за нещо нека колегите ме поправят.
  2. @Ivan_Ch В раздела за 7-ма го открих. Всички светлини освен тези на фаровете ми са сменяни по този скрийн и всичко засега е точно. 🍻
  3. Ползвам този списък при търсене на крушки за съответните места.
  4. @jijane Значи ще пия една студена вода(играх си 1 час да го свалям) и отива в продавалника😁 Ще се слага лед на къси/дълги.
  5. Моята също е от Англия (купих я от първи собственик) с пръскалки и ръчно нагласяне на фаровете, но няма ксенон. Проверявал съм я за удари, но нищо не излиза... Трудно ли е инсталирането на оригинална ксенон система от същия модел?
  6. Минах през канал за ГТП(за документ за спирачки) , взех бланките за попълване (около 10 мин отнема ) , платих таксите в КАТ, през техния канал да сверяват Рама и т.н., платих Еко таксата, дадох английските номера с всички документи и 30мин по-късно ми монтираха номерата, и дадоха талоните. P. S. Отидох в 8.30 сутринта и в 10 и малко бях готов. Ако имаш неплатени глоби ще трябва първо да ги платиш, в противен случай не ти дават талоните.
  7. Честито и много без аварийни километри! Май месец като регистрирах моята ми искаха валидна българска застраховка, договор за покупка на колата, талоните, номера и предварително минат тест за спирачките(аз минах същия ден преди да подам документите в КАТ) . За фаровете не ми казаха нищо, в последствие ги оправих. Цялата работа става за около час-час и половина стига да няма много хора. Ако можеш плащай таксите с карта, иначе плащаш едни излишни 5-10лв за транзакции в банката.
  8. Ами честно да ти кажа на старото ми Ауди бях 6 години с такива габарити и не съм имал проблеми(то добре че са фаровете, че да има нещо където да работи без да се чупи през 2 седмици в тази кола😁) . Иначе Осрам съм за с двете ръце. Наскоро гледах видеа, че искам да сложа оригинален ксенон, но четох, че няма как да се инсталира и дори се мисля за Night breaker на лупите. Поздрави!
  9. Сенниците са готови, просто не съм ги щракнал. Ако не бяха дали фира няколко от крушките още преди да пристигнат можеше и останалите да сменя, но уви... Евтиното не винаги излиза качествено😁 Чакаме следващата поръчка от Алито.
  10. Благодаря за съвета,@Knoxville! 10 минути без часовете борба с халогените и корите под двигателя, и около 10 лъвчета за габарити/халогени/плафони/врати /задна скорост/ сенници. .
  11. Минаваме към бялата светлина. Някой знае ли по-лесен начин за смяна на крушките на фаровете за мъгла, тъй като днес смъкнах всички кори за да успея да ги сменя? За утре остана интериора и габаритите( само през подкалниците ли е шанса) .
  12. Данък за 2020г. в Силистра. 2.4 Акорд 7 Евро 4 - 210лв.
  13. Бърз Ъпдейт, 2000+ км, маслото не е мръднало/от време на време се кара и в червената секция особено ако някой много гадно ме засече и се зачешем с изпреварвания /. Колата си е все така стегната, не хлопа/с нашите дупки знаете как е / а двигателя е много тих. Среден разход : Извънградско - 7.1л - 7.5л - със 120 и 130 при изпреварвания. Градско - 10л - 11л. Зареждам от лукоил / марешки. Фаровете вече са окей и чакам само Лед габарити, халогени, интериор и стопове. Обмислям облепяне на капаците на огледалата с карбон който поръчах от Англия. Намерих си професионална машина за пастиране и мисля са седна да почета как става /ако случайно някой може да даде съвет / и да почна да се пробвам сам /първо по старата ми а3-ка /, защото колата много лесно се драска... Пастираха я, леко я бутнахме с чантичките докато я оглеждаме и пак драскотини. Колегите с кожен салон, можете ли да препоръчате някво мляко или препарат за редовно импрегниране /поддръжка на седалките, защото от това слънце се опънаха а едната леко побеля. Като цяло съм адски доволен от возия, екстри и вървете, единствената лоша страна засега е това лесно драскане.
  14. Здравей @Zlatev06 Акорд 2007 2.4 но ръчка. 1- За мен колате не вози толкова твърдо.. Стегнато е окачването и като има неравност се усеща все едно си в лодка, поне при мен е така. 2- Може да съм рядък случай, но моята кола след 2-3 мин като загрее дори сутрин не се разбира/отвън/, че изобщо е запалена /камоли вътре/ 3- За верига нямам все още наблюдения защото нищо не се е обаждало. 4- От както съм взел колата съм изминал около 1200км в порядъка на 2 седмици и не е пипнала грам масло.
  15. Като цяло колата отвън много лесно се надира. Вчера бяхме се събрали и се опрях уж леко на калника /нямах капси и т.н. по дънките/.. та днес след обяд като я измих преди пастирането имаше лека драскотина. Трябва да се вгледаш в колата за да ги видиш, но мен отвътре ме човърка като знам че ги има и се надявам след процедурата да изчезнат.
  16. @ogi28b Исках просто да обобщя какво мисля за модела. Ако коментара се смята за ненужен моля модераторите да го премахнат.
  17. Honda accord 2.4 2007 Седан 1. Ако не е настилката много трудно се чува някакъв шум в купето. 1-2 мин след стартиране на двигателя като паднат оборотите не може да се разбере дали е запален двигателя . На магистрала със 140-150 се чува струята, но пак не е нещо което да дразни много. 2. Карам с 225/45/17 Возията е стегната , но не мога да кажа твърда. В сравнение със старото ми а3 е много по-добре. 3. Преди Хондата карах ауди а3 и мога да кажа, че спирачките са една идея по-слаби от двувратия хечбег. 4. В завоите е доста стабилна и волана е директен. 5. Интериора не скърца. 6. Много лесно се драска боята отвън и вратите отвътре. 7. Климатика изстудява много бавно купето. Централните въздухопроводи не могат да се спират. 8. Бронята под фаровете увисва. 9. Автоматичното затваряне на прозорците липсва, но мисля да копирам идеята на един колега за затваряне на прозорците един по един и затваряне на огледалата при заключване.
  18. @Krasi-mir Така светят фаровете.
  19. Главно карам извънградско. Градското ми е като се прибера в Силистра или съм по почивки някъде. Като цяло колата е изключително тиха, но щом давате съвети за преглед на верига и клапани може да мина да ги прегледат.
  20. @CARPERA Във Варна живея. Мисля че маслата там ще са по-окей от тези тук а за поръчка от Англия не е проблем защото имам роднини които могат да ми пращат. Маслото е Castrol Edge 0w30. Филтъра е Mann. Клапаните не са регулирани.
  21. @dragob Колата мисля беше £2600 в началото, но в крайна сметка смъкна £300-£400. Като цяло излезе около 8000лв. Много дръпнаха превоза до Бг, обслужването и застраховка / роуд такса. P.S. Ако обмисляш кола от там гледай да я вземеш до края на м. Декември, защото от другата година мисля, че вече ще трябва да се плаща мито.
  22. @Krasi-mir Минато е от двете страни където са пластмасите и под прозореца. Махани са подкалниците да се почисти ако има листа и т.н. Филтъра на купето е сменен.
  23. Съжалявам за грешката... с 0-30 е в момента маслото.
  24. Здравей Колега, колата е с лупи с пръскалки на фаровете и жълти крушки, и мисля, че не е с ксенон, но си смъкнах оригинална система в комплект с оригинална Акорд гумена постешка за багажник за £15 - £20 от една морга и сега само чакам да ми дойде мерака да смъкна бронята и да ги закача. Фаровете вечер са \_\_, довечера ще направя една снимка и ще прикача. Аз съм втори собственик на колата. Момичето я е купило нова и е седяла под огромно дърво. Сменя я защото си е купила нов голф 7 😁. Колата е направена в Япония и не мисля, че ще има проблем. Иначе си прав за зеления мъх, но за 1 ден минаване на гумите по прозорците няма помен от него. Не знам дали е проблем, че е карана с 10-40 няколко годими... Сега е с 5-30 и мисля да си поръчвам направо от Англия да ми пращат масло. @mitaka0007 Разбрахме се с човека, че ще покрие пастирането от дясната страна. Минаване с паста за зъби в 22 не беше много удачно.
×
×
  • Създай нов...