Jump to content

Г.Писаров

Фен
  • Мнения

    263
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    4

Мнения публикувано от Г.Писаров


  1. @Ivan_Ch извинявай за плагиатството. Онзи ден ти писах да те питам за разни неща и ти ми ги прати :) Някои дори са ми ги пращали доволни колеги след, като са били при теб за монтаж. Изобщо не обърнах внимание на Никнейма тук :) Надявам се да не съм направил нещо много нередно, като съм ги качил тук. Ако искаш мога да ги махна.


  2. Много е относително без да се знае какви са консумативите, които са вложили. Ако са слагали оригинално масло Хонда за двигателя и кутията - това са ти около 250 лв. Ако е сменил и филтъра на СК - 70 лв. Филтър купе, въздушен филтър и маслен филтър на двигателя - още около 100 лв. Фреон 50 лв.

    Мога да ти кажа цени за труд, които моите майстори са ми взимали. Труд за смяна на масло на двигател и филтри - купе, маслен и въздушен + реглаж на клапани - 80 лв. за труд. Смяна на радиатор на климатика, дозареждане с фреон - труд 80 лв.

    • Харесвам 1

  3. @svemar предполагам е прав човека Проверихме каквото можахме. За съжаление не успяхме да ползваме друго ДВД за проба. Също така и майстора нямаше време да чопли ДВД то. Или не му се занимаваше. Предложих му. Но явно човека си има достатъчно работа. Щяхме да видим случайно дали нямаше да заработи 😁 Ако майстора ми беше приятел щях да го накарам да правим повече експерименти. И на друг човек, за който се води, че разбира всичко по акордите показах клипа и веднага ми каза - Проблем с ДВД. Абе от 3 - 4 места това ми посочиха като проблем.

    Иначе за китайска медия, това май най - се доближава до стокScreenshot_20240606_072423.thumb.jpg.2a2c453baf9bb52600fd09ea040a7b10.jpgreceived_499433235965625.thumb.jpeg.2c9769059aa32e04612393e5cac20cef.jpegовото:

    Има фуга но я оправят:received_1123063198991247.thumb.jpeg.4d44635be89a0d10b68e9b3a8b7b837f.jpegreceived_378771968508836.thumb.jpeg.1bdfe18fc5e3433c3d1aa71b070b5101.jpeg

    Моя китаец вече пътува и ще изглежда така:Screenshot_20240531_171849.thumb.jpg.91d7e712ff5eee3a84820f5a1084c888.jpg

    Примирявам се с не до там стоковата визия на колата и ползвам пълноценна мултимедия :)

    • Харесвам 1

  4. Да "ъпдейтна" малко и закрия темата. Общо взето проблема се оказва, прецакано ДВД. Също така, се оказва, че такова няма от къде да се намери :( Поне в момента. Има комплект медия + ДВД но 600 - 700 лв. за медия, която мога да ползвам само да си настройвам климатика, няма да дам. Поръчах един Джансун 6/128 за 450 лв. Поне ще го ползвам пълноценно :)

    Със здраве :)

    • Харесвам 2
    • Благодаря 1

  5. Можеш да се поинтересуваш за Добрич, да рециклираш оригиналния маркуч. Казаха ми, че там правели качествено рециклиране и поставяне на този клапан. За съжаление не мога да дам координати. Не съм се интересувал още. И моя стария стои но още не съм стигнал до него да го рециклирам. Чувал съм, че във Варна никъде не ги правели както трябва точно тези с клапана. Взех някакъв автърмаркет, втора употреба, без клапан. За сега нямам ядове с него или като цяло със системата вече година.


  6. Колата си дойде с Parrota. Не съм го добавял аз, което не е от значение де :)

    Кофтито в случая, че се оказа, че нямам ДВД, което да пробваме дали е от него проблема, както е описано в темата от руския форум малко по - горе. Сега ще трябва да търся да си купя ДВД :( Ама ще търся. 

    Дано не се получи само като с ремонта на вратата на багажника - накупих всички модули един, по един докато открием кой е прецакания и както обикновено се оказа последния сменен 😂 Сега поне си имам резервни работещи части 😁


  7. Другата седмица пак ще ходя и ще пробваме със смяна ДВД то. Дано това. Надявам се това, което има от колата донор да е работещо. Ако не - ще го накарам да го разглоби и сглоби 😂 Ако правилно съм разбрал темата от руския форум 😁 

    Ако не стане ще го накарам да разкачи и камерата. За го питах дали не може да е от нея но той каза, че не би трябвало тя да прави такъв проблем. Ще се ровичка, кабели букси....


  8. Здравейте :)

    Моля за помощ - съвет или съдействие от някой сблъсквал се с точно такъв проблем.

    Колата е Хонда Акорд 7, фейслифт, Екзикютив.

    От известно време насам оригиналната ми мултимедия спря да работи. Паля колата стартира се мултимедията и по някое време картината започва да подскача и спира да работи. Не е свързано с някаква зависимост. Може още в началото да спре да работи, може изобщо да не тръгне. Може да работи известно време, да успея да си наглася климатика/парното 😁 и тогава да спре да работи. Може да си работи през цялото време докато изгася колата. Може да спре или да започне да работи докато карам назад - имам вързана камера за заден ход. 

    Обикновено карам без да съм пуснал диска на навигацията. Когато проработи дисплея и пусна диска си се ползва нормално всичко - навигацията, настройки и т.н.

    Вчера ходих да се пробват да го оправят този проблем. Направо решиха да пробват да сложат цяла друга, работеща мултимедия. Като я смениха пак стана същото. 

    Чуденката е къде да се търси проблема. До сега съветите, които са ми дадени са да пробвам със  смяна на ДВД то. Да се проверят всички връзки между дисплея, ДВД то и GPS модула - не знаех, че е отделен модул. Да се провери и GPS модула. То като цяло май не остана друго де 😂

    Но ще съм благодарен за още някоя идея и още по - добре, съвет от някой на който му е излизал такъв проблем. До сега който съм питал не е засипал подобен но все пак....

    Ще се опитам да кача клипче какво точно се случва. Явно ще трябва да му намаля размера по някакъв начин.... 🫤

    Ще опитам и ще кача отдолу в друг коментар.


  9. Моят равносметка е проста. И не е частен случай :) Това си е ежедневие. Имам 2 коли и мотор. Само на Акорда плащам Каско, понеже искам да го имам дълги години. На мотора няма Каско. На дъртия Сивик не съм правил. За щастие и на нашето семейство рядко ни се случва да имаме вземане даване със застрахователя, освен когато идва време за плащане на новата застраховка. От три години карам Акорда и съм платил около 1800 лв. Каско за това време. Бих се радвал изобщо да не ми се налага да го ползвам но уви - случва се. В големия град е  неизбежно. Направил съм си сметката за мен, че ми е по - спокойно да съм с Каско. Знам, че застрахователите са кожодери и смучат здраво но няма как. 

    Сега приключвам ремонт на къща, която купихме. Една камара пари са налети в нея. Пари, които съм взел назаем от другите кожодери - банката. Ами и на къщата ще направя застраховка макар през целия ми живот да не ми се е случвало нещо, което да го е налагало. Дано и не ми се налага да се възползвам от застраховката.

    Всеки сам си решава какъв риск иска да поеме и дали си струва парите :)

    Важното е да сме живи и здрави, че там и да си застрахован не винаги помага.

    • Харесвам 2
    • Нагоре 1

  10. ДКП - двустранен констативен протокол. Попълва се когато има ПТП без пострадали, няма нарушена пътна или друга инфраструктура и виновния за произшествието се признава за такъв. Протокола се попълва на мястото на инцидента от участниците или при застрахователя. Инцидента не се посещава от полиция. В България Гражданската застраховка е задължителна. Каското е пожелание и се води допълнителна застраховка. Когато подновявам Каското - не ми правят нов оглед. Може и да зависи от фирмата и брокера, с който работиш. 

    За Гражданската отговорност - никой не ти търси оглед. Тя покрива щетите при пътен инцидент на този, който не е виновен за инцидента. Тоест ако аз съм виновен, от моята Гражданска се изплащат щетите не другия участник. Моите щети си ги оправям сам, както намеря за добре. 

    Каквото и да говорим - за България Каското си е оферта според мен. Плащам Каско по 550 лв. на година за моята 17 годишна кола. Каското е пълно. Покрива всичко, дори и кражба. За три години веднъж съм го ползвал. Сега ми се налага втори път. Първия инцидент ме удари камион за боклук докато колата е паркирана. Комби ми е колата и се наложи смяна на цялата задна врата с боядисване. Минах през ликвидационния център на моя застраховател. Той оцени щетите и ме прати в доверен сервиз. Застрахователя си взе парите от застрахователя на виновния. Сега аз съм виновен за това ПТП. Трябва да ми се смени решетката, да се ремонтира и боядиса бронята и да се смени един халоген. Пак ликвидационен център, доверен сервиз, щетата се покрива от моето Каско. Едва ли ремонта ще ми струва по - малко от 500 лв. Те решетката и халогена ще са поне 250 лв. Може след този инцидент да ми се вдигне Каското - но пак ще си направя.

    Всеки си решава дали да прави или не. Може да си провери колко ще му струва и какво покрива и да си направи сметка. На осма серия каското ще е по - високо от моето. Но дори и да плащаш Каско няколко години без инцидент, може да ти се изплати само с един по - сериозен откъм щети. Един по сериозен удар отпред - броня решетка, фарове, капак, радиатор, боя... и ето ти една сериозна цифра за ремонт. 

    Не агитирам никой, не съм застраховател. Просто си изказвам мнението от моя опит с такава застраховка.

    Не знам в чужбина как са нещата. Но тук все още си струва, дори и за по - стара кола. Както казах - лично аз спя по - спокойно с Каско 😁

    • Нагоре 1
    • Благодаря 2

  11. На 1.05.2024 г. at 10:17, Ivan_Ch написа:

    Имай предвид, че AHD не стават за оригиналната навигация. Това, което колегата ти е споделил е добро, но бих избрал да не дупча а да ползвам държача на камерата да е в плафона на номера.

    Аз съм с комби и като слагах камерата още не се предлагаха такива. Имаше само за седана. Понеже светлините за номера са различни на комбито и седана. Вече се предлагат и такива за комби :) Но не съм ги разглеждал. 


  12. Ако си с ДКП и не си виновната страна - каското си взема парите от застрахователя на виновния. И то в размер, който си струва ремонта. Така, че подобни щети не ти се отразяват на вноската. Ако другия застраховател след ДКП ти изплати направо на теб щетите - обикновено получаваш пари, който покриват минимална част от ремонта. 

    И да - ако си редовно при застрахователя с щети по твоя вина - вноската на застраховката ти се вдига. Аз сега като ходих да завеждам щетата от ПТП то исках да заведа един надран праг от мен и едни драскотини по багажника от жена ми. Казаха ми, че ако ги заведа и трите наведнъж, много ще ми се вдигне вноската. Ще ги заведа след, като подновя Каското. 


  13. Моята е внос от Дания. И тя беше направена така - като врътнеш ключа и автоматично се включват късите светлини, когато е на Авто - независимо дали е ден или не. Има бушон за тази опция/функция. Аз го махнах и сега си работят стандартно, чрез сензора за светлина. Но съм сложил модул за дневни на дългите така или иначе. С него на авто пак си взема информация от сензора. През деня светят дългите на 20% чрез модула а като стане тъмно автоматично се включват късите. Само, че сензора е настроен да доста чувствителен и лятото, като преминавам през по - сенчесто места - под мостовете, големи дървета и др., пак се включват късите, което много ме дразни и не ги оставям на Авто. При ползване на светлинен клаксон пак си се активират къси и дълги едновременно.


  14. Аз съм с такава: Just found this amazing item on AliExpress. Check it out! 
    BGN43.39 | GreenYi HD AHD 1920*1080P 170 Degree Fisheye Lens Starlight Night Vision Vehicle Rear View Reverse Camera Car Universal Camera
    https://a.aliexpress.com/_EwYJPqj

    Има доста по - широк ъгъл на видимост от стандартните камери. Сложена е до светлините на рег.ном. и виждам двата ъгъла на бронята. Ако ползваш линка - поръчай тази, която е 720р. Тя е за фабричната мултимедия. 

    Можеш и от друг търговец да си избереш, но определено препоръчвам да си вземаш такава, която е тип рибешко око, понеже ъгъла на видимост е много по - голям. Преди това бях с нормална, уж широкоъгълна ама видимостта беше в пъти по - малка. Не, че не ми вършеше работа :) Но тази е супер :)

    Необходимите неща за връзване са си в комплекта.

    • Харесвам 1
    • Благодаря 1

  15. Аз съм със 7 ма и правя Каско. Не специално заради кражба а заради възможността от възникване на щети. Вече съм се възползвал. Удариха ми колата докато беше паркирана. Имаше голяма щета. Написахме ДКП с виновния но ремонта пак мина през ликвидационния център на каското. Не се притеснявах дали изплатената сума от застрахователя на виновния ще е достатъчна за ремонта. Моя застраховател си се занимаваше с това. Сега наскоро имах лек инцидент, за който съм виновен аз - пак каското ми покрива щетите. Не са сериозни щети но по груби сметки ремонта пак ще ми струва повече от годишната цена на каското. Имам и други шети - разни драскотини и т.н., които ще мина по нататък по Каско. Абе според мен си заслужава. Нищо, че колата ми е 17 годишна. Някак си спя по - спокойно :)

    А ако те притеснява кражбата - както е писано по - нагоре - направи един скрит ключ на горивната помпа и си решаваш проблема :)

    • Харесвам 1

  16. Преди 11 часа, TheTherapist написа:

    Здравейте колеги, става въпрос за Акорд 7, американска версия. 2400 куб, 160 коня, автоматик. Същия салон, но външно е по-различна.
    Чудя се дали да я купя, но има следните проблеми:

    1. Когато съм на P или D, има силна вибрация в цялата кола. Когато натисна леко газта и кача оборотите вибрацията изчезва, но като спра на светофар и се появява моментално. Когато превключа от D на P, вибрацията намалява за 2-3 секунди и после пак се усилва.

    2. Когато тръгна се чува един доста наприятен вой (предполагам от скоростната кутия - автоматична). На място този вой го няма. Колкото повече ускорявам, толкова повече това виене се засилва. Все едно си пуснал прахосмукачка. Иначе превключва нормално, без удари, върви плавно.

    3. На таблото показва 250 000, обаче като е американка, дали това всъщност на са мили, защото ако са мили.....

     

    Благодаря за всички мнения и съвети.

    Провери тампоните на двигателя и СК. А воя да не е от този лагер, за който говорят колегите в темата 🤔

    • Харесвам 1

  17. Преди 1 час, Галин Абушев написа:

     

    IMG_20240316_144156.jpg

    Това на салфетката изглежда вече нормално. Може снимката с остатъка по капака да лъже, като цвят. Просто на нея ми изглеждаше доста кафеникаво.

    • Благодаря 1

  18. На 11.03.2024 г. at 22:06, boiskii написа:

    Процедурата е много лесна

    Благодаря за инфото :)

    Като го прочета - не ми изглежда никак лесна процедура. Ще я пропусна и ще я оставя да си ръждясва на спокойствие. Никак не съм сръчен аз и без подробни напътствия в момента на правенето не бих се справил с такава задача :(


  19. На 9.03.2024 г. at 1:20, boiskii написа:

    Не е била свалена, "те повечето идвали без патерица". 😃

    Моята имаше патерица, макар и без катализатор :) От същия търговец 😁 Но пък крик и инструменти нямаше. 

    Ще те помоля, като стигнеш до процедурата с парафина и шагре(не го знам кво е туй жувотно) да споделиш ако не те затруднява процедурата :)


  20. Можеш да ползваш само задния плафон вече :) Достатъчно силно свети само той :) Аз предните съм ги изключил, че ми вадят очите и ползвам само задния. Включвам ги ама много рядко ако трябва да чета нещо дребно написано нощно време :)


  21. Две са сондите на Акорда. Едната е на катализатора. Може да се излъже сондата с дистанционна втулка. Не съм сигурен дали софтуерно може да се махне. Работата на двете сонди мисля, че е свързана. Едната взема информация от другата. Това знам. Повече инфо от знаещи колеги.

    Не би трябвало да има връзка загряването на колата с липсата на катализатор. Провери си антифриза и дали ти работят и двете перки за охлаждане на радиатора.


  22. Ако този остатък от масло по капака е от маслото в скоростната кутия - не изглежда добре. Трябва да е бледо розово. Това ми изглежда доста кафеникаво. Може и затова да мирише.

    Освен ако е някоя друга марка и не е с бледо розов цвят.

    Аз съм опреснявал веднъж с масло Хонда и веднъж с Равенол. И двете с еднакъв бледо розов цвят. И на щеката, като избърша на бяла салфетка е същия бледо розов цвят.

    • Благодаря 1
×
×
  • Създай нов...