Jump to content

Vorpatril

Фен
  • Мнения

    105
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от Vorpatril

  1. Господинът се оказа доста претенциозен (което в никакъв случай не е недостатък), и с по-голям бюджет. В Германия има 10-тина броя 2.0, автомат, 2015-2018, за 20-22 бинки. Въпросът е, как да се докара в тази обстановка... @AzSum другарю, не ви разбрах за обявите на А12 - какво е това, автокъща? Благодаря, колеги. Дано се справим.
  2. Здравейте, може ли някой да сподели, дали е гледал тази обява: https://www.cars.bg/offer/5e7263a9b61dc212111941f2 Опитвам се да помогна на един възрастен господин да си закупи Хонде, започнах с българските сайтове. Благодаря, Д.
  3. Колата изглежда наистина добре, според мен трябва да се види, наблъскана е с екстри. Също така, да се пита, дали има фактури от обслужване (ясно е, че сервизните книжки не се броят). А за километрите, ако мога да дам сравнение, моята беше направила 25 к за 8 години, като първия собственик е човек в 60те си години (имам оригинални талони, фактури т.н.). Аз и направих 28 к за година. Един човек преди година продаваше същата на 45 к км, купена на 15. Шанс. Изпадат и много добри екземпляри, макар и рядко. Дано тази да е такава. Успех и да споделиш после резултата от проверката.
  4. Колеги, току-що получих офертата на Алианц и май ще си остана там (най-вече, заради процеса по уведомяване за щети и изплащането им): Застрахователна стойност: 16 200, ГО + каско 1507 (експертна оценка) и 1844 (доверен сервиз).
  5. Армеец и БулИнс искат имобилайзер допълнителен и оценяват колата на между 13 и 17к. Май ще си остана накрая в Алианц (чакам и от тях оферта, защото имах щети мин година и сигурно ще ми е по-скъпо каското). ДЗИ оцениха колата първоначално на 10 к ЛЕВА, като след моята многозначителна предполагам физиономия успяха да "докарат" до 14, което пак не ме устройва.
  6. Евроинс оцениха колата ми на 13 000 лв., затова са аут.
  7. Мда, явно всяко правило си има множеството изключения. Съжалявам за случилото се, дано не Ви се налага за в бъдеще да имате такива преживявания, колега! Благодаря за споделените впечатления. Тъй като препоръките на Емича и note съвпаднаха относно компания, мисля утре да "преслушам" Армейците, като при разумна оферта, бих заложил на тях. Сетих се да споделя нещо, относно Алианц - работят доста ефективно при щети. Изпращаш снимки по мейл, има малко бумаги и се реагира сравнително адекватно. Обезщетенията са като че ли по-ниски от тези на ДЗИ, но са приемливи. Просто са доста по-скъпи.
  8. Бай Емич, винаги с най-доброто включване, благодаря за препоръката! Звучи като добро комплексно решение, обезателно ще проверя.
  9. Ами, виж, от лични впечатления, добре е да печели другия. Алианц, Уника и др. "бели", плащат добре при ПТП и се споразумяват дори извън съдебно. Другите, като Бул Инс, Лев Инс и др., не плащат, докато не ги осъдил, колкото и да е очевидно, че ще бъдат осъдени. Имам доста преки наблюдения, тъй като в лични качество осъдих Бул Инс пред 2019 г. На втора инстанция, за ПТП от 2015 г. А заради неплащащите застрахователи имаме проблеми (България) и със системата Зелена карта. Но това е друга тема.
  10. Здравейте, колеги, Предстои ми подновяване на застраховките за баба Хонда. Бърз преглед на офертите показва, че инфлацията се усеща най-много в сферата на автомобилното застраховане! По същество - баба Хонда навсякъде я оценяват на 13-14 хиляди лева (ДЗИ, Евроинс, Уника), което е дразнещо. Единствено Дженерали ми дадоха оценка 20 000 лв. Не съм питал Алианц, при които съм в момента, тъй като са най-скъпи и не искам дори да знам колко ще струват застраховките (миналата година ГО беше 470 лв., а каското около 1400 при оценка 21 к лв.). Отделно, ГО е станала покъртително висока (между 297 лв. (БулИнс, на които няма да дам 1 лв.) и 472 лв. (ДЗИ). Имате ли впечатления от Дженерали и Булстрад по отношение на изплащане на щети по "Каско"? Поздрави
  11. Там нямат много урагани, мисля:). В крайна сметка, риск печели, риск губи. Но за 24 хиляди лева (с доказване и обслужване) може да се взема доста налята с екстри 2.4-ка от Германия, но пре-фейслифт. Разбира се, там също има множество рискове. Ако не Ви притеснява липсата на екстри и Ви харесва колата, защо пък не? Допълнение - има леки разминавания в линиите на интериорите елементи на таблото и прочие, които не трябва да Ви притесняват. И на моята са така. Другото е, от снимката изглежда, че на волана има едни издатини-на моята също се образува една, не знам от какво е.
  12. С този километраж, няма как да е от е Европа. Моята е със същия двигател, произведена в UK, километража няма мили. Парите са ок, но е доста нисък клас оборудването. Но пък- дават гаранция. На практика, за периода н гаранцията няма какво да й се случи, на каквато и кола да е (според мен, в общия случай).
  13. МОЖЕ да е купувана на търг за без пари от САЩ и да е внесена тук, леко ремонтирана. Не знам, дали може да се провери.
  14. Да продължавам ли (някъде там, дълбоко-дълбоко, има патерица в калъфче)? Багаж за 2 седмици колела, триатлони, къмпинги с бебе. Колко Аури-са ти трябват за това? Имали ремърке Ауриса?
  15. Петър, с извинение за това, че ще е поредното ми мнение, може би изкривяващо основната линия на дискусия: Търсих кола супер много време. То не бяха фордове, субарута..бях изключил тотално ЦР-В-то, защото бях карал ръчка 2.0 и се бях отвратил от супер грубата работа на тази кутия (лично мнение, колеги!) - имах Форд Фокус, а на него скоростите му влизат като масълце. Накрая, след 2 месеца тръшкане се качих на една (бивша?) форумна 2.0 автомат и реших, че ще е такава. Тогава не знаех нищо за 2.4 автомата и по случайност намерих във Франкфурт една, която и взех. За автокъщи, швейцарии и т.н. - катко казах, взех моята от автокъща до Франкфурт, с всички документи (фактури за обсл.). След това, като ходихме с кума ми, обиколихме 5-6 автокъщи (1000+ км) и попадахме на ТОТАЛНИ боклуци и тотални отрепки-продавачи. Накрая си взе 2.0 ръчка, фейс, но, както той каза: синтетично щастие - той си нави в главата, че му харесва, и си му харесва. Колата е бижу, просто ръчката мен лично ме дразни. Швейцария не е изключение. Има читави, има и не-читави. Дори на Горубляне е така - условно казано, на 20 коли, 1 е истинска. Ако можеш да провериш добре колата и някой се навие да ти гарантира нещо (може да стане и чрез договор , защото по закон продавача предоставя 6-месечна гаранция за скрити дефекти - казвам ти го, като адвокат), купувай, ако ти хареса нещо. Но, приятелски съвет от непознат млад татко - не се осланяй на "Швейцария, 160 к км, 16к лв.". Няма такова нещо, бъди много предпазлив и бдителен. Всичко е ад-хок и зависи от случая, т.е. конкретния автомобил. (проверих обявите в немското мобиле - преди 10 дни имаше една 2.4 автомат от собственик, снимал си талона, на 70-тина хиляди км за 9500, сега я няма; същевременно, една на 73 к км стои от миналия декември непродадена). И другото е - надявам се оценяваш отзивчивостта на шаманите тук. Преди да си купя Баба Хонда, много спамих и се занимаваха с мен тук, форума е страхотно място. Дано информацията тук ти е от полза и да ти помогне за кристализацията на желанията ти и мотивировката за осъществяването им. Иначе, правилно колегите казват: общото правило е, че читавите 3-ки се продават на секундата. Януари имаше една за 28 хиляди лева, 2012 г. на 150 к км., българска, продаде се за 1 ден, не стигнах да я погледна. Просто са читави машинки и се карат все повече.
  16. Аз реших да набия толкова пари за 10-годишна кола, защото исках да нямам грижи с поддръжката. Засега се оправдава - сменил съм само пистов ремък и обтегач (към 300 лв. май беше всичко) за 27 к. км. Взех моята на 48к км за 12к евро. С планирания ти пробег, явно няма да имаш типичните периодични проблеми, свързани с голям пробег. Опасявам се само да не се наложи да изживееш същите проблеми при очаквания нисък пробег. Но, в крайна сметка, всичко се преживява, не са чак толкова скъпи за поддръжка май, тези коли. Но, ако не си карал, покарай и ръчка 2.0, намери от някого, вземи под наем за ден, плати си, уреди се, усети я. Много е тегава работата с тази първа скорост, мен изкл. много ме дразнеше. Иначе, с твоето каране се преживяват 2.0 бензинката, пък и с бебето в колата, едва ли ще изпреварваш тирове в Кресненското дефиле.
  17. Колега, двете коли изглеждат добре, но са на доста километри. Възможно е да са истински, при мен за 1 година и 27 к км няма никакво износване на интериора, а сме ходили на морета, къмпинги, маже се яко от детето какво ли не.. (седалките са ест. кожа, не алкантара). Кумът ми си взе май месец от Германия фейслифтова 2.0 ръчка, на 91к км (истинска) за 13400 евро, бях с него тогава. От лични впечатления (аз имам пре-фейслифт, 2.4 автоматик), автоматика е изкл. по-приятен за каране. На ръчката е много "тегава" първата скорост и е голяма мъка в града да се шофира тази кола. Извънградски "ластици" изискват връщане 2 предавки надолу, а разходът между 2.4 автомат и 2.0 бензин е незначителен (по спомен ни даде 9.5 за 1800 км., 120-130 каране, моята даде по спомен 10.5 със 130-140). С автоматика на хондата се свиква доста лесно, а с режими D3 и D2/1 има известни възможности за игра. Лично, много ми харесва визията на фейса, с тези 18-ки джанти и броните, но това е глезотия. Не ми харесва синия дисплей на таблото, на пре-фейса е бели символи върху черен фон, много е красиво. Шум - усеща се по-ниското ниво на шум при фейслифта, най-вече при скорости над 120 км/ч. Подлакътниците изобщо не са такъв фактор - много ги мислих преди да купя моята, но изобщо не усещам дискомфорт от по-тесните подлакътници, а аз не аз съм глиган 1.90м/95 кг. Скоро преглеждах обявите в немското моби-ле, имаше няколко читави 2.4 автомат за по 9-10 к евро, на по 50-70 к км. За внос от там мога да ти споделя много. Препоръчвам ти да се замислиш за такава кола. Фейс, автомат, няма да намериш лесно, ако изобщо намериш. В Русия има стотици (бях гледал преди много), и са изкл. красиви коли, но вноса ще е одисея, а цената ще отиде на 14-16 к евро (има мито, а избягването на плащането на голяма сума изисква специални познания и контакти в района на Варна). Бях така резервиран към автомата, изобщо не съжалявам за избора си. А искам да ти кажа, че с бебе в колата, автомата е голямо предимство (ситуации, бол). Иначе, тази кола е наистина много практична, ще я оцениш многократно, когато се сдобиеш с нея. Ако имаш път към София, с удоволствие бих ти дал да покараш малко, за да усетиш предимствата на автомата (казвам го, защото минах през големи премеждия, докато си купя моята кола, и докато избера модела, изобщо).
  18. Гурута, дайте идеи, какво би могло да доведе до това да се чува тракащ шум от току-що сложен обтегач на пистов ремък? Долното видео е от друг модел ЦРВ, но, по същество, проблемът е идентичен. Както отбелязах, ремъкът и обтегача са на 100 километра, а проблем има. Ще ми е интересно да чуя мнения, преди да посетя утре сервиза. Видео:
  19. Ами, честно казано, сега, като паркирах вкъщи, пак се чува нещо, това е след стотина км каране. Отворих капака, като е "Р" (т.е., като не съм вътре и не мога да включа на "D", понеже съм сам), на пуснат климатик си хлопа пак, но се чува доста по-слабо. Доста ме изнерви този факт, уикенда ще ходя при Слави пак да видя, защо така се получава. До тук съм на 5-6 часа загубено време с този проблем.
  20. Смяната на ремъка не оправи нещата, смени се и обтегача. Ремъкът остана оригинален, 91 лв. (Слави каза, че неоригиналните имали 7-8 мм по-голяма дължина), обтегач на SNR за 140 лв., 30 лв. за труд, за всичко. Прецених, че няма да давам 350 лв. за оригинален обтегач, тъй като сменения беше такъв и дефектира на 72 к км. (реално, той не може да се счупи, защото пружината в него в 6 мм., но има някаква пластмасова планка, дето се прецаква, от там и започват шумове и ход - по обяснения на Слави, ако го цитирам правилно). Та, тъй. Първи ремонт на баба Хонда за 24к км.
  21. Здравейте, преди малко бях в Юби Ко. Според човекът, извършил реглаж на клапани, това вибриране на обтегача на пистовия ремък би могло да е в следствие на промяна в оборотите на двигателя след реглаж. За мен няма логика в това обяснение - оборотите не са забележимо променени, стоят си в нормалните граници. Обясни, че не е сваляй пистовия ремък за целите на реглаж. Не бил омаслен (не съм казвал, че е, човекът сам констатира и ми каза това). Относно фрустрацията ми (основателна или не), че този проблем се е появил след като си взех колата от тях нямаше някакво обяснение разумно. Дисутирах със собственика (мисля?), каза да се започне със смяна на самия обтегач, но не и със смяна на ремък. Смятам да процедирам по следния начин: - изчакам Слави да ми се обади днес дали е поръчал нов ремък; - плащам си новия ремък и го сменяваме. проверяваме дали хипотезата на Слави се доказва. - ако не се доказва, отивам при Юни Ко и сменявам обтегач; - спирам да коментирам работата на сервизи, щото е все тая и като не разбирам нищо, най - много да създам някоя интрига и лошо име на някого. Явно всеки има добри и лоши моменти. Ще пиша, само, когато се отстрани проблема и решението, което е приложено за тази цел. Поздрави, Д.
  22. Днеска започна и някакво църкане да се чува. Ще мина утре сабахлем да се оплача и да видим какъв ше бъде подхода им. Това е важно, с оглед на това, че в София има една шепа сервизи за нашата марка. Аз съм един фрустриран клиент с дефицит на време и търпение,I can't keep calm.
  23. т.е. препоръката е да се отиде пак при тях и да им се каже какъв е проблема и да се пита какво са правили?
  24. Пропуснах да спомена важна информация, за което моля за извинение. Вчера човекът спомена, че според него ремъка не е бил сложен правилно първоначално. Коментарът на Rakeem ме подсети (ама така е, като се пише посред нощ).
×
×
  • Създай нов...