Jump to content

karaulanov

Фен
  • Мнения

    25
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от karaulanov

  1. Здравейте! Малко да възобновя темата и ако мога да помогна на някой ще бъда много доволен. Имам Хонда ФРВ с 2.2 двигател. Сагата ми с колата започна преди точно една година. С настъпването на зимата и понижаване на температурите, колата ми взе да пали с много много въртене. Може да се каже, че палеше чак на 8-10 секунда, което е супер много време. Изключих вероятността да е от акумулатора, понеже го бях сменил 5,6 месеца преди това. За всеки случай отидох да го замеря и се оказа, че е добре. От там ме пратиха да ме проверят за отечка, оказа се, че колата консумира 1.5А НА ДЕНОНОЩИЕ! Това разбира се е нищожно и няма , как да събори един акумулатор. От там ме пратиха за преглед на свещите. Свалиха ми ги и 4-те. Замерваха, окъсяваха свещите се оказаха добре. После за дюзи. Проверяваха ги дали връщат обратно гориво за 5 мин на стартиран двигател. Първа, втора и трета дюза върнаха около 10 мл, което според тях е в границите на нормалното, понеже колата не е първа младост, обаче четвърта върна към 50мл. Веднага я нарочиха нея и казаха, че е за рециклаж. Свалиха ми я и я пуснаха за ултразвуково чистене, като на стенд се оказа, че е в нормата и съответно не я рециклирах. Това чистене смъкна разхода на гориво на около 20мл. От друго място пак нарочиха дюзите и ми поискаха 350 на дюза за пълен рециклаж. На въпроса ми ако не се оправи колата, какво правим? Те ми отвърнаха , че следващата стъпка е рециклаж на помпата за около 1000 лв. Разбира се не се съгласих. Отидох на пореден Стендаджия, който хвана, че ми е ниско магистралното налягане и колата върти на около 200 оборота. От там ме пратиха за рециклаж на стартера. При свалянето ми казаха, че е като нов, но все пак ми взеха 150 лв. Така се мина зимата, дойде пролетта и колата взе да пали по-лесно и до някаква степен заебах проблема. Обаче дойде хубавото лято и колата , като я напече слънцето, пак отказваше да пали. Старата песне на нов глас! Тук обаче трябваше да изчакам да се свечери и да поизстине и си палеше. Съответно есента пак нямах проблеми, докато не дойде зимата. Изчел съм супер много теми тук и в други форуми и никъде нямаше един и същ проблем за студено и топло палене (забравих да уточня, че колата след като веднъж запали, после си палеше лесно). Случайно попаднах на тази тема и при мен се оказа досущ същия проблем. За пробата взех от една автоморга горивна рейка с регулиращ клапан на нея (отказа да ми дадат само клапана) и о чудо, колата взе да пали :D Даже мога да кажа, че пали по-добре от преди. Явно проблема не е често срещан и никой не се сеща, че може да е там, ноо да си знаете, ако и на вас се случи, че може да се провери! Дано съм Ви бил полезен!
  2. Здравейте, имам ФД-В 2.2 (двигателя е същия, като на акорда!) вече трета зима, като предните две си палеше от раз. От 2,3 седмици при студен старт пали чак на 5,6 секунда, гася я и пали веднага... Оставям я няколко часа и пак същата работа. Да поясня, с чисто нов акумулатор съм, таблото не премигва при палене. Закарах я на майстори в СтЗ, свалиха свещите ( прекадяват ), стига ток до тях, датчика за подгряване причатква при даване на контакт, няма изгорели бушони, абеее всичко е наред, уж! Закачиха я на комп и даде грешка U0122 (Lost Communication With Vehicle Dynamics Control (VDC) Module). Казаха, че не могат да ми помогнат, после втори сервиз и така. Някой с нещо подобно? Извинявам се, ако вече се е дискутирала тази тема.
  3. Здравейте, колеги. Искам да попитам компресора за Сивик, Акорд, ФРВ 2.2 един и същ ли е?
  4. Здравейте, група. Скоро ми се появи следния проблем, както карам и я изключа от скорост, оборотите падат на около 600 и се усеща леко вибриране, обаче като натисна съединителя се връщат в нормално положение. Другата опция да се коригират е , като спра напълно и се оправят. Някакви предложения? Запушен ЕГР? Само да вметна, че колата няма грам пушене и разхода на гориво си е същия! Колата е 2.2 140 к.с.
  5. Здравейте, група. Скоро ми се появи следния проблем, както карам и я изключа от скорост, оборотите падат на около 600 и се усеща леко вибриране, обаче като натисна съединителя се връщат в нормално положение. Другата опция да се коригират е , като спря напълно и се оправят. Някакви предложения? Запушен ЕГР? Само да вметна, че колата няма грам пушене и разхода на гориво си е същия! Колата е 2.2 140 к.с.
  6. Здравейте, от месец имам ФР-В и съм много доволен от колата. Преди седмица забелязах, че няма по подкалник на задните гуми. Като клекна и се вижда задната броня и при един сняг и ако карам, директно съм го набил зад бронята... Търсих и в нета, но има само подкалник на предните колела, не и за задните. Тааа въпроса ми е, да се притеснявам или да търся кора?
  7. Здравейте, искам да попитам за: артикул - 71129-SJD-000 описание - MOLDING, FR. GRILLE LOWER Благодаря!
  8. Понеже не намерих никъде тема, какво ще кажете за смяна на салона? От обикновен салон, да се закупи (от морга) полу-кожа и смени? За комби и седан един и същ ли е? Има ли значение, дали колата е лява или дясна дирекция? Като се разровичках из нета , има комплект салон от 200 до 500 лв.
  9. Прочетох , че веригата на 2.2 преди фейса се сменя на 200 000км, а след фейса на 500 000км. Това са препоръчителни км, знам за тракането, което всеки чака да чуе!
  10. Прочетох всичко, само не разбрах това дали важи и за К20А6, защото съм се насочил към Акорд 7, 2.9, 2003-та год, комби?
  11. Принципно, газова инсталация на 2.0 и 2.4 на едни цени ли е или има разлика?
  12. Всеки град сам си определя данъка, например в София данъка би ми бил с 50 лв по-евтин от Стара Загора!
  13. Започвам да се замислям да изчакам с покупката до другата година да видя, какви са новите данъци. В момента Евро 4 дава отстъпка само за автомобили до 100к.с. Ако се запази, при цялото ми уважение, сега 2.4 190к.с. над 14 години е грубо 550лв данъци. Ако скочат с едно 20%, става 660лв, пълно безумие.
  14. Извинявам се за глупавия въпрос, но поддръжката на 2.4 осезаемо по-скъпа ли е от на 2.0? Разликата би трябвало да е само по двигателя и скоростната кутия?
  15. Колеги, вчера гледах еднин акорд комби, нов внос от Швейцария. Колата нямаше и капка ръжда, перфектен интериор. Здкарах я на майстор да я погледне по-обстойно. Бях се наканил да я взимам, докато не забелязахме, че преден десен носач е чисто нов и се оказа, че явно се е скъсал, спирачния диск се е врязал с джантата и я е срязал. Джантата са я заварили и нама проблеми с нея, но двете предни гуми са износени отвътре, което ме навява на мисълта, да не се е изкривила цялата носеща предна греда. Попитах, ако е така, ремонта е окоо 300 лв, само да не е посилано купето. Иначе по макферсона и предницата няма удари. Прочетох, че на комбитата са им слаби носачите и се късали, което е стряскащо, понеже купето е по-тежко. Колата е само с един ключ и двете машинки на предните врати не работят. Иначе вътре е все едно не е влизал човек и по двигателя няма и една капка масло, при положение, че не е мит. Задните барабани са ръждясали, което ме навява на мисълта, че този инцидент се е случил там и не е карана известно време. Отказах се от нея, дали съм постъпил правилно, искат и около 7000 за 2005-та сголямата навигация, а на ключа няма копче за багажника....
  16. Извинявам се за глупавия въпрос, но никъде не намирам инфо, колко е широка колата с огледалата? Да знам дали трябва да си разширявам вратата на гаража, която е 2100мм
  17. Понеже колата е без номера и надали ще може да се закара някъде да се погледне отдолу, какво бихте ме посъветвали да се гледа при тези двигатели? Защото преди седмица бях закарал един Авенсис в сервиз на Тойота и там видяха съвсем лек теч на масло от двигателя, който не се виждаше при първия оглед!
  18. Колкото и да гледам, комби 2.0 е поне с 1500-2000лв по-евтино от 2.4, което за мен е необяснимо голяма разлика. Само да поясня, на година минавам макс 10 000км, имам 4,5 ходения до морето и 2 софии, това ми е карането. От тази гледна точка изхождам, че 2.0 ще ми свърши работа, а и със спестените пари ще си сложа газово и 2 хубави гуми Иначе съм се насочил към кола от Швейцария, понеже знам, че там законите им са много строги и колата със сигурност ще е поддържана!
  19. Извинявам се ако някъде има вече отговор на моя въпрос, убих се да чета цяла седмица, но кой знае, колко основателен довод не намира. Става въпрос за 2.0 или 2.4 на което в последствие ще се сложи газ. От прочетеното до сега, останах с впечатление, че 2.0 има проблем с коляновия вал (не винаги), докато 2.4 го няма и че вторите вървят много повече. Аз няма да ходя да се гоня, искам голяма семейна кола, здрава и да не ми прави въртели. Преди имах А4 дизел, ноо там знаете за какво става въпрос... Защото 2.4 вървят с може би 1500 лв по-скъпо. Става въпрос за Акорд комби преди фейса ( в цяла бг има няма 10 се продават с този двигател).
×
×
  • Създай нов...