Jump to content

bojko1979@abv.bg

Фен
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    2

Всичко публикувано от bojko1979@abv.bg

  1. Не бях го чел това, а споделих какво ми се случи на мен и как съм го решил този проблем
  2. https://s.click.aliexpress.com/e/hcixeN2 Нещо, с което се сблъсках наскоро, а цената в БГ е 10лв за дюза без цедките! Ползвам ги и за момента няма проблеми. Кита е за 6 бр. В България се предлагат от Febest или поне аз при тях открих. В коментарите на този продавач има доста положителни отзиви. Дано е полезна тази информация. Весели празници!
  3. Може и дюзите да почистиш или термосензора на двигателя да провериш. Стойностите са някъде от 300 ома до около 3 килоома по спомен при топъл и студен двигател. Ако се съмняваш може да проверя точните стойности в сервизното.
  4. Проверявал ли си нивото на маслото в хидравликата?
  5. Според теб TDC дали е в делкото или долу на шайбата има ли значение? Освен, че разпределителния вал се върти с 2 пъти по-малко обороти. Хващате се за всичко! Ок! Дайте им вие решения! При единия вариант в делкото има зъбно колело и TDC сензора е там, а в другия е долу. Когато в някой сервиз не затегнат датчика долу се получава същия ефект! Не пали! Респект към fenabg, но и останалите, които се опитват да помогнат не са неграмотни!
  6. Провери дали са ти затегнали датчика на коляновия вал ако има такъв, защото на някои модели е в делкото. Не съм гледал за твоята къде е.
  7. Поослушай се около компресора на abs. Според мен вероятно идва от него. А може и от шайба на климатика или нещо друго.
  8. Как установи, че е добре обезвъздушена охладителната система? Като смени термостата гледа ли дали градусите на твоя са същите като на този, който си махнал? Вътре радиаторчето топло ли е цялото? Кранчето отваря ли напълно като завъртиш врътките?
  9. Главното реле подава и към ECU и ако този + липсва пак няма да пали. В майн релето са 2 релета, така че е добре да се види.
  10. На този сивик имаш 1 термосензор за входящия въдух, който се намира на маркуча идващ от въздушния филтър и 1 термосензор на блока. Не твърдя, че не пали от термосензора, но е възможно да пали трудно от него. Според мен причината е или в делкото където е набутан и TDC сензора и комутатора или в бобината а може и да е в спойки на PGM-FI или още наричано главно реле. Същия ефект е и ако не си познава ключа от имобилайзера, същия ефект е и ако е спряла бензиновата помпа, така, че е добре да се видят всичките тези неща.
  11. Датчика за температура на охлаждащата течност. Ако има проблем ще пали трудно. Стойностите бяка от около 200 ома до 3 килоома в завосимост от температурата. Провери си и за лоши спойки MainRelay.
  12. Датчик колянов вал, бобина или датчик температура.
  13. Как превърта? Заоблена глава на болта или? Ако е това вземаш нови болтове, понагряваш там където са резбите, охлаждаш, пръскаш с проникващо масло или wd40 и развиваш. Ако не ще да се развива може да завариш на болта едно желязо и да го развиеш с една тръбичка.
  14. По тази тема много може да се каже. Най-интересното е, че наскоро гледах при китайците кит за ГИ, който е доста на прилична цена и ако се вземе от тук бутилка и клапани цената е доста приемлива. Въпроса е колко ще ви вземат за монтажа?!
  15. Успях ли да помогна на някой с решаването на този проблем? Весели празници и безаварийни километри с Хонда!
  16. В Бултрако продават оригинални! 36лв мисля бяха. Монтажа се прави на място.Тампоните си имат стрелки коя е долна и горна част. Бележете старите преди да ги избиете по хоризонтала и измерете и колко дълбоко са набити в носача. После спокойно отбележете на новите докъде трябва да влязат и с една добра скоба за лагери и подходящ чук се оправят нещата. Бележете си всеки тампон с всеки носач.
  17. IACV и FITV се казват двата клапана участващи в регулировката на празен ход. При някои от моделите това е само един ICV клапан отдолу на дросела. Възможен проблем може да ти идва и от MAP сензора, но симптомите, които си описал са по-скоро на тези 2 клапана. (Или ICV то) не съм гледал за твоя модел какво е монтирано.
  18. Можеш да си направиш самодиагностика. Ако е ламбда ще ти покаже. Другото е ако ти е скапан регулатора за налягане в рейката също гори много и трудно пали особено студена. Иначе не бързай да сменяш. Провери си нещата и тогава.
  19. Имам отворена тема за това! При мен точно регулатора на налягането в рейката излезе. Купих 2ра ръка за 10 лв и всичко си дойде на място.
  20. Кои характеристики? Гледа се стартов ток, колко амперчаса е, размер на кутията, ляв или десен +. На японските са и с по-малки клеми. Другото са си щуротии дали е обслужваем или не, каква технология е в смисъл оловен или Ca-Ca и др. Разбира се когато го купувате е хубаво да се замери с товарна вилка дали стартовия му ток отговаря на написаното на етикета!
  21. Смени си акумулатора! Явно е доста позаминал. Нямаш нужда от сервизи. Отиди където продават акумулатори да ти измерят с товарна вилка тока под товар. А ако е по-модерна дава и вътрешното съпротивление на акумулатора. Колкото е по-ниско толкова състоянието му е ок. Препоръчвам акумулатори uranio и solite
  22. Проверено ли е Main Relay? То дава + на помпата и на дюзите. Ако има калпава спойка може да прави подобни проблеми. Вижте и кода на двигателя, за да може да е ясно за какво иде реч. Това реле се намира долу в ляво над малката жабка. Обикновено е Mitsubа, но съм мяркал и други. Другото е дали изгасва имобилайзера?
  23. Здравейте, колеги. За трети път вече ми протича гарнитурата на картера на сивика. Вече се чудя с каква да я подменям. Ще съм благодарен ако някой е сменял на неговата и няма грижи с нея да сподели марката, която ползва. Смених 1 payen, 1 victor reinz и една нещо elwis royal или нещо такова, но нея ми я бяха сбъркали и ми дадоха някаква друга. Картера не е крив, не съм я пренатягал, спазих поредността на затягане според инструкцията. Когато махах първата много трудно я почистих от самия картер. Има ли нещо, с което да е лепена или да е от самата гума? Поздрави на всички и благодаря предварително. Двигателя е Д14А8, 1.4 90к.с
  24. Ок, няма проблеми. Само да уточня, че това го видях на живо. Не помня кода на мотора дали е същия, но симптомите бяха същите, но на малко по-ниски обороти. След почистване на дросела и настройка нещата бяха ок. На друга хонда това същото се оказа от EGR. Не твърдя, че съм прав, но споделям видяното. Вероятно не трябва да се пише тук. Хубава вечер!
×
×
  • Създай нов...