Jump to content

stany681

Фен
 • Content Count

  205
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by stany681

 1. Здравейте, миналата година имах същия проблем. От 2 сервиза ми казаха че дори и да се завари, няма да изкара много.Накрая се доверих на сервиза, който много от нас ( в София) ползват и ми я смениха с нова. За съжаление, намира се само оригинална, моята я поръчаха от Бултрако, цената и беше някъде около цитираната от Вас.Беше мисля с метална оплетка...Успех
 2. Здравейте, колега.

  Може ли инфо за фирмата , оправила качествено фаровете Ви ?

   

  Благодаря предварително.

 3. Интересно. Още утре ще пробвам.
 4. Перфектно чисти са си. Не разбирам как WD40 ще помогне.
 5. Здравейте, колеги. От известно време има проблем с някой от предните датчици( тези от двете страни на номера) на парктроника( фабричен е). Може и да греша, но май при влажно време се проявява. Сигнализира, все едно засича нещо пред колата...После спира. След малко пак се включва и така непрекъснато; иди ми -дойди ми . Накрая го изключа от бутона , да се не мъчи. Ходих до двама майстори на парктроници, но като чуха ,че е фабричен , не пожелаха даже и да погледнат.Пратиха ме на диагностика ?? Дайте някаква идея къде и и кой в София може да оправи нещата ? Благодаря на всички
 6. Сега всичко беше правено в мое присъствие. Не знам какво рекламира; GI AUTOFREN e мястото
 7. Така е, при всеки сервиз и за всяка кола цената за труд е различна.Маркучите ги смених за всеки случай, като ще се смяна всичко.....Апаратите ги рециклираха перфектно, направо като нови.Горещо препоръчвам фирмата в Горубляне. Сигурно защото нямаха работа ли в момента, що ли - но за около 40 мин. бях готов.Просто си изчаках и си ги взех. Хората там бяха категорични , че няма никаква нужда да се пипат водачите, били идеални. Само апаратите направиха и подчертаха 3 пъти за нова спир. течност - гумата на единия апарат беше почти размазана.
 8. Абсолютно съм съгласен. По тази и още няколко други причини просто забравям за този сервиз.Изключително много се изкушавам да споделя кой е.И във връзка с темата - при тях цялата работа щеше да излезе близо 1000 лв., сега ми е наполовина( при друг приятелски сервиз, на доставни цени всичко+ минимум за труд)
 9. Темата е приключена. Както някои от колегите предположиха - спирачен апарат. На левия уплътнението вътре беше както парцал, имаше и ръжда. Десния също беше започнал да сдава багажа. След рециклирането и двата са като нови. Нови дискове, накладки, спирачни маркучи и течност. Край на одисеята; много съм доволен
 10. Може, но просто нямам време да чакам. Тези TRISCAN видях че са някаква датска компания, дано да са читави продуктите им; много неща имат.....
 11. Ясно е, че ще се прави всичко. Нови дискове+накладки; рециклиране на спирачните апарати в Аутофрен (Горубляне), накладките на ръчната, и спир. маркучи. Точно последните се оказаха голям проблем ! Никъде няма; дори и в Бултрако за 10-ина дни се наеха да намерят само десния маркуч.Другия - средата на август, и то на зверски цени.Т Намерих чрез един магазин марката TRISCAN - хубава, лоша, няма други. От Румъния, с доставка за два дни. Дано това да е края на мъките с това колело( спирачки).
 12. И на този Акорд слагате същото ? Моя двигател е същия.
 13. Това е минералното. Има ли смисъл и/или били навредило ако е синтетика или полусинтетика ?Никога не съм сипвал такова нещо...
 14. Има видове масла . От синтетичното ли слагате - ULTRA , или полусинтетика - SUPER ?
 15. 110-130лв.на апарат, в зависимост от ръчната спирачка.
 16. Не съм присъствал, но са ми много близки приятели и точно там никога, с никоя кола не съм имал проблем. Относно течността-сменена е преди три години.
 17. Може и това да е, знам ли. Ще бъде проверено. Може и друго да е. Не ползвам ръчната, понеже имах чувството, че проблема идва от нея. Обаче май колата е с отделни накладки за нея. Приятел с ДОДЖ е имал сходен проблем, сменял е някакъв "хардуер за ръчна спирачка". Някакви кантарчета с пружинки, запичали и те.... Та и това ще се проверява. Няма, няма, и заря с тази кола.
 18. Под''всичко''имам точно това предвид, което сте описали. Направено е. Спир.апарат не е за рециклиране;маркучите са ОК и те, и точно затова е загадката - в какво се състои проблема.
 19. Естествено, всичко е направено.Загадката ( освен евентуално дисковете) остава.
 20. Здравейте,колеги. Преди време имах питане за накладки- задни.Бяха ужасно зле, смених ги с читави. И преди, и след това - не ползвам ръчната спирачка, защото мислех, че от нея залепват задните накладки по някаква причина. От известно време започна пак да залепват задните накладки, основно задно ляво колело.Карам 20 км. например, слизам - мирише , та се не трае. И грее страшно много. Обратния път - всичко е наред. И така няколко пъти, след смяна на накладките.ДИСКОВЕТЕ СЪЩО СА ЗА СМЯНА, но''могло още да се кара, до следващата смяна на накладки''. Пак залепна задно ляво- не издържах и на доверен сервиз.( в сервиза на Слави, където ходя , има час за след около месец, като нямам възможност да чакам толкова).Свалиха колелото, всичко : всичко си е наред. И апарата , и въжетата, Просто няма какво да се прави, сменя, ремонтира. След седмица( днес) пак залепна задно ляво. От София до Казичене - джантата не се пипа....На обратно - няма проблем. Просто не знам какво да правя. Дисковете ще ги сменя идната седмица+ поредни нови накладки. ДА ДОПУСНА ЛИ, ЧЕ ОТ ДИСКОВЕТЕ ЗАЛЕПВА ??? Стари дискове + нови накладки. Но пък и при стари дискове+стари накладки беше почти същото ...И ако не - какъв може да е проблема, че ту да залепва, ту - не ?
 21. Така е, аз не предозирам . Ще взема да пробвам и това с двутактовото масло, че и аз имам това цъкане като от аванс при подаване на газ в ниски обороти. Обикновено на светофар или изпреварване става.Не е особено дразнещо, но го има.
 22. 100 мл. двутактово масло на колко нафта ? И аз имам както при колегата чукане като от аванс при подаване на газ.
 23. Здравейте,колеги. Вече трета година карам колата от подписа . На всяко зареждане добавям и BARDAHL BDC. Надявам се да има положителен ефект В момента имам опаковка от 375 мл PROTEC OXICAT за прочистване на цялата изпускателна с-ма. (Остана от Сивика на жената, където се надявах да оправи катализатора, но уви) Питането ми е би ли било проблем освен Бардала да сложа и това или да изчакам да изхабя горивото с Бардал докрай и след това, за да не се смесят ? И като цяло - има ли полза и от тази добавка( някой ако е ползвал) ? Да изчисти превантивно това-онова . Благодаря за мненията.
×
×
 • Create New...