Jump to content

heaT

Фен
  • Мнения

    24
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от heaT

  1. Здрасти, има една пластина, която прави контакт с ръчната, доколкото помня, мисля че въпросната служи за индикация на таблото дали е дръпната или не. Моята ръчна светеше по същия начин, заедно с ABS-а, но след като я почистихме проблема се реши - не правеше добър контакт. Колата ми не е същата, но е горе-долу същите години на производство, така че може проблема да е породен от това и при теб.
  2. Въпросната обява я имаше още през февруари, което ме навежда на мисълта, че на колата може и да ѝ има нещо. Може и да няма никакви проблеми, все пак ни удари тежка криза март месец и много хора останаха без работа. На мен ми се струва, че може да е имало някакъв удар отзад, защото на една от снимките там където се слага задния номер има някакво странно избеляло петно. Самата кола не съм ходил да я гледам, но бих те посъветвал да я закараш в сервиз за първоначален преглед, за да разбереш в какво техническо състояние е.
  3. Понеже виждам, че си изброил само сервизи, които се занимават главно с Хонда може да питаш в сервиза на Слави (Motobox) дали извършват обучение на i-shift-а.
  4. Здравей, Аз не мисля, че теглича е нещо, което би трябвало да те притеснява. Според мен по-скоро гледай обичайните слаби места за модела (машинките за централното на вратите дали работят, с ръждата как е, лагерите, автомата как включва скоростите, веригата дали трака) и в какво състояние е технически колата. В форума има и специална тема за обсъждане на обяви за Акорд, така че ако има колеги, които са гледали колата, те биха могли да ти кажат горе-долу в какво състояние е.
  5. Здравей, можеш да разгледаш тази тема. Ако не е писано нищо относно въпроса ти винаги можеш да питаш там.
  6. Днес си почистих двигателния отсек. Отне ми около 2 часа и мисля че се получи доста добре. За целта използвах: - смес от препарат за чинии и вода - няколко гъбички - четка за зъби за труднодостъпните места - чували за смет за покриване на двигателя по време на мокрото почистване - микрофибърни кърпи за попиване Общо взето следвах повечето стъпки от клипа на ChrisFix
  7. Когато потърсиш ще намериш стотици сайтове за проверка на VIN. Ако проверяваш вина безплатно ти дават доста оскъдна информация, но ако си платиш ще е по-детайлна естествено. В повечето случаи струва около 10-15 лева някъде. линк
  8. Здравей, По принцип всички мултимедии са pnp (plug and play), тоест закачаш фабричния кабел за радиото на колата към кабела на мултимедията и всичко си тръгва без много разправии. Китайските мултимедии идват и с 2-3 usb-та, които можеш да оставиш в жабката или ако има кухина, през която да прекараш кабелите - в панела по средата, този зад поставките за чаши. А GPS антената можеш да я залепиш на таблото над борд компютъра или като го отваряш ако има къде да я залепиш отвътре директно на пластмасата, но трябва да не е върху метал, в противен случай ще прави смущения на сигнала. Ако желаеш можеш да си сложиш и камера за задно виждане, обикновено ток за нея се взима от крушката за заден вход, за да се включва автоматично и прекарваш един видео кабел покрай панелите на пода на колата, за да скриеш кабела. Понеже виждам, че не си писал дали искаш изрично фабрична мултимедия на първо гледане намерих тази в алито. Бутоните на волана можеш да ги обучиш с приложението за волан, което ти е инсталирано фабрично на мултимедията.
  9. Мисля че тези две теми биха ти свършили добра работа, аз лично преди да купя даден автомобил бих изчел всичко в темите от тип "Всичко за модел X генерация", за да знам предварително какво да очаквам. Филип Бричката също прави доста добри ревюта за силни и слаби страни в 15-20 минутни видеа.
  10. Здравей, разгледай тази тема на колегата e4omir, той наблюдава проблема само с летните гуми, а със зимните няма проблем.
  11. Здравей, тук можеш да видиш колко ще ти струват таксите според годината на колата.
  12. Здравей колега, Мисля, че тази таблица за обслужване на автомобила би ти била полезна.
  13. Здравей, за проблема с провисването е коментирано и преди, проблема го има и при предната седма генерация. Виж поста на колегата isullivan в тази тема.
  14. Здравей, в сайтовете за продажба на автомобили има доста обяви за акорд осмици на части, разгледай ги. А иначе само тази пластмаса не вярвам да я продават в бултрако.
  15. Така като гледам частта под радиото се маха по същия начин като на акорд 5. Първо трябва да махнеш пластмасата, която е между скоростния лост и кухината под радиото и след това отвиваш двата болта отдясно. На видеото по-долу това е в минута 08:40
  16. Колега, крушката на лявото огледало провери ли я?
  17. То си беше време да ги отворят, че този бранш е един от най-засегнатите. Освен, че киснех вкъщи поради забраната гледах филми/сериали, а колата хващаше прах навънка. Добре, че поотпуснаха вече юздите, че с тия КПП-та човек не можеше да мръдне на никъде 😑 Иначе аз си работя от вкъщи и много бързо ми минаха последните 3 месеца.
  18. Аз зареждам най-вече на Лукойл/Шел/Еко, като не виждам разлика в качеството на горивото. Преди зареждах и на OMV, но на няколко пъти ми се случи да почне да ми придърпва колата с газта от там и се отказах, а нямат и никакво намаление на газта с картата.
  19. В края на миналия месец ѝ взех нови летни гуми, а тази седмица смених ангренажния ремък и обслужих климатика за лятото 🙂
×
×
  • Създай нов...