Jump to content

sashko3119

Фен
  • Мнения

    38
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sashko3119

  1. Привет, Проблемът е разрешен! Оказа се повреда в лостчето за светлините, заменихме го с друго и нещата заспаха. Благодарности на Омбре Сервиз за бързата и компетентна реакция! Темата е за ключ!
  2. Привет колеги, Отскоро имам проблем с фаровете, внезапно ми изчезнаха късите светлини и на двата фара, дългите си работят, габаритите също! Проверих крушките - здрави са, бушоните са здрави, релетата са здрави! Дайте идеи къде да търся проблема?! Благодаря,
  3. Супер е колата колега, свежарска изглежда! Според мен най-смисления начин да я позасилиш, е като я смениш с по-мощна хонда, иначе ще хвърлиш доста повече пари и крайният резултат може пак да не е задоволителен - същото важи и за 1.6 двигателя. Така че ако гониш икономия 1,4 -1,6, ако си състезател тайп р. Поздрави,
  4. С оригинален антифриз на Хонда, има го в Бултрако например! Иначе ако някой е слагал нещо друго - да сподели.
  5. Привет, Линк: https://www.ato24.de/de/petro-canada-europe-synthetic-5w-40.html Вид и количество: Petro-Canada Europe Synthetic 5W-40 - една туба от 5 литра Стойност на поръчката: 28,95 € * 1,9675 = 56,96 лв минус 5% = 54,11лв Начин на плащане - Парите ще бъдат преведени по сметка (внесени на каса) в БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Начин на получаване - Лично в ТЦ Боила Поздрави,
  6. Сложих някакъв проводник! Машинката щрака като луда! Сега остава да я сглобя и пак да работи И после да оправя и останалите три машинки! Достъпа за 7-ма генерация е отвратителен!
  7. Привет колеги, И аз започнах процедурата по възкръсване на машинките за централното Успях да сваля машинката на предна дясна с триста зора, разкапсуловах я, разтворих и моторчето. Стигнах до гореописаната пластинка - позистор, сега обаче незнам как да я шунтирам?! Помагайте с идеи!
  8. Привет колеги, Препоръчайте ми марка външни кормилни накрайници и биалетки. Онзи ден сменях маслото и майстора ми каза, усетил тропане в предницата и, че накрайници и биалетки били за смяна. Принципно си имам "онова" тропане в предницата на 7-ма генерация, от което много колеги се оплакват и не мисля, че ще се оправи само с този ремонт, но все пак съм решил да сменя посочените части. Предлагат ми Фебест на прилична цена, но гледам че има негативни отзиви за тях и затова се чудя! Мерси предварително!
  9. Здравей, Пробвай да дадеш няколко пъти на контакт преди да запалиш. При мен понякога не ще да пали от раз, давам веднъж на контакт и после паля и нямам проблем. И при мен не показва грешки и т.н. Подозирам, че е от датчик на коляновия вал, но не съм сигурен.
  10. Здравейте, Малко встрани от темата, но бихте ли споделили какви са ви ELM327 устройствата, че моето е Mini ELM327 Bluetooth V2.1 OBD и нещо не успява да се върже към колата. Дали е проблем от самото устройство, или в колата е проблема?! Колата е Сивик 7ге. D16V1 от 2001. Приложението, с което съм го пробвал е Torque.
  11. Здравейте, Включвам се със: https://www.ato24.de/en/castrol-magnatec-sae-5w-40-c3.html --> 5 литра €37 х 1,97 = 72,89лв - 10% = 66лв
  12. Здравейте, Малко да раздвижим темата, че колегата си реши проблема и забрави да сподели за резултата и да даде подробности. Та, по същество, и аз имах проблем със въпросния сензор, колата гаснеше при висока скорост и светваше чека, след малко изчакване пак тръгваше, все едно нищо не се е случило. Диагностиката показа проблем с въпросния TDC сензор. По съвет от майстора потърсих оригинален от Бултрако, тъй като китайските алтернативи не сработвали добре. Цената на новия оригинален сензор е ~190лв. и време за доставка до две седмици. Работата по монтирането продължи около 2 часа, защото се демонтират капака на клапаните, скоби на маркучи, капака на ангренажа и страничната скоба на двигателя и т.н. С новия сензор колата запали от раз и засега всичко изглежда наред! Ще пиша по-нататък, след като имам наблюдения от по-продължителен пробег.
  13. Здравей колега, би ли споделил с нас координатите на този Цецо, майстор на климатици, за да може и ние да се възползваме от услугите му. Мерси,
  14. Здравейте колеги! След вчерашния обилен дъжд, днес установих че на тавана на колата се е образувало мокро петно. Позицията на петното е точно където се съединява А-колоната откъм водача с тавана. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи как да го реша!
  15. Относно проблема на колегата yky, имах подобна симптоматика, като мина през неравност и се усещаше някакво почукване. Окачването го преглеждах на няколко сервиза, навсякаде едно и също - всичко изглежда наред. В последствие установих че имам за смяна преден тампон на двигателя, който се оказа скъсан. Смених го и почукването изчезна! Така че, колега хвърли и едно око на тампоните на двигателя, може оттам да изскочи нещо!
  16. Оригинален спойлер за Хонда Сивик 7ген. Свален от модела с 4 врати (EU8). Цвят : сив металик. Цена: 35лв. Леко уточнение, мисля че е за фейслифт модела, за пре-фейслифтовия може да иска преправяне. Иначе спойлера се намира в София Едит от мод: Начин за контакт добавете, моля.
  17. Здравейте колеги, Използвам темата на колегата, за да не отварям нова, която ще е с подобно съдържание! Имам 7г. Сивик хеч EU8 ОТ 2001г., искам да му сложа заден спойлер, както този на фейслифтовите. Намерих си такъв спойлер, обаче няма никакви крепежи към него, само две вложки с резба в двата края. Ясно е, че ще има пробиване на задния капак и т.н., обаче нямам представа с какво се закрепва спойлера. Питането ми е, някой може ли да ми каже какви крепежи ми трябват и откъде да ги намеря, защото аз не успях да намеря информация! Благодаря предварително!
  18. Колеги, Еднакви ли са калниците на 7-ма хеч с 3вр. и 5 вр.? Мерси.
  19. Привет! Колата е 2001г. производство, т.е. преди фейслифта.
  20. Привет колеги, Някой има ли идея как се закрепва задния спойлер на Сивик 7-ма хеч с 4вр, че си купих такъв ама към него няма крепежни елементи, а само две гайки в крайщата. Дали ще трябва да пробивам нещо в задния капак?
  21. sashko3119

    Видео

    Ето едно видео за ricers
  22. Купих си правилния Хонда антифриз вече, сега въпросът е къде да отида, да ми го сменят грамотно?
  23. да Доколкото ми казаха, все такива слагали, рядко някой сипвал оригинално на Хонда.
×
×
  • Създай нов...