Jump to content

StormTrooper

Фен
  • Мнения

    60
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от StormTrooper

  1. Тази година, 5 април, платих 110,12лв данък за 115кс(D15Z6) в София. Доколкото аз знам, ако данъка се плати до края на април, има отстъпка 5% от цената.
  2. По принцип досега винаги на време съм оправял всичко, просто реших че този проблем не е толкова страшен и да го пооставя до заплата, за да обслужа колата от-до, но ми е за урок, повече да не оставям нещата за по-късен етап. Благодаря за отговорите, ще пиша с update след като погледна колата тези дни да видя състоянието.
  3. Малко update. Днес сутринта малко посгафих. Понеже досега нямах много време да я гледам и от както пуснах темата, не съм я гледал колата(нямам толкова инструменти, за да сваля свещите). Та днес, понеже бързах, реших да я взема (на глава ми беше дюзата, но очаквах да изплюе горивото след 1-2 минути, след палене). Запалих с очакването да запали на 3 цилиндъра, но уви, запали си на 4, та реших, че този път не е останало гориво. Тръгнах, нямаше проблеми, 4 цилиндъра, пушка, но 200 метра след нас колата се задави и угасна. Пробвах след това да я запаля, няколко опита неуспешни, изобщо и не запали. След 5-6 опита запали едвам, но много трудно, ниски обороти и 3 цилиндъра(пак). Успях едвам да тръгна, поне да я паркирам пред нас, на 3 цилиндъра и след 50 метра се пооправи, пак малко проблемно, но не толкова, малко играеха оборотите. Спрях я пред нас, вече нормални обороти, но загледах, че и оборотите малко играеха между 800 и 850( в Idle ). Та да, видях че посгафих и ще я оставя така до заплата, за да има средства за нещата. Не очаквах да стигне до там, но то аз съм си за бой. Ще видя и да сменя бензиностанцията (локална е), защото ме съмнява и тяхното гориво. Ще видя да добарам инструменти и този уикенд да сваля, и свещите да ги погледна, ще видя и дюзите, както колегата Tino каза, ще погледна и клапана ПХ, както колегата boiskii каза. А колкото до променящите се обороти на Idle, предполагам това е от IACV, както колегата boiskii каза. Ще видя и него да почистя и да обуча компютъра, както го е описал в друга тема (Линк) И един въпрос - как да разбера дали свещите и кабелите са заминали/си заминават? Скоро със сервизирането на колата ще сменя свещите (ако се наложи и кабелите), но просто питам.
  4. Добър ден колеги. Пиша с малък проблем при хондичката. Honda Civic 6-та японка D15Z6. От скоро почна да прави малко проблеми при палене. Ако не съм я палил 1-2 дни, като я запаля пали на/като на 3 цилиндъра(звука е като на субару. ). Пали от първия път веднага, но на 3 цилиндъра. Като запали почне с около 1500-1600 оборота, след което падат супер ниско до 400-500, 1-2 секунди след паленето, на предела на гаснене. Аз й подавам малко газ, колкото да не угасне (макар че я оставих и не угасна). След което минават 10-12 секунди и започва да си работи на нормални обороти и 4 цилиндъра. Колата няма газ и не е имала. Пускам темата (предварително се извинявам, ако този проблем е разглеждан в друга тема), ако някой се е сблъсквал с този проблем или може да помогне да пише. Още не съм отварял да гледам каквото и да е, проблемът се появи миналата седмица. Проблемите, за които аз се сещам, може да са свещи, кабели. Четох в други теми и за бенз. помпа, бенз,филтър, бобина, датчик колянов вал, но ако те бяха проблеми, мисля че щеше да работи на 3 цилиндъра постоянно.
  5. офф: Вентилатори казват на тея които идват от VTi:
  6. Колеги какви впечатления имате от бензина на Марешки. Скоро отвори бензиностанцията в София, заредих, но още не съм покарал много че да дам мнение. Какво мислите вие ?
  7. Трудно се намират здрави, иначе наскоро взимах и аз от D16Z6, и бяха към 80-100лв. като моя "уж" беше здрав, но открих 3 пукнатини, та после и тях оправях, така че си е играчка..
  8. Благодарско за инфото колега! Ще го пробвам по-натам, само процедурата с обучаването на компа е по-гадна, но щом трябва .
  9. Тази зима и при мен се появи проблемът, който колегата над мен е описал и не знам на какво се дължи. Колата гасне само след първото палене, второто палене е добре и не прави проблеми. И това го прави само сутрин на студено, през деня не го прави. Колата няма газова .
  10. Колеги, къде се намира филтъра на купето ? Колата има климатик, но нещо не го виждам зад жабката?
  11. Аз съм с D15Z6. Много добър двигател, не харчи много гориво, градско съм стигал около 7, извънградско 5.1. За харчене на масло е според зависи. Моята например обича да си попиива масълце. Така че ако си се решил да взимаш 6та генерация и намериш с такъв двигател, не е за изпускане, стига да е поддържана.
  12. И при мен се е появило едно дрънчене и мисля че е някоя ламарина някъде, звучи около изпускателя да е, виж на канал къде какво дрънчи. При мен дрънченето е леко като се подаде газ и все едно бие някаква ламарина в изпускателя
  13. Колеги, наистина е доста трудно да се намери 4-2-1 изпускателен колектор здрав от D16Z6 Затова леко ще го оставя настрана и ще ви попитам друго - да взема ли от D14A3/D14A4 ? Ще спъне ли колата по някакъв начин (като се има в предвид че ще сложа генерация на ф55 заедно с изпускателя) и като цяло заслужава ли си да го взема или да търся стоков 4-2-1 или спортен 4-2-1? И още нещо, от D14A3/D14A4 изпускателя 4-1 ли се води?
  14. Честита и безаварийно!
  15. Мисля че към 40-50лв искат за проверка на всичко. Преди време ходих да ми направят диагностика кво не е в ред на моята кола и г/д толкова ми искаха.
  16. Днес загледах и тези койлове: Линк , но не ги знам като марка, за 830лв с доставка сигурно е добре. Някой знае ли нещо за тях ?
  17. Колеги имам въпрос за изпускателния колектор на нашия мотор. С какъв изпускателен колектор ще е добре да се замени стоковия ? Ще слагам генерация на ф55, но ми казаха че ще е добре да се смени и изпускателния колектор. От това което четох - стоков колектор 4-1 от D14 бил добър във високите обороти, а стоков колектор 4-2-1 от D16Z6 . Това вярно ли е ? Какъв да търся за моята ?
  18. Хондаджия съм от 1 година. Точно преди година си взех първата кола, която карам и днес - Honda Civic 1.5 1997. Още от както почнах да си избирам кола исках хонда. Прегледах доста други марки, но никоя друга не предлагаше това готино чуство както при хонда. Щом се качих в колата разбрах че това е колата за мен. И до ден днешен твърдя че е така. Карал съм други коли, но тази просто се кара много по-лесно и е доста по-удобна. Така че със сигурност бих останал с марката за още години напред. Или дори да изневеря, ще изневеря с някое друго японско производство. Японците просто знаят как се прави и това е.
  19. Здравейте колеги, още един икономик при мен Имам го от година но не съм писал тук. Тази седмица си направих малък експеримент с колата. Реших да я засеча, но понеже нямах много пари да я засека както се прави - да сипя до горе, да мина 100км и да сипя пак че да видя колко харчи на 100, реших малко по-евтиния вариант. Оставих я да падне до последната черта на таблото и заредих за 20лв - 10литра и малко. С тези 10 литра изминах 170км градско точно, като гледах да държа все в Econo mode-а ( до 2500 оборота на 3-та и 4-та скорост и 3000 оборота на 5-та). Изобщо не съм я натискал, съвсем леко каране. И така карах докато не падна пак до последната черта. Tа си правя извод, че градско е изкарала около 6л/100км (като разделим 10-те литра и 170-те километра на 1,7, за да стане 170/1,7=100км). Така че да, бих казал нашите коли са best of both worlds - икономични когато ти трябва(бих казал по-икономични от 1.4) и малко мощни когато трябва.
  20. Здравейте колеги, Ето че реших да посмъкна хондата и искам да взема регулируемо окачване, но не знам какво. Загледах тези на FK Automotive, но не знам колко са добри. Причината да искам регулируемо окачване е лятото да мога повечко да я смъквам, а зимата да я дигна малко за да не е снегорин Какво бихте ме посъветвали ? Някое от тези окачвания ли да бъде: Линк1-SMHO1501 , Линк2-TAGWHO01 , Линк3-30409906 или да гледам за друго ? Бюджета ми е към 600-700лв.
  21. Много хубаво купе колега! Евала за старанието и труда! С интерес четох и гледах темата. Очаквам още напредък.
  22. Здравей колега. Аз съм със същия модел и за данъка - тук в София ми е 110лв., гражданската все още не знам колко ще ми е, тъй като я взех с платен. Иначе поддръжка - не е много, но зависи по какви пътища се кара. Тук в София имаме "доста хубави" пътища и се разбива, не знам във Варна как са, но неща като тампони, биалетки и т.н. може да се разбият с времето, но това са евтини части, така че не би трябвало да е скъпа поддръжката.
  23. Ще използвам темата и за друг въпрос, за да не пускам нова. От скоро забелязвам че има разлика във височината от двете страни на предницата. Лявата страна е малко по-ниска от дясната - с около пръст разлика. На какво може да се дължи това ? Амортисьори, пружини, носачи ? Преди няколко дни смениха тампоните на носачите и шарнирите.
  24. Ще използвам темата на колегата за да не пускам нова. Колеги, нормално ли е при Civic EK3 при палене и Idle да държи 550-600 оборота ?
  25. Извинете за втория пост. Разгледах за пружини Eibach и се спрях на Eibach Pro-Kit (E4020-140). Поразгледах и за амортисьори, но там се чудя между Bilstein и Koni, и повече ми допадат конитата, но какви конита и от къде е добре да ги взема? Може ли да споделите за разликите между червени и оранжеви конита. Кои ще са по-добри за ежедневно каране в градски условия? Знам че жълтите са по-твърди и затова ги отписвам.
×
×
  • Създай нов...