Jump to content

MITKO70

Фен
  • Мнения

    41
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от MITKO70

  1. Днес си взех две задни ,къси вежди от Николай в Самоков,сега остава майстора да ги направи.
  2. Не е проблема толкова до "италиянка" или друга.Моята дойде от СН преди 2,5г. без точка на веждите.Но след 2 зими в БГ ,сега я забелязвам че има и на двете отзад ,на едно и също място ,тръгнало колкото 20 ст.,ще ги направя на пролет .Проблема идва точно там където рапидката/неръждаема/държи пластмасовата вежда към калника,тръгва от солта.
  3. Аз си купих преди 2г. полски ,със сертификат за 200 лв. от МК33 и съм доволен.С нищо не се различава от разни други за повече пари.
  4. Слави,много си прав за това 1,8 налягане ,не става за нашите пътища.И аз съм на 2 атм.,вози перфектно за такъв автомобил.Имам база за тест,по един булевард с паваш и неравности,справя се супер.Е ,там най добре се справя Ситроена ,но това е друга бира окачване...
  5. Цвета е горе долу като на олио,на мен ми доляха и си платих колкото излезе в сервиза за Хонда-Горубляне.
  6. Мерси за отговора,и аз имах съмнение че може и да се влоши работата,като разкисне нагарите.То е ясно ,че решението е в сегменти,колега го е правил ,но казва само от Хонда,без биелни лагери ,оригиналните били ок.Да ,ама не е точно така,само сегменти и готово.Като се отвори ,свали главата трябва да се профилактира,провери,грехота е да не я пипнеш.Като сложиш гарнитури,някой семеринг със сигурност ще трябва да се смени на коленовия вал,труд и плюс сегменти тя работата отива на 1000лв.И като сметна това колко масло е,по-добре да си го сменям по-често и доливам.Знае ли човек,утре ще му скимне да я продаде,никой няма да ти оцени това което си направил. Но,все пак имате ли идея колко струват сегменти комплект и задължително ли от Хонда? Колегата който ги препоръчва ,казва ,че японеца е заложил на по-меки сегменти,да щади цилиндъра,били перфектни цилиндрите при отваряне за ремонт.
  7. И при мен го има проблема с пипане на маслото.Не са виновни гумичките,не пуши на студено при запалване,при спускане ,във високи обороти също,Забелязах я ,че го взима повече точно на дълго каране ,във високи обороти,повече от 140 не съм я карал.Сега и сложих Бардал с една добавка пак тяхна,горе долу е в нормата разхода.То е ясно ,че проблема е в сегментите,въпроса е към знаещите,дали са износени /защото върви много и на бензин и на газ/ или е спечен масления сегмент?Ако проблема е в него ,попадна ми едно руско "чудо",дали ще свърши работа,мисля да го пробвам като дойде за смяна на масло. http://ruski-masla.com/product/spectrol-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BA%D1%81/ Цена на сегменти ?казват че трябвало да са от Хонда,други казват ,че има и други добри сегменти.
  8. Много точно казано!Аз също имам тази база за сравнение ,след като съм имал 3 Ситроена на хидравлично окачване,и го сравнявам возенето на едно и също място -паважа на Цар борис 3,от Горнобански път на долу. п.п.Ако купя някога лека кола ,то е ясно каква ще е,въпреки че новите Ситроени не са това което бяха,както и при много други марки!
  9. Днес остана време за проблема със стъклото.Първо,проверих ключа,ок,не е нагорял,стопил.След това замерих буксата на вратата преди моторчето -идва ток.При пипане моторчето беше топло,само цъкаше при вкл. на копчето.Свалих го,малко филм беше с повдигача на стъклопо после ,но..се справих.Проблема беше в ръжда,ама яка в редуктора след моторчето,за това се е движело и стъклото бавно,но е дошъл края и е блокирал. Изчистване на ръждата от двата детайла,спрей за ръжда,преобразувател на Вюрт,смазка обилно,силиконова,нов уплътнител на капачката и всичко тръгна отново.Явно влиза вода точно там .
  10. Слави,моята гори точно толкова ,така както го описваш ти,но след реглаж на клапаните.Преди това гореше 13/100 в града.Да ,чукна на дърво приятелчето го барна Романото и не го пипам,само смяна на филтър.Моята е с една сонда преди катализатора,незнам дали има значение.
  11. Благодаря за съветите колеги,тези дни ще ги проверя ,че много работа в момента.Мисля ,че е електрически проблема,чува се едно като цъкане ,при задейсване на копчето,точно от блока с копчетата.
  12. Здравейте.Явно този проблем го имат нашите коли.Моето стъкло на шофьорската врата се движеше трудно от средата до долу и обратно.Разглобих кората ,беше изсъхнала греста,лека корозия.Напръсках ,раздвижих ,сложих нова грес на механизма и всичко тръгна ок.Но,след седмица стъклото спря да работи ,"ни вопъл ,ни стон".Нищо не се чува като буташ копчето,бушона е здрав,отворих ключа и там са ок кабели,погледнах и снопа между купето и вратата,няма скъсано.Явно е някакъв ел.проблем,четох чотох ,че само това стъкло има електронен блок заради функцията "ауто",някаква идея от къде да търся проблема?
  13. Тегля каравани от 1999г.,ако се спазва това , което се дава на колата по предписание да тегли, няма проблем.В момента съм ЦР-В , 2000г и му дават 1500кг. на теглич. Според мен, до 1200кг. ремарке се чувства добре, после й е на кантар. Та,на НР-В нищо няма да му стане , ако тегли това, което е казал производителя, предполагам е по-малко от тези кг. на ЦР-В.
  14. Купих си такова устройство и аз за ЦР-В то, много добре направено, с два вида подсветка.нНо все още не съм монтирал датчика за външна температура постоянно.От опит с един друг термометър пробвах, като на първото мнение в темата, в предния ляв подкалник, но му влияе топлина от мотора.бПробвах и точно там , където казва колегата ,че е оригиналния, в предната броня, от вътре , пред радиатора.бПри движение мереше добре, вярно. Обаче спреш ли ,изгасиш и топлината от радатора също му влияе, лъже. Сега съм го закачил временно пред долната панта на шофьорската врата, долу ниско до прага ,пак в подкалника. Някой да има жокер за вярното място на датчика? Имам идея къде може би ще мери добре, около казанчето за течност за чистачки, но незнам дали ще стигне до там кабела. Не е толкова дълъг, като на стария термометър.
  15. За лед незнам,а и не е нужна .Скоро сменявах на осветлението за парното,минава се и през тази на пепелника,но се разглобява доста.Може и по-лесно,но има два винта ,държат цялата конзола за радиото и няма развиване през радиото..Крушките ги има,не на всякъде обаче,около 3 лв.бр.
  16. След като изкочи още 2-3 пъти го оправих с една" универсална" скоба....тел Иска си смяна ,разширил се е отвора на маракучето.
  17. Същото играене на оборотите ми се случи вчера, съвсем неочаквано, но го открих проблема. Излязло вакумно маркуче. Стегнах скобата, утре ще го снимам.
  18. Същия проблем го имах миналата седмица. Наложи се да я държа навън, пред гаража и направи същото, за което пита колегата. Основен заподозрян за проблемът мисля, е горивния филтър на бензина, само него не съм сменил по колата.
  19. Не знам с каква кола си колега,но и аз изкарах при първата смяна на ЦР-В с Тотал 10-40 около 10000км.с малко доливане ,както писах.Утре слагам Мотул 8100 Specific CNG/LPG ,5-40 и времето ще покаже.За маслото мога да кажа ,че пише произведено във Франция,има го в две фирми ,разлика в цената 0,50лв.,но няма да казвам кой,да не излезе реклама.За мен това е достатъчно,не мисля да влизам в дълбоки проучвания и т.н.
  20. Момчета,като си говорим тук за масла,какво ви е мнението за промивка на двигателя между смяна на маслото?
  21. Точно така е,трябва си точното масло за мотора,моя грешка ,че не съм прочел какво трябва за нашите мотори.Но,10W40 не е лошо масло,нито е 3-4лв.,специално Мотул 6100 си е около12лв. л.,но не е за нашите коли,при дизела се държи добре,карат го на няколко коли около мен.
  22. Не съм казал ,че нямам разход на масло ,но долятото е мисля в нормата за бензинов двигател на 200 000км. тогава.Сега не мисля да експериментирам,след като разбрах кой вискозитет масло е верния за мотора.Даже си мислех дали да не пробвам Тотал 5W40,карал съм го и се е доказало,но...тогава го плащахме едни пари и се правеше във Франция,Белгия,сега го правят в Румъния,някой имат едно на ум....
  23. Защо,какво им е на минералните масла? Не знам на каква кола искаш да го слагаш маслото за което питаш,но за нашите не му отговаря вискозитета.Като цяло съм доволен от маслата Тотал. Предишните ми коли съм ги карал с Тотал 5-4,10-40 и съм доволен.Първата смяна на ЦР-В то,я направих с Тотал 10-40 и си беше ок,долял съм остатъка за 9000-10000км. След това с Мотул 6100 дето съм сега направо е страшно ,след 4000-4500 км.почна да гори много. Сега съм решил да пробвам това-MOTUL Specific 8100 5W40 LPG/CNG,може и да съм първия ,ще видя как ще се представи и ще пиша.
  24. Митко-София,CR-V ,2000г. 0889504442 С каквото мога да помогна съм насреща,също така по кемпери,каравани-ремонти,профилактика на уреди,съвети.
×
×
  • Създай нов...