Jump to content

toinspire

Фен
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About toinspire

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен

Recent Profile Visitors

1110 profile views
 1. Мога да допълня нещо. При мен също се усеща това придърпване. Не винаги, но при ниски обороти се усеща като че му спира power-a. Вчера светна чека и се оказа, че грешката е за EGR. За сега само я изчистих и ще дебна за повторна проява и евентуално почистване на ху...та. Свещи не са, тъй като са ми нови. Така че може би придърпването е свързано с клапана.
 2. Колега, сподели какви са крушките. Тази интервенция и мен ме чака, но като се стопли. Поне да се запася отсега с крушки, че да ме изкушават за разглабянето.
 3. И количка влиза, и дори детско колело. За размера на колата багажника е огромен и удобен за използване. Няма проблеми за извънградско. Спокойно си върви с нормална скорост и разхода е чудесен. Не съм и помислял за слагане на газ. За пример: Ходили сме на море трима възрастни и две деца с багажа. Пренасял съм големи неща и високи цветя, благодарение на вдигащите се седалки. За размерите и класа си не съм видял по - функционална кола.
 4. Здравей колега,

  Погледни в темата за електрония модул за управление на страничните стъкла.

  Поздрави !

 5. 185/60/15 си влизат и се кара без проблем. Такива зимни си бях купил, тъй като нямаше в момента от оригиналния размер. Не опират никъде и не усещам някакви коренни разлики в пътното поведение. Вземай смело.
 6. Говорено е, даже и решения има. Потърси в тази тема: Проблема се оправя и забравяш за водата. Фейса няма проблеми с радиото и е една чудесна количка.
 7. И как точно става обучението?
 8. Ок, дано пък наистина да стане. Успех и пиши като пробваш.
 9. https://www.aliexpress.com/item/MH-Electronic-35750-SEL-P11-35750SELP11-Electric-Power-Window-Master-Control-Switch-Front-Left-Button-For/32828875839.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.6e612e0euCqieJ От този доставчик съм поръчвал лентов кабел - не за хондата. Качеството е супер и си пасна всичко. От там съм си набелязал, а и излиза няколко цента по- малко За съжаление не намерих с безплатна доставка или поне не на по- ниска цена. Поръчвай смело, толкова ако не пасне може и Аз да го взема. Стига да няма надценка За сега жената си кара и така и не мърмори, така че не съм рипнал да поръчвам още.
 10. То първо виж дали по форма са еднакви. После буксата. Иначе в самия модул няма кой знае какво и може и с подмяна на компоненти, стига да ги има в ел. магазините. При мен от влага се е окислило с зелена патина единия компонент. Явно лесно прониква вода през бутоните. Сега не работи само шофьорското стъкло - за вдигане работи (чува се зацепването), а за спускане не. Смятам да пробвам с почистване със спирт (съвет от ел. техник). Мислех си да търся електронния компонент за подмяна, но след като намерих в китайско за 12 долара целия модул и се отказах от този вариант. Така че чистя, ако не тръгне поръчвам. При мен са си 4 ел. стъкла и всичко си е като предлагането. Отвори си дръжката (поне е само на щипки) и чисто визуално прегледай модула и буксата.
 11. Да, вътре в ключалката е. Пропуснах да снимам, но от самата ключалка излизат две кабелчета, по които се връща сигнал. Този сигнал индикира за отворен или затворен багажник. От него светва индикацията на таблото, крушката в багажника и влияе върху централното заключване (като не работи заключваш колата на отворен багажник ). Кабелчетата се включват в букса под кората на петата врата. От с другите кабели, през гумения маншон слизат до левия стоп. Там отново има букса, която вече е за целия сноп. Моя проблем се оказа точно в тази букса. Явно е влязло малко вода и се беше окислил единият пин и то до такава степен, че кабелчето се беше прекъснало, а обувката се разпадаше. Опитах да наместя нова обувка, но не се справих, за това пуснах един мост и всичко заспа. Поне разбрах, че ключалката е капсулована и разни интервенции в нея ще са трудно начинание.
 12. Здравейте, от известно време наблюдавам един проблем с ключалката на багажника. При отварянето му не се показва индикация за отворена врата на таблото (за другите врати си сигнализира и не позволява заключване от дистанционното), не светва и лампичката в багажника (крушката е ок). Също така, като отключа колата и отворя само багажника явно не го отчита и след около минута колата си задейства защитата и се заключва или я заключвам без проблем с дистанционното. Дори и така пак мога да си затворя багажника и си остава заключен. Има някакъв "датчик", който отговаря за положението на петата врата, но не знам къде да го търся. Ако някой се е сблъсквал с това или има информация ще съм благодарен да я сподели. Поне някакви насоки за търсенето на виновника. Колата е Джаз 2006г., 1.4 фейслифт.
 13. Така като чета си отчитам грешка в интервала за смяна. Явно ще се включа в общата поръчка с 5w30, след което ще послушам двигателя и ще наблюдавам през гърловината.
 14. Аз лично гледам да го сменям на 10к. Това масло е след малко ремонтни дейности (не по двигателя) и престой от няколко месеца в гараж. Тоест - минало си е годината, но не и километрите. Сега ще го сменям и явно ще опитам с 0w20 или 0w30. Отново ще се доверя на Castrol, като няма да търся с удължен пробег. После ще споделям впечатления, надявам се без оплаквания
 15. Снимка на главата трудно ще направя, но през капачката мога. Това е масло на близо 9000 км, Castrol Magnatec C3 5w40. Вече взех да се притеснявам, че съм му наливал такова масло, макар ядове с мотора да не съм имал. Вече 3 години я карам с изминати 40к километра.
×
×
 • Create New...