Jump to content

toinspire

Фен
 • Content Count

  48
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

About toinspire

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Шумен

Recent Profile Visitors

1499 profile views
 1. Благодаря, за напътствията. Действително беше паднало под минимума. Долях на макс и светлината угасна. Остава да следя, дали ще намаля количеството и евентуално да се търси теч. Като огледах, видях, че и на съединителя е отишло на минимум. Нали е същата течност, долях и там. При следващото обслужване ще я сменям цялата на спирачките. На съединителя трябва ли да се сменя изцяло? Какви са необходимите количества, че да се запася за процедурата?
 2. Да, беше почистено и гресирано. Изрично го поисках при процедурата. Наместени са правилно накладките - има там едни каналчета, които трябва да съвпадат, за да може ръчната да ги натиска. Правдоподобно ми звучи за течността, защото скоро не съм я сменял и е прескочила отдавна 30 хиляди. Не съм поглеждал нивото, но не съм имал и проблем със спирачките - може да е намаляло и да е награницата. Надявам се да не изпуска отнякъде.
 3. Ще го пробвам днес - дано да е такъв малък дявол. Скоро му идва обслужването и течността ще я включа в списъка.
 4. Е как забравих - Джаз 1.4 83 коня, 2006 година. Ок - днес ще погледна спирачната течност. Не усещам промяна в спирането или твърдостта на педала, но не се знае.
 5. Здравейте, накратко историята. Сменях задни накладки, че даже и пристъргах дисковете. Викам си - това е, докато е кола там няма да пипам. Изминах около хиляда километра смесено без проблеми. След това започна да присветка въпросния символ. Не можах да установя зависимост, кога си загася - натисках спирачка, дърпах и пусках ръчната, размърдвах лоста, но повтарящ се модел не намерих. След около два-три дена си светна за постоянно и вече не угасва. Накладките не задържат. На лек наклон си тръгва сама. Дисковете са еднакво загрели и отпред и отзад - не хващам по- голямо триене на задните. Ръчната си работи нормално. Лоста ми е малко "хлабав" в началото и без усилие, но то така си е бил винаги. Не ми се е налагало да правя регулиране на ръчна, откакто колата е в мен (от доста години). Какво може да причинява светването на символа? Дали на диагностика се хващат такива работи при джазката? Да има някакъв сензор при самият лост, който да се повредил или зацапал? Ще съм благодарен за всякакви насоки по проблема.
 6. Това с резервата е странна работа. Като светне си знам 50 км до пълно издихание, но и продължавам да си следя стрелката. Така скоро ми се случи да се прибирам извънградско. Светна резервата, а гледам по навигация още 70 км до края. Викам си да пробвам и каквото стане. Е прибрах се, с нормална скорост и минаване на Ришкия. Това добре, но като спрях да заредя ми напълни само 36 литра?! Ясно че не са чакали да се уталожи пяната или да мъчат до капачката, ама все пак е 42 литра резервоара. Та същия този маршрут (пълен - пълен резервоар) ми излезе 617 км, от които 160 магистрала, около 20 градско, другото извън с два пъти по прохода. Средния разход ми го сметна на 5.8 / 100 на натоварена кола (семейство с багаж). Имаше период, в който се въртеше само градско, е под 7,5 / 100 не може да слезе. Освен ако някой кара само по булеварди на зелена вълна. На отсечки от по 2 км в трафик и улички - забрави. Извън града, не вдигнеш ли над 90 ще видиш и цифра около 5 / 100, ама си иска търпение за да се постигне. Като ми замина съединителя и просто не можеше да се движи с повече (пробуксува) и трябваше да се гали педала на газта, съм ги виждал тези стойности. Това си е малолитражка (1.4 фейс), която си си харчи разумно за 14 годишна кола. Нито е супер икономична (натовари я или натискай здраво педала), нито ще ти бръкне в джоба. Същия маршрут със Санта Фе-то щях да го направя за поне 8 / 100 нафта и най- вероятно с по- висока средна скорост
 7. Не знам Аз ходя при приятел и е факт, че щом се е захванал, значи ще го направи. Още не съм навъртял достатъчно километри, след смяната, но до момента е идеално. Скоростите влизат точно и леко. Шум от кутията няма. Смених и съединителя, че беше до дъното. Сега е изтребител. Кото загрее и не усещаш че работи, когато е на място. Остава да се направи един реглаж на клапаните и почистване на егр, дросел и пътища. Ама студа натисна и ще се отложи малко. Ще стане като електричка, но с гориво
 8. Скоро го минах този филм. Тишината е блаженна. Лагерите са два, като не знаеш кой може да е дал фира. Не и преди да се отвори кутията, но тогава сменяй направо и двата. Не му пречи да кара и така, но все пак. Лагерите не са сума, но цялата процедура по сваляне, отваряне, смяна, наместване, затваряне, качване и ново масло е по- скъпа. Ако съединителя е към края си, това е идеална възможност и за неговата смяна.
 9. Мога да допълня нещо. При мен също се усеща това придърпване. Не винаги, но при ниски обороти се усеща като че му спира power-a. Вчера светна чека и се оказа, че грешката е за EGR. За сега само я изчистих и ще дебна за повторна проява и евентуално почистване на ху...та. Свещи не са, тъй като са ми нови. Така че може би придърпването е свързано с клапана.
 10. Колега, сподели какви са крушките. Тази интервенция и мен ме чака, но като се стопли. Поне да се запася отсега с крушки, че да ме изкушават за разглабянето.
 11. И количка влиза, и дори детско колело. За размера на колата багажника е огромен и удобен за използване. Няма проблеми за извънградско. Спокойно си върви с нормална скорост и разхода е чудесен. Не съм и помислял за слагане на газ. За пример: Ходили сме на море трима възрастни и две деца с багажа. Пренасял съм големи неща и високи цветя, благодарение на вдигащите се седалки. За размерите и класа си не съм видял по - функционална кола.
 12. Здравей колега,

  Погледни в темата за електрония модул за управление на страничните стъкла.

  Поздрави !

 13. 185/60/15 си влизат и се кара без проблем. Такива зимни си бях купил, тъй като нямаше в момента от оригиналния размер. Не опират никъде и не усещам някакви коренни разлики в пътното поведение. Вземай смело.
 14. Говорено е, даже и решения има. Потърси в тази тема: Проблема се оправя и забравяш за водата. Фейса няма проблеми с радиото и е една чудесна количка.
×
×
 • Create New...