Jump to content

MrManson

Новак
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About MrManson

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Някак си тези километри не мога да ги повярвам. Моята е на 450к реални и пак не изглежда убита от каране /става въпрос и за друг клас автомобил/. От любопитство - какво ще рече Проблем с БАЛОНА на автоматика ?
 2. Сетих се едно допълнение, което ми направи впечатление: когато и пробвах ръчните скорости, перата зад волана, като че ли оборотите бяха една идея по-ниски. Продавача каза, че когато я кара той, предпочитал така. Иначе съпругата му я кара и основно на авто.
 3. Привет! Караането беше около 30 мин. Малко в града и повече по околоврътното, карах я аз. Иначе колата е била карана по-рано през деня. Както казах, направи ми впечатление малко по-високите обороти, които вдига в началото. Но пък нямаше никакви ритания, странна промяна в оборотите и прочие. Аз и не съм очаквам да се изстреля - просто споделям впечатления - нито съм карал Хонда преди, още повече CVT кутия. Нали затова е форум - вие казвате дали е нормално това поведение или не. В сервиза освен преглед, понеже са ми приятели, ще ги помоля и те да и направят кръгче. Относно радиото - имаше запаметени станции и работеха. Не е перфектна, ще видя какво ще ме посъветват и след прегледа. Вероятно повечето неща са правени или през пръсти, или въобще не са /докато не е необходимо/. Но и ценовият клас е такъв. Не ми се дават повече пари за втора кола, за града, която въобще не искам да мисля. И тук говорим за 17 годишен автомобил. Със сигурност и 5к са му много. Собственика каза на база външните забележки би я дал за 5.5. Ако намерим и други /предполагам ще/ ще видим до колко ще се навие да свали. А вие имате ли нещо предвид, което да покрива изискванията - градска кола, бензин, автомат, 5-6к лева?
 4. Здравейте! Успях да видя колата и да я покарам съответно. Споделям опит като човек неразбирач. Като за кола на 17 години е нормално да има външни забележки, ключ от "добри хора", дернато или търнато. Съпругата я е карала, поне така ми каза. Имала е удар отзад, но не е бил тежък - собственика ми показа снимки - бронята е сменена, тъй като не е намерил кой да отремонтира оригиналната, задната врата също е пребоядисана. Но явно не е направено кадърно, защото на места лакът се лющи. Ръжда успях да видя наченки на едната задна вежда. Никъде не плуват жабки, под и стелки - сухи, багажника и той. Сменени дискове и накладки, масло и филтри, стандартни неща, друго не е казал. Идва моментът, че маслото на скоростите не е сменяно, поне не и от тях. Вътре - запазен салон, лампите по таблото си светят, двигателят работи приятно тихо. Направи ми впечатление, че климатикът, имайки предвид че е студено, тръгна, но не мога да кажа, че духаше студено - по думи на продавача не е допълвал никога с фреон... Относно возията - стори ми се стегната, нямаше лоп и троп. Доста приятно и леко се караше. При четирима възрастни мъже, качихме се на околовръстното и си викам сега да я натисна, кикдаун и... няма никой вдига оборотитеи плавно-плавно увеличава скоростта. Това ли е характерно за CVT кутиите? Аз не съм очаквал да ме залепи за седалката, затова и търся спокойна градка кола. Може би и това, че съм свикнал с другият ни автомобил, който е 200 магарета и знам, че като натисна педала реакцията е мигновена. Но пък нямаше никакъв лаг при натискане на газ, потегляне, или някакви промени в оборотите. Гуми един комплект, зимни Петлас на 2 години. Джанти оригинални лети на Хонда. Един ключ... Май е това. Мисля си все пак, че заслужава да се вкара в сервиз за по-обстоен преглед от професионалисти.
 5. Благодаря на отзовалите се! Утре ще я видя и ще споделя повече инфо.
 6. П.С. Какво означава версията S4SE SPORT? Така излиза според проверката, която направих?
 7. Мерси за коментара! Да, относно производството след като видях, че има вероятно да е от Китай, останах доволен, че си е чистокръвна японка. Иначе и сега карам автомат, но стандартен такъв. Както споменах никога не съм карал CVT. Какво да очаквам от него? Доколкото разбирам има автоматичен режим и ръчен, при който скоростите се сменят от волана? При автоматичния трябва ли да очаквам да чувствам някаква "смяна" на скорости, или е по-скоро като скутер?
 8. Здравейте, форумни нинджи! Със съпругата ми сме си наумили покупката на Jazz като втора кола за града. Основният ни автомобил е друга марка, като държа да отбележа, че Хонда не съм карал. Търся да бъде бензин и автомат, за да може и тя спокойно да я кара. Случайно попаднах на тази обява: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11641546509382484 Продавачът е коректен, изпрати ми и ВИН: JHMGD18905S239175 Какво може да ми кажете по наличните данни за автомобила? На кое да обърна внимание на място? Така на снимки ми хвана окото и ще я погледна този уикенд, като ако интересът ми остане задължително ще мине и през сервиз.
×
×
 • Create New...