Jump to content

harry11

Фен
 • Мнения

  74
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

4 Neutral

Относно harry11

 • Ранг
  Потребител

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  София
 1. Когато си на скорост или на свободна? При завой обикновено е външно каре. Има вероятност да е в много начална фаза. Провери си маншоните дали са здрави.
 2. Колеги случайно някой да е правил ремонт на този мотор или на 1.6 двигателя. Интересува ме долу горе каква сума отива за смяна на сегменти и обслужване на главата. Говоря и със смяна на гарнитурите и всичко, което е необходимо. Благодаря предварително.
 3. Придърпва на газ

  Аз го имах този проблем, но на nissan. При мен проблема беше в диапазона 2200-2300 оборота и то само на газ. Смених свещите и после смених и едната бобина, която се оказа че не работи правилно и проблема се реши. Всичко беше дошло от неизправна свещ, която е претоварила бобината.
 4. Колега, драсни в подфорума на FR-V и STEAM, там по-често се среща този мотор. При сивика е доста рядък.
 5. настройка на тамона

  Колега какъв е проблема, че ходиш на диагностика? Иначе може да пуснеш една автокалибровка наново.
 6. Колега, още едно вмъкване. Проблемът не беше на японска кола, но го имаше същия. Доста работи се правеха, но без успех. След подмяна на ламбда сонда, заради друг проблем и този изчезна също. Оказа се, че сензора с годините е доста бавен.
 7. Кога шуми? На студен, на топъл, постоянно. Колегите с дизелите ще кажат как ромоли веригата когато е за смяна.
 8. Колега, само ще спомена, че колата и на бензин може да го прави, но много слабо и затова да не го усещаш. Газта е много капризна и иска хубава работа на бензин. При мен, макар и с по- стара генерация мотор, също го има това, което описваш. При мен проблемът е с idle моторчето.
 9. Колега, не си написал каква марка е ГИ. Провери и всички маркучета за вакуум. Да не би да взема въздух от някъде.
 10. Инжектори

  Малко офф мнение, но ако ще вземаш от мегапартс, внимавай, че има много опарени. Обещават едно, дават съвсем друго. Не издават касова бележка, а хвърчащ лист,
 11. Колега, имаш проблем със съединителя. Трябва да я пръстнеш (?), че да разбереш къде точно е проблема (може да са много различни неща, при едни е феродов, при друг - притискател и т.н.). А за първата, че влиза трудно, доколкото съм запознат, на всички хонди е така. При мен също 1-ва влиза трудно, от както съм купил колата.
 12. При мен няколко пъти се е получавало така от различни бензиностанции. След зареждане на друга се оправя. НЕ знам какво слагат в тая газ, но явно зависи от партидите на газта. Един път колата върви много добре, на следващият вече не.
 13. Избор на ГИ и сервиз

  Ланди и БРЦ са кажи речи на едно положение. Вече трябва да търсиш следгаранционното обслужване. Филтрите на ланди не бяха евтини, но пък се сменяха по рядко (40лв по спомен). Дават че новите им дюзи издържали повече и по пригодни за нашата гадна газ. Отново не са евтини една рейка е около 300 лв може и повече. За БРЦ някой колега може да каже повече като цени. Сервиза на ланди на ботевградско правеха добри монтажи. Сега вече не знам как е положението.
 14. Колега, може и да ти го хапва. Провери за течове от гарнитури. После си виж и ауспуха, за черно. И ще ти стане ясно къде отива маслото. Ако го смениш с 5w40 или 0, НЕ СЕ НАДЯВАЙ НА ЧУДЕСА. Вариантът, да спре да ти изчезва, е почти нулев. Може да ти харчи по-малко масло или пък да почне да харчи много повече.
 15. Питане относно auto.bim.bg

  Благодаря за отговорите колеги Поръчах че да видим какво ще дойде.
×