Jump to content

boiskii

Фен
  • Мнения

    549
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    11

Всичко публикувано от boiskii

  1. Със седан сме ние. Май първо ще огледам на място какво представлява плафона и номинирания вход на навигацията да не поръчам нещо непотребно.
  2. Само HD ли трябва да е, за да пасне на фабричната навигация? https://a.aliexpress.com/_EGdBvnV
  3. Мале, много време не съм писал по тая тема. Помпите ги смених още миналата година. По линията на съединителя нещата са добре. Днес сипах добавка за почистване на изпускателната система (катализатор и сонда) и продължавам да навъртам километри. Като цяло колата се движи супер, но все пак си го има това замисляне или прилашкване. Ще се четат ламбдата, ТPS и 3-те датчика в дистрибутора с осцилоскоп. Ще се прави самоделна smoke machine за търсене на течове по всмукателя и още други забавления. Имам и резервни инжектори за експериментални цели. Наскоро някой ми каза, че ламбдата си имала определен пробег на който производителя препоръчва да се смени (100-150к), че после ставала мудна и наистина като загледах разни оферти се споменава и пробег на употреба.
  4. Първата май реве за ICM релето (комутатор). Аз го смених миналата година и да ти кажа не виждам разлика, струва ми се че пак понякога "захапва" от втория път. Презапоих и горивното реле, смених помпата. Не е от там. Не казвам, че колата работи зле, но това от втория път май си остана (или аз прекалено кратко задържам ключа, или просто имам малко пробег след ремонтите - 100на км). Имам още проверки за правене, които времето отложи с няколко месеца, но скоро ще продължа да чопля.
  5. Препоръчайте задна камера за 7-ма фейс и нужната карантия за връзването ѝ към мултимедията.
  6. Обратно в играта. Малко да си припомня какво беше да караш Сивик.
  7. Обухме клеберките. Доволен съм от резултата. С малко подобрение на работното пространство, инструментариума и техниката джантите могат да се бълват сравнително бързо.
  8. Боя има, но понеже е много грапаво не може металика хубаво да се разлее, затова седи сякаш не е пръскано. Първа ръка лак отвътре: За бордовете знам, един гумаджия ми се кара още преди 10 години. 😃
  9. Имаше още филер за търкане по завряните ръбове, ама стана една седмица откак съм ги започнал и реших да затварям проекта. На следващия комплект джанти ще прилагам научените уроци. Тогава и работилницата ще е на друго място, че тук кварталните баби ме изядоха колко миришело. 😁 И пилоните за джанти имат нужда от ъпгрейд, че не са много симетрични и централния отвор не ляга идеално на тях. Но пък ги направих въртящи се с гайка и шпилка. Между другото джантите ги боядисах и отвътре, и вече първите два слоя лак съхнат, което добави още време за работа по подготовката им. Идеята е по-лесно да се мие прахта от накладките, че фабричните бразди задържат перфектно всякаква гняс, която излиза само с много силна химия.
  10. Готови за лак. Дойде време да обгазя квартала.😁
  11. На филер и водна 1000. Утре ще се пръска, ама първо тунинг на бояджийската стойка да поема джанти.
  12. Започна, ама вече мисля за правене на камера за песъкоструй. 😁
  13. Борбата продължава. Направих си стойка за детайли междувременно. Калниците ги чака 3-ти опит, все нещо не ми харесва.
  14. Да, друг код излезе като най-близък. 3 комплекта джанти ме чакат (5 ако не скромнича).😃
  15. Стана време да се слагат летняците. Някой знае ли дали хондовите джанти имат някакъв цветен код? Гледах отзад и не видях нищо приличащо на цветен код. В нета чета за някакъв уж близък цвят: Honda Blade Silver Metallic, Part Number 08703-NH95MAH-PN
  16. По цената ще го познаеш дали е т.нар. пълна синтетика или масовото минерално със синтетични добавки. И да се върнем на това, че не ни трябва на всяка цена пълна синтетика масло, за да си върши работата добре. Пълната систетика доколкото знам е да състезателни цели. За стокова машина на 30г. абсурд.
  17. Ако бориш 3/5 пинова букса препоръчвам това: https://www.hondash.net/?m=1 За 50на лв. имаш работеща обд1 диагностика с живи данни, графики и т.н.
  18. Мерси за препоръките. Общо взето прогресирам на принципа проба-грешка и с всеки следващ опит разбирам защо дадена техника се прилага от хората с опит. Точно тези. Чупят се всичките при вадене. Излекувах ги с подходящ размер от този комплект (който впрочем пускат отново в Лидъл следващата седмица):
  19. По-скоро мисля да напълня драскотините и да ги мина по тоя метод, за да се запази текстурата, която е леко награпена: Но засега не планирам да ги правя. По-натам, ако много ми бият на очи.
  20. Бронята вече съхне. Не съм се престаравал с китването, но се освежи от люпките от камъчета. Сега да видим де ще ги диря щипките за гумата в предната част на капака.
  21. Дойде ред на предната броня.
  22. Филер преден капак и калници. Утре водна шкурка и подготовка за база.
  23. Почти готов за филер. Остана да напълня няколко люпки от камъчета.
  24. Ред е на капака. Мисля да го пръскам заедно с калниците.
×
×
  • Създай нов...