Jump to content

kitty

Фен
  • Мнения

    458
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от kitty

  1. Хонда Сивик 1.5 бензин 114к.с. 1998 година. Внос от Италия през 2008, в момента е на 335000км като аз съм и навъртял 125000 до лятото на 2017 а след това я кара майка ми, като до момента и навъртя 15000км. Ударът не е повредил нищо по окачването и сходимоста. Двигателя никога не е каран на газ и е обслужван редовно. Не гори масло и няма течове. Скоростната кутия също е обслужвана редовно и няма шумове или течове. Салона е запазен. Стоповете са с двоен габарит и стоп, като от вътре са с халогенни покритие ( оригинални са, но аз съм ги доработвал) За момента всичко по колата е налично и може да се запали и пробва. За контакти тук или на 0897712456 Киро. Цени по договаряне. Може и цяла в зависимост от офертата.
  2. Здравейте колеги, Имам два броя фланци по 25мм всеки с шпилки и гайки комплект. Двата централни са 64.1 за Хонда. Междуболтово 5х114.3. Намират се в София. Цена 130 за комплекта. Мога да ги разменя за същите но 20мм. Тези на мойте джанти идват в повечко. На снимката са намазани с медна грес и за това изглеждат така. За контакти тук или на 0897712456 Кирил.
  3. От потенето бяха много мръсни и на изсъхнали капки. Почистих ги добре и понеже имам пълен набор гъби и пасти им одарих една фина Паста и станаха като нови.
  4. Аз съм го играл това понеже фаровете на джана на жената са били отваряни някога. Разбира се не са затворени като хората и постоянно се потяха. Нагрях ги леко, след което бавно отделих пластмасата от фара, почистих добре навсякъде включително и стария силикон. От Практикер взех един силикон, които е безцветен и стоеше доста меко дори след изсъхването му. Не си спомням дали не беше Бизон, но просто обясних за какво ми трябва и че искам да е гъвкав и те ми го препоръчаха. От тогава никакви ядове с потене то. Колкото до външната защита най-доброто и изпитано срецтво е фолио на 3М с УВ защита.
  5. Малка грешка от моя страна, написал съм Ремъка да се завърти на 60 градуса, но всъщност е на 90 (от хоризонтално във вертикално положение)
  6. Съжалявам че виждам късно поста ти за да те насоча направо. Този проблем съм го имал и аз, но при мен Ремък беше и крив. Когато двигатела работеше Ремък мърда на ляво и на дясно и следователно ролката също се отклонява ше на ляво и дясно. При мене свирене имаше само на климатик, но при тебе явно Ремък е бил доста хлабав. P. S. I Как да разбереш колко да обтегнеш Ремък? Прост метод. Намираш най-дългият участък на Ремъка от ролка до ролка или от агрегат до агрегат (при Джаза аз лично го правя най-отдолу, между шайбата на коляновия вал и климатика). Хваща Ремъка по средата и се опитваш да го завъртиш във вертикално положение(на 60 градуса от нормалната му позиция). Ако си го обтегнал добре би трябвало да успееш, но трудно и да не можеш да го превъртиш. Ако го завъртиш с не малко усилие на 60 градуса и не можеш повече значи си шест 😉
  7. content://com.android.chrome.FileProvider/images/screenshot/161393574424421773108.jpg Един от най-добрите филми по действителни събития, отразяващ плановете на Американците за Хирошима и Нагасаки и как помощта крайцера Индианаполис се оказва пагобна за него и години по късно за капитанът му.
  8. "Тежките времена раждат силни хора. Силните хора раждат лесни времена. Лесните времена раждат слаби хора. Слабите хора раждат трудни времена."
  9. T-34 е заглавието, Руски филм от 2019. Много добър филм, заслужава си гледането.
  10. В best auto мисля че също се предлагат за модела.
  11. Здравей, Честно казано 7200 за първата са малко множко. Нито е спорт пакет, нито е с хубавия интериор та дори отзад стъклата са на ръчка. За 6 мога да ти дам нашата и пак всичко е сменено и е гледана и е спорт пакет и е с готини салон и е с джанти. Това са много пари за тези коли вече. Не че не ги заслужават, но за 7-8 ще си вземеш следващата. Късмет с покупката и винаги имаи на ум че това няма да ти е последната кола😉
  12. За японката не знам. Малко е специфично там заради задния прозорец и разстоянието от гумената лайсна и прозореца. За англичанката обаче мисля че от доста коли може да станат. Аз от Акорда CL 2005 седан оригиналните ги прехвърли на Джаза на жената 2005. Най важна е металната част от гумения тампон който ляга на тавана и прозореца. Ако дължината му е добра и ъгала към прозореца достатъчен да захване добре, значи може да ги сложиш. Разбира се най-добре да са за модела, но за какъв то и да е модел седан Хонда да намериш мисля че биха станали.
  13. Благодаря за отговорите. Оказало се миниатюрна дупка в бобината.
  14. Здравейте колеги, Става въпрос за колата на майка ми (японски хеч D15Z6 1998 година) , който автомобил не съм виждал отдавна понеже живеем на голямо разстояние. По описание на проблема колата работи без никакви проблеми, без да мени оборотите и да има каквито и да било сигнали за проблем. В момента в който времето стане мъгливо или валежите са силни, колата спира да пали. Свещите са нови, няма газ, акомулатор на няма и половин година. Ако някой тук е имал сходен проблем, нека сподели опит с решаването му. Благодатя
  15. Новите бобини са NGK. От старите имаше две или три подменини с някакви дори без надписи. Изглеждаха доста евтини. Явно наистина няма индикация или поне не на всяко ниво на повреда. С предишния разход много хора биха се съгласили и просто биха сложили газова. Аз също бих казал че просто е кофти двигател и не отговаря на класа си и гори много и без газ не си заслужава, но като имам база за сравнение с ирландския джаз и това че като цяло се е рекламирала като икономична кола в началото се по замислих и по прочетох. Е при мен свърши работа, но честно казано ако трябва да си купиш 8 маркови бобини дори и с отстъпка плюс свещите, то сметката излиза горе долу същата като да си сложиш газ.
  16. Здравейте колеги, След доста изчетено по темата за I-DSI системата в различни сайта, реших да подменя всичките бобини и свещи. Така или иначе всичко ми стъпи около 580 кинта благодарение на едно аверче в Ирландия. Резултат е следния 342 литра делено на 5082 км е равно на 6.72 литра на сто. Това като резултат ме устройва напълно в сравнение с 8.5 - 9.5. С други думи лампата вече светва между 450 и 520 и може да се кара до към 530 - 600. Разбира се пак съм малко зад ирландския джаз, но си има причини за това. От както смених частите колата е с кутия на тавана, която не е малка. Кара се нон стоп с климатик през топлото време, защото сме с бебе. В студено време се чака да загрее на место заради парното. Многобройни са случаите в който колата през това засичане е работила на място, понякога с часове отново заради бебето. Има и други фактори, но не виждам смисъл да изреждам. Тези километри са изминати предимно в София и до морето. До морето всъщност беше и измерен най високият разход от 8.2 с 4 човека + бебе + огромно количество багаж в кутията, багажника, под седалките и климатик със скорост 130-160. Като цяло бобините в моя случай а и като най чест причинител свършиха работа. Озадачен съм от това че реално освен разхода друг индикатор нямаше за това че не някои бобини не работят добре. Явно трябва добре да дефектират за да светне чека. Тази кола с този двигател може да те изненада както приятно така и доста не приятно. Аз го дължа на I-DSI системата и всичко свързано с нейната работа. От нещата които прочетох ми стана ясно че подлежи на корекции, настройки и какво ли още не, което всъщност за започнали от Хонда през 2001 когато представят системата и не са били доволни от първоначалния разход.
  17. Здравей колега, Мисля че има доста голяма тема за този проблем, но обобщено става въпрос за лепенето на страничните панели с тавана и шасито. Пука се заводския силикон горе в двата ъгала като (може да се види при отворен багажник и демонтирани гумени релси по протежение на тавана) и през пукнатините влиза вода по панела и чак долу в багажника. Аз имах този проблем и на двата ни джаза и с добър силикон го реших за няма и час време. Ето един линк които ще ти даде бърза и точна представа за какво става въпрос и къде да гледаш. http://www.beardmorebros.co.uk/website pages/jazz_leak.html
  18. Бобините не са независими а работят по двойки на всеки цилиндър за един цикъл (тоест и двете стрелят при един ход на цилиндъра) но по различно време в зависимост от оборотите. Спрямо оборотите те могат да работят в три различни режима. Режимите се различават с милисекундите между първата и втората. Тази команда идва от компютъра на колата. При бобина която работи, но прескача от време на време индикация може и да не получиш, но за сметка на това да имаш някаква разлика в работата. Най честите проблеми са както следва: Свещи Бобини Окабеляване Компютъра на колата Има и случай с не добре работеща сонда (мисля втората но не съм сигурен) Аз лично смених 8те бобини и свещи заради проблем с разхода (имам и тема за това, но не съм я довършил понеже още засичам разхода) и получих разлика от почти 3 литра на 100 километра за последните над 2000км от смяната. Колата е на бензин, но това че при тебе се случва само на газ може би има връзка с газовата система.
  19. Днес реших проблема с лампата на АБС. Ще напиша с няколко думи как премахнах проблема,може да е от полза за някои хора сега или в бъдеще. След консултация с познат майстор и диагностика (грешката мисля започваш с 5ца или нещо от сорта и ставаше въпрос за реле ако не се лъжа) ми беше казано че най вероятно е блокирал клапан в модулатора. Тъй като колата и трябва на жената почти нон стоп реших да я оставя когато има тя време а между другото по прочетох някои чужди форума. От прочетеното разбрах че най често проблема е в Ел мотора на АБС модула. Свалих го (3мин и два болта по късно) отворих го (с много тънка отверка или нещо тънко но здраво), като преди това му щракнах една снимка за ориентиране. Вътре беше доста мръсен, четките бяха свършили и долния лагер който остава в корубата беше пълен с гняз и почти блокирал. Лагера се чисти лесно (спрей за ел контакти без омасляване за да не събере пак гняз), но ротора, където четките правят контакт се чисти доста по трудно. Беше черно навсякъде с лека корозия на дупки. След зачистване с шкурка и поставяне на ново в колата със старите четки, лампата изгасна и АБС-а проработи перфектно. Пак го свалих за четки че така и така са за смяна и го дадох на един пичага Краси който бачка на Сливница и Ръковска и час по късно и 20 кинта всичко беше топ. Той също го почисти за още по добър контакт и сега няма грешки и лампи. Четките са с размер 4х4.5х12, като за 12та на края не съм сигурен. Страничен извод от към 4ката и трябва да са медно-графитни. Тъй като не намерих такива се стигна и до него а той самият просто преправя по големи, но върши идеална работа. Ако някой иска негови контакти да ми пише на лично. П. П. При отваряне на мотора има в дъното преди втория лагер една шайба и една пружинна контра шайба. Те остават по магнита. При зглобяване се слагат отново на оста и корпуса с магнита вътре се пуска от горе така че да не ги дръпне пак при зглобяването. Малко е играчка, но не е голяма драма. Контра шайбата се слага с остриетата към ротора и с гладката страна към втория лагер.
  20. Не ги разбирам аз. Знам че щом има последователно запалване и последователна работа на системи то всяка следваща система ще работи по начин продиктуван от предходната, защото следи за параметри от предходната. Така се подава команден сигнал към следващата и се получава един затворен кръг. При система в която имаме отклонения, който обаче не са достатъчни за да предизвикат авария или индикация то със сигурност ще получим различни изходящи параметри последвани от различни изходящи командни сигнали по веригата. Като изходим и от многобройните грешки от производителите на автомобили в днешно време, и то най вече в нови и рекламирани от тях системи то нищо чудно и тук да има гаф. Точно I-DSI се рекламира за уж система за икономия. Явно не във всеки случай или пък бъгва някъде и по начин който не е ясен или лесен за откриване. Някой да знае от къде се командва тази последователност в запалването между двете свещи в един цилиндър?
  21. Не е казано че дадено количество преминало през измервателна уред ще се отрази на този уред така както трябва. С други думи казано, много е лесно да се направи 950 мили литра да излязат като литат на колонка. Има случаи в който колонките работят добре до определени литри и след това започват да удрят. Последният случай с който се запознах беше гориво и измерване 100%, но след измервателя се оказа наличие на обратна връзка към подаващата тръба, която при работа на пистолета отклонява няколко процента абратно към захранването. За цитирането не знаех, но пък доста често виждам се практикува. Подобна тема за горивата мисля че има вече така че тази може да се изтрие.
  22. Нали това казах, едното го плащаш а другото е аванта. Колегата от по-горе има предвид качеството или с други думи това което се плаща от бензиностанцията. Авантата обаче е по сладка и се печели повече, защото за нея не се плаща. Пак се отплесваме от темата.
  23. Горивото е като алкохола. Има скъп и ефтин. Производителите и разпространителите винаги ще ти дадът няколко варианта, а пък ти като собственик на бензиностанцията ще си направиш сметката, а тя винаги е следната:" Що да си купя S320 CDI, като мога да понапъна нещата и да си взема S63 AMG" той дори не е за Е класа, и това е истинска история. Разликата обаче не е чак толкова голяма в сравнение с това колко те лъжат с количеството. С кое се прави повече пари? Едното е аванта а пък другото го плаща. В твойте 3 литра 100% има щипка липса на качество, но има и черпак липса за S класата. Излязох много от темата за което се извинявам. За мен в случайте с постоянен висок разход проблема е в Интелигентната система I-DSI. Когато има система работеща с не малко компоненти се предполага че има последователност. Когато тази последователност се наруши та ако щеш и с милисекунди, системата пак ще работи, но как?
  24. Чак 200+км разлика на 43 литров резервоар. Доста отдавна четох в един мисля Английски форум за подобни аномалии при различни автомобили и една от главните причини беше самата система I-DSI. Не им разбирам и за това попитах някой дали знае нещо повече освен обичайните заподозрени гориво, и тн. и тн. Че системата работи това е така, но да ли правилно при всеки автомобил? Бърз пример от онзи ден. Комшиика срещнала жената докато слизала от колата. Похвалила се че има същата от две седмици внос от Швейцария на 250к. Станало въпрос и за разхода при което комшииката казал трудно над 7. А вече врътнала и до морето и нон стоп градско София. Абе живи и здрави да сме пък горивата и хубава и лоши все ще ги ползваме.
×
×
  • Създай нов...