Jump to content

mEtaka_dts

Фен
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

About mEtaka_dts

 • Rank
  Димитър Георгиев
 • Birthday 11/18/1984

Contact Methods

 • Skype
  mEtaka_dts

Profile Information

 • Кара
  Honda Jazz
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив / Стара Загора / Нова Загора

Recent Profile Visitors

584 profile views
 1. Здравей, колега, При мен се оказа, че е необходимо а се смени тромбата. Тя се намира в десният калник под кората. Закупих от морга за 10 лв. в Пловдив, така че не е скъпа част.
 2. Здравейте, И аз бих желал да добавя към темата. При мен когато се появи първият път нужда от реглаж на клапаните, а аз не знаех това и я карах доста време с тази нужда се получаваше и угасване на двигателя при определена температура. Другото, което се случи е чека инкирише грешки за твърде богата смес или незапалване. Но най - сигурният признак е, е двигателя не работи обичайно (като имам предвид, че всеки познавайки работата на двигателя на автомобила си може да прецени кога той работи необичайно ). В Пловдив реглажа на клапаните в сервиза, който ходя ми струва 50 лв. и съм доста доволен. Надявам се да съм бил полезен Поздрави, Димитър
 3. Колега, Аз имам джаз и доста време ми светеше индикатора. Какво ли не пробвах и в крайна сметка се оказаха износени четки на мотора. Дали е възможно и при теб да е такъв проблема ? Поздрави, Димитър
 4. Здравейте, Тази генерация на джаз също ли е с електрическо усилване на волана? И принципно всички ли са с електрическо усилване или има и със серво? Благодаря предварително! Поздрави!
 5. Здравей, Може би отговора е банален, но за да тръгнеш в някаква посока е необходимо да отидеш на диагностика. Знам, че отговора няма да ти помогне, но това е начина Поздрави, Димитър
 6. Здравейте, И при мен има проблем с клаксона и се проявява когато автомобила е студен - не работи. Предполагам, че проблема е в самия клаксон. Ще споделя като отстраня проблема.
 7. Колега, Тук има един клип, в който показват как се прави смяната: Дано ти е полезен
 8. Колега, Най - добре ще е наистина да я закараш на диагностика. Аз имах подобен проблем преди време. При температура на двигателя около 35 градуса при освобождаване от скорост в движение оборотите падат и угасва. Решението на това се оказа реглаж на клапаните.
 9. Здравейте колеги, Могат ли да се добавят фарове за мъгла на Jazz-ка, която няма ? Знаете ли дали е нужно ли е да се прави нещо допълнително или има заводско предвидено свързването им ?
 10. Колеги, След няколко години лутане и търсене на проблема, оказа се, че действително бяха износени четките на мотора. Това е била причината за неговото нефункциониране. Прилагам снимка на разглобеният мотор.
 11. Здравейте колеги, Намерих много интересен клип са поправка на мотора на ABS модула. Може би това правят и в сервизите като отстраняват проблема. https://youtu.be/ZtlLb97PiNY Смятам днес да пробвам и ще споделя опит!
 12. Здравейте, И аз искам да попитам за Jazz 2002 къде се намира релето за ABS помпата. Грешката е 53-01. Благодаря предварително!
 13. Здравейте, Аз имах същият проблем с водата в багажника. Действително причината за това се крие под задната част на гумените лайсни на покрива както е описал stivenj. Вдигнете я чрез приплъзване и уплътнете със санитарен силикон. Проблема изчезва. Поздрави!
 14. Здравей колега, Аз имах подобен проблем. Това е грешка за липса на запалване в цилиндъра. Усещаш ли да имаш тресене на двигателя ? При мен причината за поява на тази грешка беше нужда от реглаж на клапаните. Друга причина, която бях срещнал е - беше ми се извадило маркучето идващо от газовата уредба за допълнителното омасляване на двигателя. Друга причина, която може да поражда този проблем е не работеща свещ, бобина или комбинация от двете. Последното може да го провериш като разместиш бобините на цилиндрите и да видиш дали грешката ще се появи отново. Надявам се информацията да ти е била от полза Поздрави!
 15. Здравей колега, Проверени са предпазителите. Също така сменях и АБС модула. Също така в сайта http://www.hondafitjazz.com/ има представена методика за диагностика на проблема, която също направих и мисля, че се губи едно от захранващите напрежение и също има един модул, който не знам как да достигна за да изпълня цялата диагностика. На няколко места прочетох, че има сервизи, които отстраняват проблема на цена от 30 - 40 лв., но никъде не беше посочен сервиз, който го прави :) По тази причина и аз за пореден път моля за съдействие ако някой знае къде мога да отида да отстраня този проблем да ме насочи. Благодаря още веднъж!
×
×
 • Create New...