Jump to content

nedjalko1

Фен
  • Мнения

    99
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    1

Всичко публикувано от nedjalko1

  1. Здравейте , колеги Моля да споделите къде ви хваща педала на спирачките, защото моя хваща по средата и е доста мек при запалена кола. Дори при силен натиск се чува едно "ТУП" но не е долу в купето, та леко ме притеснява дали е нормално. Иначе спирачките държат и АБС -а сработва дори и при лек натиск. На изгасена кола първото натискане пак пада доста на долу и се чува това "ТУП" при второ, 3-то,n -то натискане е твърд, на изгасено и е слиз то това място където прави "ТУП". Моля да споделите поведението при вашите коли. Благодаря
  2. Буксата която влиза в потенципметъра
  3. Проблема се реши след почистване на буксата с контактен спрей.
  4. Закупих тези и съм съм много доволен:
  5. Здравейте и аз да споделя и препоръчам читав майстор за климатици в София, много професионално отношение и изключителна точност и прецизност. Момчето се казва Веско и се знаем от Мазда форума бул. „св. Климент Охридски“ 166 ... Телефон: 089 476 1944 http://www.avtoklimaticisofiq.com/prices.html Има и доста обратни връзки по темата в мазда форума https://forum.mazdabg.com/viewtopic.php?f=59&t=38372&start=60
  6. Здравейте, И на мойто CRV , се сличи да бъгне сензора за външна температура, опреве се с махане на + на акумулатора.
  7. Здравейте, някой знаели как се спира Side Airbag - за да е безопастно за деца? Возите ли децата си отпред със столче и кой Airbags спирате и как?
  8. Здравейте, много ми харесва идеята да се повдигне колата с подложки, но никой не казва това как се отразява на деференциалите , малко или много ъгъла на полуоските се променя. Скъсява ли се живота на каретата ? Някой с повече опит ако може да обясни.
  9. Някой има ли представа дали двата сензора са съвместими: 37971-RBB-003 37971-RDJ-A01 И дали и двата стават и двата за CRV 2005 бензин, по каталог го дават само 37971-RDJ-A01,
  10. Дали са еднакви за бензи и дизел, и има ли нужда после от някакво обучаване или само плък анд плей
  11. Здравей, от 2 дена ми дава грешка P2138. Колата светва VSA и Чека на двигателя и влиза в сервизен режим.

    Прочетох че свързана с сензора за педала на газта.

    При теб какъв беше проблема. Имаш ли идея дали дали сензора за бензи и дизел са еднакви.

    Мойта е 2.0 бензин 2005г. 150кс.

  12. Здравейте , колеги от два дена ми дава тази грешка "Engine Check + VSA System Check Error P2138" и колата влиза в Авариен режим. Това е сензораз от педала на газта - или така наречения потенциометър. Моля за Съвет какво да правя, казаха че нов е доста скъп. Имате ли опит дали втора употреба карат.
  13. Колеги колко ви е напрежението при работеща кола без консуматори и продължително измерване CRV 2.0? Като запаля е 14.2V После спада до 12.78V качва се на 14.2V и пак така през интервали от време. Което ми се струва странно. Тествах с консуматори и е нормално с вкл фарове 14V +духалка 13.9V +нагреватели 13.7V. ...и така с всички консуматори пада до 12.8V Карам с вкл. волтметър в запалката и ми се стори станна тази работа без товар 12.78V. Така ли работи регулатора на тези хонди или е тръгнало нещо да се скапва.
  14. Колеги , някой позва ли тези Ветробрани - HEKO за Honda CR-V (2002-2006), да даде отзиви. Шумят ли ???
  15. Колеги днес сменах гуми и забелязах луфт в спирачните апарати - отдавна се чува едно чукане при спиране с ниска скорост. Та мисля да сменя водачите. Някой сменял ли е да каже каква марка да купя и повече детайли. И как да разбера дали въобще са за смяна. Намерих тези. https://www.avto.bim.bg/Komplekt-vodeshti-vtulki-spirachni-stremi-FRENKIT-za-HONDA-CR-V-II-RD-ot-2001-do-2006_p243842m214.html
  16. Мойте са TRW и изкараха 10к, като не съм карал по дупки, само софийски ледгнали поличай .
  17. Благодаря явно си е така и аз се учудих, но незнайните майстури веднага казаха за смяна. Вдигнахмия в кварталния сервиз че тропа и го видяха. Оказаха се пак биалетки - пролетта сложих TRW и нищо не изкараха. Нз какво да сложа.
  18. Колеги с каква марка биалетки карате и колко често ги сменяте. За един сезон и пак тропат при рязко спиране се чува пукане .
  19. Колеги някой сменял ли е тампони на задния деференциал - Планката м/у помпата и купето. Като разклатя помпата се клати много сериозо на горе на долу от въпросните тампони. Ако някойне сменял да даде насоки за марка и поцедура.
  20. Колеги на вас тежък ли е педала на съединителя, и на колко хил. км обикновенно се сменя обикновенно ? Мойта е на 204к. реални.
  21. Колеги, педала на съединителя ми е леко по твърд от на другите ми коли. Дали не е това причината да се счупи помпата. Твърдия педал признак за износен съединител ли е и защо? Ще съм благодарен, ако някой разясни тези неща.
  22. Колеги , Падала падна от веднъж и дори да го върнеш на ръка съединител няма - колата си ме остави на пътя . При подобни симптоми да знаете - подмяна на помпа мигновено - при мен беше горна .
  23. Отворих капачката и изфъска, направило е някакъв вакуум, но нивото си беше над максимуума, Явно съм го препълнил в тъмното. Сега дръпнах с една спиринцовка и е на средата, та дано да не прави повече проблем.
  24. Teчноста е бистра в сравнение с преди, има леко ченнно, но не съм задълбавал да лъсвам казанчето, няма течове, след смяната изката около 5к и не съм имал проблеми.
×
×
  • Създай нов...