Jump to content

brum1

Фен
 • Мнения

  45
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно brum1

 • Ранг
  Начинаещ

Profile Information

 • Пол
  Мъжки
 • Място
  honda
 1. Въпрос относно каре

  Колегите са те насочили как да го монтираш , само да добавя ,че ако е наобратно полуоската няма да може да се дижи свободно като махало (лесен начин да си сигурен ) в правилната сглобка . Поздрави и есели празници
 2. И един въпрос към по-знаещите. Какво според вас би се получило при тази комбинаци с глава х23. Набързо сметнато излиза близо 10.49 към 1 което звучи интересно. Да забравяме за витека но ....??????
 3. Седалки Прелюд 4-та

  Разликите идват от това ,че всеки слага каквото му изпадне ,от ляв волан от десен и т.н. Би трябвало меморито да го има и на двете или да го няма и на двете .Само на водача има реглаж за ломбагото -мисля.
 4. Все пак да спомена за по големите мераклии ,че при замерването на клапани-бутало ,поне при мен показа че главата може да слезе поне с още 0.4 без да се срещнат. МНЕНИЕ КОЕТО Е САМО НАСОКА - ВСЕКИ САМ ДА ПРЕЦЕНЯВА ДО КОЛКО МУ СТИГА СМЕЛОСТТА
 5. Благодаря на всички отзовали се със съвети , части , мнения и препоръки. Относно засилването с колектори , гърнета филтри и т.н. мога да кажа без да се заяждам -пари хвърлени на вятъра. Резултат минимален по нищо незаслужаващ си вложеия труд и финанси./минат е този път отдавна и го казвам като съвет към хората мислещи в таз насока/. Идеята на ф20витек ,пое при мен не беше с цел миг-20 на пътя , а едни спокойни изпреварвания на двупосочен път примерно. Колата е на ход след доста човръчкане, а именно. От проба грешка поне при мен комбинацията е 0.7 от главата , гарнитура вместо ази на ф20/1.3/ заменена с такава от ф22 /0.65/. за моента колата се кара с еку от х22. И все пак да не забравяме ,че това е ежедневка -LPG. Тук е и моментът ,че колта се държи на газ доста по-добре от колкото на бензин -незнайно защо. Към колегите решили да минат по същия път , нямате ли нервите ,времето и желанието да си го направите сами -не се захващайте. Резултатът е овече от добър, но лично аз сещайки се за всичко през което минах по събирането ако си вадех хляба с подобна работа по-малко от 600-700 лв не бих взел за да го направя.
 6. Малко актуално инфо: тръбата стана комбинация от такава от х22 х23 и ф20 / на тази от х23 ползвах прехода които тя има за двата различни диаметъра между ф-блок и Х22 термостат/. Посатавянето на топлообеник на ф20 мотора беше съпроводено с едно ходене до стругар за направата на щуцер за блока ,тъй като се оказа ,че този от Х блоковете е с различна стъпка на резбата. За водната помпа всичко беше изяснено от колегите. Главата замина за затапване и преправяне на каналите за отичане на маслото. Остава само въпросът колко да бъде свалена тя ако се използва стандартна 5пластова гарнитура за ф20а4 , и освен разширяването на засеците за клапаните трябва ли да се увеличи тяхната дтлбочина. Ще съм много благодарен за включването със съвети на всички колеги
 7. Малко да се постопли и възнамерявам да се заема по сериозно , ф20 гарнитурата е 5 пласта ,не можах да намеря коректно инфо за да сметна степента на сгъстяване при глава която не е сваляна. Относно отичането на маслото би ми било интересно дали някой ще потвърди опасенията ти за бавното връщане на маслото ,въпреки че това до някаква степен би се решило с 2 щуцера и една една тръба в задната дясна част на главата и блока които до някаква степен да възстановят единият отвор /още повече като знаем какъв е наклона на дв. в коша/.
 8. Главата е налице , а относно тапите и аз планувах да е с една на 20мм и една на 22мм .,самоче трудна работа е резбата с тези размери а и ми се иска и другите отичания да се попрепряват малко за да се сведе до минимум риска от течове /нещо което на мен много ми бърка в нервите/.Доколкото съм на ясно се ползва гарнитура за Блока а не за главата ??? . Някой има ли представа какви данни трябва да задам за ф20а4 бутала на хондовия калкулатор подвизаващ се из нета.
 9. Да за помпата и ангренажното колело знам, все още се чудя дали да свалям главата, но смятам да оставя това решение за момента след като се замери евентуално докъде идват клапаните , и как идват белезите на разпределителните валове, възнамерявам главата да мине на малко заварки ,тук там за да пасне по добре на Ф-ковата гарнитура , но нещо все не успявам да се справя с калкулаторите из нета за да се ориентирам за приблизителното сгъстяване.
 10. Благодаря много за инфото
 11. Луничките на ф-ковите БУТАЛА на място ли се стържат или буталата минават през фреза? заради разликата в големината на клапаните.
 12. Ако може да повдигна малко темата с няколко въпроса към колегите занимавали се някога с направата на ф20 + витек глава, а именно защо трябва да се снажда тръбата на термостата от такава от Ф и такава от Х , не може ли да се ползва направо тръба от Х22 серията. А също така разпилват ли се водните отвори на самата гарнитура с цел повече вода към Х-ковата глава. Луничките на ф-ковите клапаните на място ли ги стържет или буталата минават през фреза?
 13. има малко значение заради ролките , тези на ф и х23 са с по един канал по малко и тогава най-добрият вариянт е ремък за тях ,а при демфера ще се траля една писта/по спомен външната/ празна
 14. Лайсните са еднакви по форма , има разлика в дължината но мисля ,че тази на 4ката спокойно може да се скъси и да стане на н5та ген.
 15. Малко късно но все пак . Ако климатика е от Ф серията , ремъка за климатика трябва да е за ф или х23 ,защото х22 ремъка е с един канал повече .
×