Jump to content

chooby

Фен
  • Мнения

    177
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от chooby

  1. chooby

    Бисери

    Още една расова машина в града.
  2. Може да е малко късно, но сега видях темата. В темата за сивик 7-ма генерация на страница 35 има качен снимков материал как става на спортния вариант. При теб няма да е много по-различно. Само не знам ако си със старт бутон дали при отварянето на колата започват да работят всички функции на колата или не. Ако всичко тръгва трябва да откачиш акумулатора, чакаш 10 минути и тогава откачаш буксите на еарбега и така избягваш записването на грешка. Проблем обаче е ако колата е на улицата се лишаваш от аларма, което е кофти. Ако имаш приятел от Пловдив с такава хонда можеш да ми го пратиш и ще ти направя снимков материал за демонтажа. Другия вариант е по меил да ми пуснеш снимки на волана отзад и ще пробвам да обясня от разстояние как става. За съжаление толкова мога да помогна, че такава още не ми е попадала в ръчичките за да ти кажа веднага с точност. Де да беше S класа, ML или подобно да ти кажа, ама не. И де го намери тоя тапицер дето не може да го свали и ще стои при него 3 дена даже. Освен ако не го пращаш в друг град. ПС. Ако си свършил работата вече, извинявай че се намесих в темата.
  3. Слави, само има една тънкост преди лепенето. Ако са ти извити стъклата, а не вярвам да са прави като прозорец, първо се закрепва на външната страна и с пистолет за топъл въздух или сешоар се нагрява за да приеме формата на стъклото. След това вече се лепи отвътре и по този начин се избягват набръчквания и гънки. Из нета има доста клипове за тази процедура. Успех.
  4. Е ако е не е първа няма ли да може да го смени? Ако е изтъркан - или си намирате запазен такъв, или си го обличате в кожа и готово.
  5. Към колегата botevist1912. Всъщност не е болт, а е гайка и се развива с номер 17, и ако се притесняваш по-добре не пипай. Мислех да не се намесвам в темата, ама де го намери тоя тапицер, дето го мързи да свали един волан и иска да му го занесат на крака. То и аз искам така-да ми ги носят на готово и само да праскам кожите без да нося отговорност по колата, ама не. Ще помоля някой модератор да ми затрие мнението след ден-два, да не разводнявам темата, дотогава колегата все трябва да го е прочел.
  6. Здравейте колеги, Гледам има добри фотографи тука. С риск да нацапам темата, но да питам за по-професионално мнение. Трябва ми хубав апарат за да си снимам някои от моите работи когато се случи нещо по-интересно като поръчки и съответно събирам снимков материал за сайт. Основно се снимат близки снимки на метър до два. Предлагат ми NIkon D3100 с допълнителен обектив 18-55VR, за сума под 700лв. нов. Въпроса ми е става ли за такава работа или не. Не ми се влиза във фото-форуми, че като се зачета там и отече, пък и трябва да взема решение бързо. Мисля че един колега ползваше нещо такова и ако може да сподели някакви наблюдения ще се радвам. Знам че тепърва ще се уча да снимам с такава техника, но не всеки път имам възможност да викам фотограф да ми снима нещата. Благодаря предварително и ако сметнете, че питането бърка темата - да се затрие.
  7. Ако не си си намерил още пиши на лични да ти дам един телефон. Не са евтини обаче, ако търсиш ниска цена, но пък са добри.
  8. Тъй като колегата се е постарал да опише процеса на работа и някой може да иска да се пробва сам ще си позволя някои пояснения. Дебелината на конеца за вътрешния шев е добре да е "30" или "40", а външния шев, който е декоративен и държи същевременно се прави с дебелина "20" или "15", по-добре 20. Конеца е полиестер или така наречения капрон. Има и полиамидни конци и найлонови, но с тях "новобранец" трудно ще се справи. Дебелината на иглата препоръчително е 120 до 140. Аз лично никога не съм гледал коефициент на разтегливост, не че съм много профи тапицер, но ако трябва да си пиша туй за всяка кожа с която работя ще ми трябва тефтер и пак не ми върши работа. Най-добре кройка се прави по самия волан, то това си е половината работа. Няма смисъл да се обикаля два пъти волана, освен ако не се търси един определен вид шев, но той се прави след много броене на бодове и много точна кройка. За иглата-аз лично ползвам права тъпа игла, защото с нея ми е по-лесно и тъпия връх не пробожда конеца. Перфектната за мен стъпка на външния шев е 5 мм, на 4-5 мм от края на кожата. Хубаво е възелът да се прави от вътрешната страна, а не от вън. За стандартни волани се ползва един цял конец и не се прекъсва. Не съветвам никого да се пробва от раз на естествена кожа - няма да го направите, аз правих 2 години от изкуствена преди да се престраша. Не си купувайте мебелна кожа за волана - няма да изкара много време, но пък се работи много лесно. За финал ще кажа, че си запазих доста неща в тайна, но съм ги научил сам при "проба-грешка", никой не ми е показал каквото и да е при шиенето на волани и ще оставя кандите за направи си сам да си открият другото по трудния начин и да разберат защо се взимат "толкова много пари за волан". Успех на всички мераклии и ако мога да помогна с нещо ще опитам. П.П Има много видове шевове за волани, но повечето стават само на естествена кожа, на изкуствената могат да се направят 2-3 вида.
  9. Специално аз никого не оправдавам или не виня. Колегата пита нещо, аз съм се сблъсквал с подобно и казвам каквото знам. Пред моя блок водя война с новодомците, които въпреки огромния паргинг си паркират колите пред самия вход, ако им отворя вратата сигурно до асансъора ще ги бутнат, защото ги мързи да изминат "огромното "разстояние от 50 метра, а аз самия мога да мина 150 от гаража до входа. Глобите ги стряскат за 2-3 дни после пак наново. Айде със здраве и да пишем повече по темите а да не спамим като мен.
  10. Доколкото виждам и на пасата са лепнали стикер за глоба. Води се тротоар и затова са ви лепнали глобите. Принципно е по сигнал тази работа, но от време на време общинска охрана си правят тяхни си акции за отчитане на дейност. Глобите ги лепят вече, а не слагат бележка под чистачката, че нея може да я духне вятъра. Може да не го плащаш, но ще ти стои като данъчно задължение и не знам дали има давност, може и да получиш някакво известие след определен срок че имаш да плащаш нещо си. Доколкото знам не може да го обжалваш. Миналата година имаха акция и тогава тряскаха деректно по 50 лв. Що се отнася до комшийката с фасовете, пусни един сигнал до общинска и на нея ще и тряснат една глоба, ама трябва да си 200% сигурен че постоянно хвърля и да я засекат.
  11. Най-важното е на тебе да ти харесва. На живо в повечето случаи наистина изглежда по-добре и при мен се получава така понякога. А ако си се постарал сам да си ги направиш си оттеглям първото мнение, но ако си плащал на някой, тогава лошо за колегата. Само хубави моменти пожелавам с колата.
  12. От няколко дни гледам снимките и чета коментари и не мога да се въздържа. Първо адмирации за положените труд и средства. На мен най-ми харесаха джантите. С риск да ми нацъкат минусчета, ама салона грам не ми харесва, а мисля че разбирам малко от това. Като замисъл добре, но като изпълнение ми прилича повече на набързо ушити калъфи. Да не се сърди колегата, ама това е лично мнение. Поздрави.
  13. Предполагам, че в мен е проблема, но е следният-влизам в нечий профил, цъкам да му пиша Л.С. и неще и неще. Пробвах няколко варианта, ама май съм тъп или браузерчето ми е поостаряло. П.С Сега видях че и друг е споделил подобно, но не прочетох отговор /може и виното да ми е в повече/
  14. Не ти трябва лепило, кората е пластмаса и е гладка. Почистваш хубаво старото лепило да си стане гладка и лепиш.
  15. chooby

    Honda Civic ej 2

    Да ама лудия тапицер ще се прекръсти на тъпия тапицер.И изобщо не се знае кога ще се завърши този интериор понеже се прави между другата работа и все не остава време за тази хонда. Пък и кой го би по главата да променя форма на седалки и кройки и да си вкарва таралеж в гащите .Мислех за джап феста да има поне предни седалки, но "а дано ама надали". Май ще остане подарък за коледа . М/у другото ако има някой по-напред с фотошопа ще може ли да пусне една тънка сива лентичка над сивата боя отстрани на колата, че с Васко сме в спор дали да има или не. Ако трябват по-хубави снимки ще се направят.
  16. Еднакво с предните или задните седалки надали ще намериш, тъй че ще се наложи най-веротно да претапицириш всичко наново. Плата за тавани е по-различен от този за седалки и ако искаш да се еднакви ще трябдва да питаш и тапицера който ще ти прави колата дали ще може да залепи същия плат от седалките на тавана. Сега правя една хонда на която седалките и тавяна ще са еднакъв материал, ще се види и във форума мисля, на няма да е скоро, че се прави м/у другото. Ако мога още да помогна питай.
  17. Схванах ти замисъла,само не рабрах дали стандартните седалки ще правиш или спортни, но няма значение.На сестрата сивика съм го претапицирал преди 5 години със стандартна автодамаска и ако изпера седалките да се махне мръсотията от тях/колата се кара и от мундари, не само от нея/ще се види , че не е мръднала.Ако не си ходил към х-л Галант посока Панчерево разходи се и разгледай. Там има склад с автоматериали, ако и там не си харесаш ще ти дам тел на още един магазин, да ти обяснят къде се намират, че аз не мога иначе е в кв. Дървеница ако не се бъркам там имаха уникално тъмно сиво с едра плетка , на свърши, сега може и да са заредили нещо ново.
  18. Колегата като гледам не пита за цена, а за материали, и е посочил какво иска и какво не.С изкуствена кожа не мисля че ще му е по-евтино отколкото с автодамаска. При този тип седалки се ползва алкантара/ която повечето хора бъркат с обърната кожа, а тя е изкуствен материал/, тъй като има власинки с хав / посока/,които при набиване на спирачки не позволяват силно пързаляне напред ако са сложени в правилната посока и не прави толкова голямо запарване. Тук не коментирам качество на материал, тъй като си има авто материали и мебелни материи и кожи, а разликата е много голяма. Ако каже със скъпо ли му се правят или с евтино ще го насоча към магазини откъдето пазарувам и аз, просто в единия са по-обикновените неща , а другия скъпите.П.П.Докато напиша и Bubchuuu си каза и той,.То екстрите на кожата са климатик и евентуален подгрев, който не е задължителен.Твоя братовчед как вкарва пък не разбира нищо?Не се лъжи да взимаш мебелни истории, пробвал съм на една кола и след няколко месеца я правих отново.
  19. Дай някаква по-читава снимка на седалките, че така не мога да определя каква е материята.Принципно тези седалки се правят с алкантара или евентуално с велур.Плюша е подобен на алкантарата, но по-рехав.
  20. Гадното при фолиото е, че лъска повече от фурнира. На предишната ми работа съм облепял витрини за магазините с евтино фолио и след година и нещо когато се наложи да ги махаме, почти не беше мръднало, а са ръчкани яко. Един комшия преди две години си облепи входната врата на апартамента и сега я погледнах, добре е -още не се е прокъсало.Проблем ще видиш с обръщането на ъглите и може там да се разлепи.От скромен опит с лепенето на витрини за да избегна набръчкване не съм разлепял цялата подложка на фолиото, а го карах на етапи, или тябва да сте двама и единия да държи нагоре края, а другия да лепи и пак е по-трудно за голяма площ, тъй като това фолио е различно от това за стъкла.Успех.
  21. То с тази кожа с която си тръгнал, гънките малко трудно ще ги избегнеш, освен ако не го направиш със шевове. Както е писал колегата давай със сешоар, не ти трябва пищов.Пробвай да сложиш кожата на "верев" за да имаш разтягане във всички посоки, че така има само настрани.А за шевните машини мъжете питаш ли ни лесно ли ни е .Ама като гледам имаш заложби. Успех.
  22. Лелеееее, тва още ли се дъвчи.Сори за офа, ама не мога да дам акъл, но като гледам автора отдавна се отказа, а другия колега му е интересно да се чопли, пък вие си държите на нов калник. На мен ми е любопитно как другите тенекиджии са се научили като не е за пипане тази работа или така са се родили с чука в ръката.Нали всеки е тръгнал отнякъде и е орезилил малко ламарина. Само фена даде малко акъл,никой друг, а никъде не прочетох че колегата иска да се занимава професионално с това, така че явно няма да ви вземе хляба.Аз на мойте клиенти им обяснявам кое как се прави подробно без да питат, щот само мрънкат що е "толкова скъпо", а тука не пипай, та не пипай. Адмирации към всеки който се опитва сам да си прави нещата, пък дали се получават е друга тема.
  23. Айде и аз да да се плясна тука и един приятел, че той не иска да се похвали. При мен се получи така-4 нови гуми, застраховка, преглед, данъци,преглед на ходова част/всичко е бетон/, свещи, горивен филтър, почистване на стъпково моторче с ултразвук, а и един стенд за лично успокоение, макар че нямаше нужда. А за другата кола по-точно CRV - то получи нов волан.
  24. Лично мое мнение, е че нама да стоят добре, просто никога калъф не може да легне като тапицерия която си е опъната със всички скоби и телове. Ако толкова ти е мерак за кожен салон, по-добре посъбери малко пари и го направи като хората.За запарването - то си зависи от търпимоста на дупето. Има и един друг момент-когато не е опъната както трябва, кожата се набръчква и по бързо се напуква и съответно се къса. Не разбрах на каква цена са тези калъфи, знам че в Асеновград има фирма която се занимава само с изработка на такива работи, правят и по поръчка. Нямам телефон, само знам че са някъде около гробищата , те зареждат Метро, Кауфланд и други такива. Аз лично калъфи не съм правил, няма и да направя, колкото и да ме врънкат. Въпреки всичко написано, нищо не ти пречи да пробваш и да прецениш сам.
×
×
  • Създай нов...