dido0o_ 29 #1 Публикувано 29 Април, 2015 Колеги нека обърнем внимание на този неприятен проблем.И всеки който се е справил с него да драсне два реда.Как,къде и колко. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #2 Отговорено 29 Април, 2015 Във варна ремонтът е 260лв със една година гаранция.Но аз моят сивик го взех с рециклирана рейка в добрич някаде неискам да правя реклама или анти реклама.Но на тия селски пътища една година и вече потропва и затова ако някои е измислил алтернативно решение ще съм много благодарен,както и всички настоящи и бъдещи собственицина хонда сивик 7ген. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 29 Април, 2015 Ангел от Добрич ли ти рецилира рейката? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #4 Отговорено 29 Април, 2015 Ангел от Добрич ли ти рецилира рейката?Когато е купих продавача се похвали че е рециклирал в добрич каде точно незная. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #5 Отговорено 29 Април, 2015 Точно там ще е !Аз се записъх за следващия четвъртък там и като ти прочетох темата и ми омекнаха краката!Отлагам ремонта на рейката откак съм купил колата и никой досега не даде място с ремонт дето после няма хлопане и вече се реших на нашия майстор в града !Оби ми надеждата и ентусиазма направо -че и доста пари ще струва ама точно щяло да се разбере след ремонта -6 месеца дава гаранция ,после пак 250-300лв така ли като при теб-бахти и филма с тази рейка! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #6 Отговорено 29 Април, 2015 За това говоря и аз,не казвам че в добрич не ги правят както трябвя може да е дефект или неправилна експлоатация но с тия пътища...предпочитам да си купя частите и сам да се мъча защото неми се дават по 300лв всяка година. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #7 Отговорено 29 Април, 2015 Там е работата че аз имам обичайните заподозрени части -купих ги от сащ с общите поръчки преди 2 години и чакам някой да се похвали с успешен ремонт някъде и да ида ама няма такива хора .Хора сменяли стандартните части се оплакват че пак хлопало малко веднага след това -тука нашия майстор каза че трябвало да се правят някви втулки с нестандартни размери и не знак кво още ,ама щом твоята така бързо се е разлопала .......Абе решил съм вече и съм записан така че ще я правя и ще пиша резултата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dido0o_ 29 #8 Отговорено 29 Април, 2015 Колега можеш ли?да пратиш някоя снимка на тия части да се види за какво става вапрос.Благодаря. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #9 Отговорено 29 Април, 2015 E чак пък сега снимки ,пък и не знам как се качат тука .Има описани частите в темата за 7 генерация и номера на детайлите-прочети я и ще видиш кои са .Главния мизерник е пластмасовия слайдър от който излизат кормилните щанги. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #10 Отговорено 7 Май, 2015 Днес от сутринта съм я оставил да правят рейката и одеве се обадиха че е готова ама късно е и утре ще ходя да я взема сутринта колата .Значи цял ден не ме свърта на едно място и тая вечер няма да спа докато не си я прибера и пробвам.Утре като я взема ще пиша как е ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #11 Отговорено 8 Май, 2015 Преди малко взех колата.Не е както хлопаше преди ,ама го има пак леко .Волана ми се струва прекалено стегнат .Това е -очаквах да не чувам нищо вече ама това е положението.Дано поне да не се разхлопва повече от това. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nile 171 #12 Отговорено 8 Май, 2015 Ако е стегнат волана нещо не ти е в час да знаеш ... без да искам да те плаша,но на моя сивик волана се върти страшно леко Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ZlatanStoyanov 3 #13 Отговорено 8 Май, 2015 Ще е 6, чак пък такава философия да е не вярвам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #14 Отговорено 8 Май, 2015 Абе в понеделник отивам пак да видят кво тропа пак-210 лв ремонт и не искам да има тропане !Какво ще тропа друго амортисьори и накрайници на 2 месеца са !Сега се чува едно клоб-клоб като карам -какво ще е друго!Спирачните апарати са бетон биалетките не правят така !Майстора се ядоса като му се обадих че пак хлопа ама аз за тия пари работя 3 седмици-аз кво съм виновен незнам.Да бях станал и аз автомонтьор !Значи спре ли хлопането вече ще направя курбан ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
doggy 183 #15 Отговорено 8 Май, 2015 Бе кво ще ти се ядосва,като не си е свършил работата.Отивай и въобще не го жали пп.Аз ще правя рейка но след месец някъде.Лично аз ще я правя и ако има нещо което реша че трябва да се подобри от заводския му вариант ще го споделя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #16 Отговорено 8 Май, 2015 (Редактирано) Ми почна че можело да е от амортисьорите или други работи,ама гумите от двете страни прихлопват едно еднакво и само рейката ги свързва -демек вече оста в рейката може и да не трака ако са правили втулки нови ама слайдера който му дадох да смени явно хлопа в леглото си -само с него свързвам това глухо клоп-клоп!Усещам че няма да се разберам ама не знам какво да правя!Дадох парите с изричното увещаване че няма да хлопа нищо ,аз иначе и така можех да си я карам и да сложа за 210лв бензин примерно Отделно че явно рейката е пренатегната щото трудно се върти волана. Редактирано 8 Май, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Coupee 12 #17 Отговорено 8 Май, 2015 Колега,въпросният Ангел е най-големия некадърник при който си могъл да отидеш.Провери всички тампони,ако не вече амортисьори. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #18 Отговорено 8 Май, 2015 Ма то окачването ми е проверявано и преди този ремонт!Амортисьорите са нови на 2 месеца .По слух така имам усещането че пак е от рейката!Може ли да бъркам Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Pep0 90 #19 Отговорено 8 Май, 2015 За тоя Ангел и аз нямам добро мнение от познати. Рейката не ти я е направил както трябва най-вероятно. В тоя слайдер е цялата работа, а за трудното въртене най-вероятно ти я е претегнал. Слайдера се сменя на място без да се сваля рейката ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #20 Отговорено 8 Май, 2015 (Редактирано) Аз му дадох чисто нов слайдър и толкова пари да ми вземат и пак тропа!Освен това забелязах че болтовете на външните накрайници са завити с гайки с гумената щуротия против развиване вместо тези с които ги купих дето са на дупки и се пъха шплендт против развиване!Знам за това понеже с мой човек сменяхме амортисьорите и накрaйниците преди 2 месеца!Тез обикновените гайки с гумения пръстен стават ли за там мама му стара-що заводски не са сложили такива и защо ги е сменил?Почвам вече мноооо да се ядосвааааам!Japanese сигурно се кефи на ядовете ми -недей бе човек ,че не се знае утре на твоята глава какво ще дойде. Редактирано 8 Май, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #21 Отговорено 10 Май, 2015 (Редактирано) Два дена обмислям от какво може да е това глухо прихлопване от двете страни -да не са нещо тампоните на стабилизиращата щанга или де да знам какво вече.Те само със смяна ли се диагностицират.Може майстора да е прав и да не е от рейката вече а с течение на времето да се е разхлопало и нещо друго но да не съм го усетил на фона на тропащата рейка.Какво ще кажете колеги,на седма бензинка ,кой какво е сменял по окачването от едно такова пластмасово ще кажеш хлопане -което свързвам със слайдера ама ако го изключим него!Едно такова клоб клоб се чува най-вече при малки неравности ,при големи нищо не чувам.Който има идеи да пише тази вечер че утре като ида пак там да съм подготвен с някакви идеи ,че иначе човека си е наумил че амортисьорите ми щом са от евтините значи е от тях-сигурен съм 100% че не са те !Моля давайте каквито и да е идеи ,ще съм благодарен на всеки помогнал.Утре вече ще е късно като ида и да ми истърси някоя небивалица и това ще е ! Редактирано 10 Май, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #22 Отговорено 11 Май, 2015 Виж си вътрешните тампони на стб.щанга, те хлопат така глухо, видимо нищо им няма но като хванеш щангата и я разклатиш странично ще чуеш същия звук, така беше при мен на задната стб.щанга но то и от пред е същото. Те са евтини и да ги смениш не е загуба, по 4-5 лева са. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
miromoshev 17 #23 Отговорено 11 Май, 2015 На волана усеща ли се това хлопане или само го чуваш? Амортисьорите наистина могат да хлопат. Не е задължително да са изпуснали (виждал съм го с очите си). Удара се предава най-силни нагоре по стеблото. Слагаш ръка върху ботуша и клатиш колата. Ако са те, ще ги усетиш. Ако луфта е в стабилизиращата щанга си мисля, че трябва до се чува и при по-остри завои. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #24 Отговорено 11 Май, 2015 Не, чува се при бавно каране и леки неравности. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #25 Отговорено 11 Май, 2015 Реших да отида в по-голям сервиз дето си имат отделно хора само по ходовата част.Качих ги хората караха после и преглед и 100% казаха предницата е бетон ,пък амортисьорите специално ги накарах да ги тестват по всякви начини и за тях са категорични че са перфектни.Казаха че може в рейката да е останал минимален луфт и така ще се кара ,щото повече не мисля да я свалям,сега така или иначе е по-добро положението от преди ,дано да не се разхлопва повече от сега както е .Като им казах че Ангел я е правил стана весело ,викат ми що не каза отначало ,те си му знаели номерата -прави на някой рейката ,дава му гаранция ,ако отидеш за рекламация ти се казва че не е от рейката и нещо друго хлопало и толкова! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #26 Отговорено 11 Май, 2015 Одеве се връщам от работа и срешам един авер ,споделих му мъката си ,вика карай при един негов човек .Отиваме там човека ни кара да клатим колата и вика предна лява биалета е за смяна!Абе викам днеска хората провериха всичко и няма грешка!Тя вика не хлопа както обикновено но я усетил че не е както трябва !Давай сменяй му казах като си сигурен !Като си тръгнах ,значи сякаш в друга кола се качих -тишина -няма нищо!Бахти и биалетката и чудото!Тургам пепел за приказките за Ангел -направил е рейката човека-дано дълго време да държи! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #27 Отговорено 13 Май, 2015 (Редактирано) Днес значи когото не съм видял или срещнал -него не съм почерпил!Страх ме е да карам колата по тез шибаните наште улици да не се раздрънка нещо пак,малеееее!То и това не е работа ,толкова пари и да треперя сега при всяка неравност да не чуя чук от някъде !Усетих се че докато карам само слушам за шумове от предницата и пътя даже не гледам -просто не мога да повярвам ,все едно карам чисто нова кола -карал съм нови коли служебни и знам какво е ! Редактирано 13 Май, 2015 от borko 30 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове