Jump to content
GoMi

Проблем след донастройки на ГИ , Акорд 2.0 i-VTEC 16V (155 Hp) K20A6

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте колеги ,

темата е за Алтернативни горива , но немога да я публикувам там.

 

Ще опиша на кратко предисторията и проблема след това :

Honda Accord Tourer 2.0 114kw ( 155к.с.)

Монтиран е газов инжекцион преди 8-9 месеца , БРЦ , от тогава до сега са изминати почти 50000 км .

единствения проблем който се забелязваше на моменти , беше проблем с празния ход и гаснене на моменти ,като това гаснене се отразяваше най вече след намаляне от голяма скорост , отпускане на газта на светофари и подобни .

разхода на автомобила беше 9-10 извънградско , и 11-12 градско ! ( през зимата не е минавала 13.5) това в литри естествено.

На 47000 км осреднения ми разход от както е монтирана със зимно каране и досега е 10.7.

Т.е. не се оплаквам от горенето на автомобила..

 

Реших да отида да се видят настройките да мога да оправя проблема защото почна да става много дразнещо .

след първоначалния монтаж лампата на чека светеше , проблеми не е имало никакви със вървенето на колата.

преди да отида в сервиза :

-сменено масло

-въздушен филтър

-регулирани клапани ( преди 5000 км)

-сменени свещи ( преди 5000км).

 

Извършена беше следната процедура  при повторното ходене в сервиза :

 

-отваряне на изпарителя за проверка дали има мръсотии или нещо по него ( по думи на техника , всичко е ок , даже било изключително чист за тези километри), не са сменяни мембрани , не е имало нужда.

-проверка разстоянието на свещите

-свързване на кабела за ТПС,при първоначален монтаж не беше свързан

-дупка от около 2мм или може би 3мм в единия полукръг на клапата на дросела.

-настройки в движение на ГИ.

 

Резултати :

-празен ход ,непоклатим , първоначалното му оправяне на моменти ме стресираше , защото вече имах друг стил на каране заради гасненето :)

-при отпускане на свободна или при спиране на свободна , оборотите падат до около 700, покачват се до 1000 и това докато автомобила тотално спре , в момента на спирането , оборотите падат в норма 700 без да мръднат.

-разход извънградско 8.5-9.5л/100

-разход градско - 14.5-15.8л/100 !!! което за мен е доста стряскащо и впредвид масовата употреба и многото километри не е добре!!!

-разлика във вървенето няма , в смисъл набиране , ускоряване и т.н.

-дупката която е на клапата , няма вариант за затапване за да се види резултат , защото според мен ще стане бела , каквото и да се опита.. може да отиде навътре и ще стане ... мазало...

 

 

Почвам да влизам във някакъв филм , закачих колата , освен ламбдата , други грешки няма ,но тя и преди си я показваше.

Гледахме живите данни на температура , входящ въздух ,дали всичко работи и функционира нормално, но всичко си е ОК.

Интересува ме , самия компютър дали пази предишните настройки или не ?

какво може да се е случило ?

От сервиза ми казаха че било нормално , била в нормите , нямало какво да се дооправя, работела перфектно?

Спор няма , но градския разход ме мори..

Сервиза е повече от реномиран , никога не съм имал забележки към работата им , нито искам да ги упреквам , но не ми се ще и да досаждам.

Ако някой има идея нека сподели .

 

Благодаря предварително.

 

Заводски данни за мотора :

Разход - градско -10.3л

Разход извънградско - 6.2л

Разход среден - 7.4л

 

Не търся оптимален разход нито да гори като на бензин ... , просто да си върна старите данни и да имам нормален празен ход. :)

Редактирано от GoMi

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

БРЦ компютрите запаметяват ли стари настройки ?

 в голям филм влязох , взех друг дросел , само че му чакам и планката , защото има и автопилот а жилото остава под напрежение защото не е точно към контрата.

някох може ли да сподели поне някакво мнение ?

в момента при качване на баир или по стръмен участък почва да мирише и катализатора.

влизам вече във опция да го махам и него ли незнам ? на диагностичен пункт я замерих , казаха ми че излизало 0.002 или 0.02 нещо такова , че работел катализатора...

нещо в допълнение е че и на бензин не иска да върви както трябва вече !!

на извънградско на 170 умира , просто не иска повече , а преди можеше и 200 .

просто усещам че колата се тормози .

 

 

Компютъра на газовото е БPЦ FLY SF , дюзите са на брц  , изпарителя е на Зaвoли , не е възможно след 50000 км  пробег да имам един разход и изведнъж след тази манипулация да се двигне разхода почти с 4 до 5 литра .

извънградското немога да го докарам дори на под 10 в момента.

заради единия празех ход , до тук съм 200 кинта назад само от разхода + дросел , куриери , сега сигурно отново донастройки и т.н.

ако има някой колега който може да сподели някакво мнение ще съм благодарен.

ужасно е , не го пожелавам на никого.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инжекциона , който сте сложили , нов ли беше или втора употреба , и кой модел , защото от поне 5 години на на БРЦ системите не се свързва ТПС.Това FLY SF май го пише на повечето алуминиеви ЕКУ-та БРЦ .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиши ми на лично за кой сервиз/майстор става въпрос.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Моето мнение макар и не градивно е да отидеш до сервиз в който си имат представа от Хонда, за да я оправят да работи на бензин, След това настройвайте газовото.

 

Поздрави

Редактирано от Mad`Head

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Аз бих те посъветвал същото - да си сигурен, че колата работи правилно на бензин и тогава вероятно и на газ ще изчезне проблема. Не познавам iVTEC двигателите, но ми идват няколко неща на ум -

1. свещите да се проверят - малко вероятно да са проблем, но ако си ги сменил преди 5к км и не са били читави, може просто за 5к км да са си заминали и да не палят добре => лошо работи и на двете горива.

2. ако са ти пипали кабелите по ТПС-а да не би да са променили изходящия сигнал от ТПС-а, щото К20 двигателите са с електронен дросел, който се управлява постоянно, заедно с всмукателния вал и втек-а  и ако има смущения и ЕКУ-то не го управлява качествено, може това да е сериозна причина за лоша работа на мотора.

3. При работа на място тази дупка в дросела може да стабилизира празния ход, но не вярвам чак толкова да се отрази в движение, че да ти качи 20% разхода. Мисля че си прав - щом 50к км е работила добре, а сега не, вероятно има проблем! Започни от най-очевидните неща - щом са пускали кабел към ТПС-а , нека го махнат и след това се върни и към дросел без дупка и пак докладвай. Не вземай на доверие ничии думи, нито моите, нито други, само мисли логично ;)

Редактирано от Чавдар

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от една седмица карам без дупката в дросела , т.е. елиминиран е този проблем , равносметка до момента около 2 литра надолу .. в момента варира 13.5-14.5 градско

извънградското ме мори много , минава 10 и стига и дори минава 11 литра на газ ! 

катализатора ми вони отвратително по малко по голям баир , а дори и на равен път на 4 или 5-та предавка след минаване на 2000 оборота, на бензин  , проблема с катализатора го няма ! 

равносметка за един месец каране така , 6000 км ... между 300-350 лева повече на газ колонките ...

надявам се до няколко дена да съм решил проблема , има надежда ..., ще пиша отново ! 

за 47000 км , осреднен разход , след всяко зареждане на една програмка за андроид , засичане от момента на поставяне на газовото - 10.68литра/100км , за един месец и 6000 км , осреднен разход 13.79л/100км .

:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След закачане се установи че колата работи на газ със налягане 140мбар?!?Няма мап , ще последва монтаж до дни , откъде идва сигнала за мапа е интересно но го няма по инсталацията ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Налягането не е проблем,щом редуктора може да си го позволи.Как МАП-а ще ти реши проблемите след като това е дат1ик ,който дава информация на настройчика и не участва в сметките на данните????

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с дупката в дросела е най-смешното нещо което съм чувал :D :D Обикновено след известен период на работа изпарителя обеднява смесите, имах същия проблем и след 2 минути закачена на компютъра на газовата към лаптопа на газаджиите вече го няма проблема, а колата си харчи по същия начин като преди :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Намали налягането на 1-1,2 и опитай отново.Налягането в редуктора има значение

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля ,че 0,14 бар не е редно да се намалява ......:)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След няколко опита да вържа друга ламбда сонда и неуспех , поръчах нова ДЕНСО DOX1424 (1 към 1 с оригиналната- при цена 280 лева клиент ), при монтажа и при нея имаше неуспех .

Обърнах се към колегата Markony  за помощ , където се разбра че емулатора на компа на ламбдата във самия компютър на газовото не работи и погрешно свързаните кабели в случая създаваха проблем.Колегата ми провери изцяло автомобила за кеото съм му благодарен за отделеното внимание и решаването на проблема.

В момента всичко работи и на бенз и на газ няма светеща лампа

средния ми разход в момента на газта го засичам предимно извънградско , за седмица имам 2200 км със среден разход 9.46л/газ на 100км .

след 1-2 седмици ще напиша отзиви отново

поздрави и безавариийни километри колеги 

  • Upvote 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще пиша в темата на колегата за да не отварям нова, дано няма против.

Моят акорд е същият  - Tourer 2.0 114kw ( 155к.с.)

Прехвърлих му ГИ фобоса от галанта който беше 2.5 6-так, минал съм около 2-3000км и не съм очарован от разхода който е около 12-12.5/100 главно извънградско без багаж и скорост 90-130км/ч Нямам светещи чекове и др. лампи, смених свещите и правих реглаж на клапаните точно след монтажа.

Толкова ли гори този мотор? На галанта ми даваше разход 10/100 без значение как карам. Фобоса съм го слагал нов на галанта и съм му врътнал около 40-50000км

Един и същи газаджия го е монтирал/демонтирал/настройл и на двете коли.

Карах му акорда заради разхода - гледа там тримове... налягания каза че всичко е ОК.

На безнин колата няма дертове относно вървене и разход единствено на газ ми се струва че гори повече от нормалното.

 

Дали има някаква връзка с рейките които са 2 с по 3 инжектора... или има нещо друго?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако на бензин при същите условия гори 10-11,разхода на газ е нормален.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

×