Jump to content
Sign in to follow this  
Zaho

Детско столче за монтиране в нашата Honda

Recommended Posts

1.strawberry.png

2.product_42734.jpg

3.F700K_GREY_sparco_enl.jpg

4.RecaroStolchezakolaYoungSport9-36kg-Blac

Колеги помагайте, в процес на купуване на детско столче съм и съм много раздвоен Харесвам много Спарко и Рекаро-то но за тея първите чета че са по сигурни и удобни? 

Edited by atoma

Колега,да не се натрапвам, ние купихме това столче http://www.detski-sedalki.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%BB%D1%87%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0-axkid-kidzofix ,но е много важно да отидете с автомобила.Бяхме тръгнали за друго столче,но се оказа,че не пасва на седалката и не се закрепяше стабилно.Това столче е с една от най-високите оценки при тестовете,може да се ползва обратно на движението(което ние искахме) до 25кг и по посока.

За кърмаче или за бебе над 8 -12 месеца питате?

За 8м нагореSent from my GT-N7000 using Tapatalk

Лично мнение.1 и 2 според мен са подходящи за деца до 2 - 3 год.Ако търсите столче за до 5-8 год., по-едричко дете или момче, ще избера другото.Предложението на @pepur е добро, въпрос на цена.

Ние сме със http://cybex-online.com/bg/carseats/juno2fix.html като 2ро столче и сме много доволни. Притеснението там е дали детето ще свикне с това че пред него има постоянно "масичка".

Т.е. не може да много да шава във столчето. Сина ми още в магазина като седна и взе да се радва и не се противи вече година и нещо.

Успех и ако има възможност не купувай 1 столче от новородено до юноша според мен :)

Да повдигна малко тази тема и да заформим някаква дискусия. 

Та идеята е да се обсъдят детските столчета за монтиране в кола, цени, мнение и т.н.

Да започна първо аз :) понеже чакам бебе вече и брат ми иска да ми направи дългосрочен подарък, детско столче за след 9-те кг, насочил се е към следните марки и модели:

Recaro Young Sport Group 1/2/3 Child Car Seat In Performance Black - 9-36kg

s-l1600.jpg

Sparco Child Seat F5000 0-18 kg ECE Homologation

s-l1600.jpg

FERRARI CHILD CAR SEAT I-MAX GT BLACK ISOFIX GROUPE 1/2/3 (9 bis 36kg)

* Made by TeamTex (FRANCE) on Ferrari License * ADAC***

s-l1600.jpg

Ferrari Cosmo Black SP 0-18 Kg GRUPPE 0/1

s-l1600.jpg

Горе долу са в един ценови клас, търсих мнения в нета, и единствено намерих някакви писаници за Рекарото, че хората били доволни, но не било върха на сладоледа. Приемам и други мнения за столчета. Също от къде да се купи и т.н.

Благодаря предварително за мненията.

• Upvote 1

Честито, Митко!

В ценовия диапазон, който си избрал, трудно ще се заформи дискусия. Дали има нужда от такава?

Освен цвят да коментираме? )

Столчето за кола, както и количката си е цяла наука ; с теория и практика.

Чети тук, но запази спокойствие...

http://m.bg-mamma.com/?topic=951150

http://m.bg-mamma.com/?topic=561216

http://m.bg-mamma.com/?topic=631748

http://m.bg-mamma.com/?topic=632611

• Upvote 1

Ние сме със столче на Chipolino Felice (9-36кг.), малкия мъж вече е на 2год. и 6месеца (14кг.) и се вози безпроблемно.Столчето е удобно, леко и меко.До сега не е изпитвал някакво неудобство.Захваща се отзад с помоща колана на колата, отпред е с регулиращ се на височина предпазен колан с меки подплънки...като цяло е това.Цената е скромна, варира между 110-140лв.Относно твоя избор..едва ли има по-добър, на мене ми харесва и бих предпочел столчето на Sparco Child. :newbie:

post-35871-0-22316100-1506617496.jpg

• Upvote 1

Лошото е че ще се пазарува от ebay и не знам колко ще са оригинални, иначе и мен ми допада тва на Sparco, ще си ходи с цвета на колата :D ноо не това е важното :)

Аз наскоро имах същите чуденки и изчетох много по въпроса със столчетата и ми стана ясно, че както и с всяко друго нещо, и тук няма универсално решение.

Най-важното е в първите 1-2 години след раждането е детето да се вози с гръб по посоката на движение. Доказано е, че това е много по-важно от тип на закрепването на столчето към колата, производителя и всичко останало. В скандинавските държави това се гледа преди всичко, а в останалите европейски държави май все още по-често се използват forward facing столчетата.

Четох класации в ADAC, но там има класирани само столчета във високия ценови диапазон. Естествено те би трябвало да са най-сигурни, но не всеки може да си позволи да даде 700-800лв и нагоре.

Отделно от това като че ли в ADAC малко фаворизират "техните си" производители.

Ако бюджета не е проблем, то тогава можеш да гледаш - Peg Perego, Maxi-Cosi, Recaro, Britax, Cybex, Graco.

За най-добра сигурност е хубаво да се взима всеки път столче за съответните групи килограми/възраст - 0,1,2,3 (0-13кг, 9-18кг, 15-36кг.).

Аз за себе си гледах за столчета без izofix защото в Акорда имам такава система, но в колата на жена ми няма и съответно няма да мога да го използвам и в двете (по принцип с izofix е по-удобно, но пък rear facing столчета с izofix се намират по-рядко). Гледах столчета в средния ценови диапазон и ако може да са поне за 2 групи за да не сменявам столчето през 1-2 години.

Накрая съвсем случайно в един английски сайт прочетох ревю с добри отзиви за Graco Milestone и пишеше, че е намалена на 99 паунда в amazon и веднаха си я взех. Не е топ столче, но за тези пари си беше направо удар. Сега отново има намаление на същата но вече е 150 паунда - линк. Според мен тази цена пак си струва, защото съм я гледал в България да се продава най-евтино за 580лв.

Тя е дори от 0 до 36кг. и може да се ползва както по посока на движението (когато детето е вече по-голямо), така обратно. Има три позиции за детето - легнало, полуседнали и седнало. Лесно се монтира и изработката й изглежда солидна. Аз лично съм доволен.

Ето го и самото столче:

91_UHl_UKMl_L_SL1500.jpg

Надявам се да съм ти бил полезен.

Edited by romborak
  • Upvote 2

http://slonbalonbg.com/stolcheta-za-kola/stolcheta-za-kola-chipolino/stolcheta-za-kola-chipolino-grupa-0-1-0-18-kg./chipolino-vip-stolche-za-kola-s-isofix-rider-mint-2015g./

Закупих го 2015г. като тогава беше на цена около 400лв от Хипо, аз търсех в диапазон до 500лв. Не съм чел предварително в нета, а се доверих на консултантката в магазина, тъй като ми се стори, че много разбира. Тогава ми обясни, че системата за закрепване е по- безопасна от тези с коланите и за това го купих. Столчето е много удобно, детето се вози с часове няколко пъти в годината. Има позиция и за легнал. Единствения минус, който има /дано да не се налага да разбирам колко е сигурно/ е УЖАСНОТО ТРОПАНЕ което се чува от столчето, особено когато е празно. Имаш чувството, че караш 30 годишна кола по черен път. Много се клати. Монтажа и демонтажа е изключително лесно и става за сeкунди.

Ако колата е с кожен салон е добре да се вземе подложка, която да седи под столчето. Иначе кожата ще се надере и деформира. Аз взех от Алиекспрес, добре си върши работата.

Нещо такова: https://www.aliexpress.com/item-img/1pcs-Child-Kid-Protective-Pad-Anti-slip-Mat-Cushion-Protector-for-Car-Seat-Cushions-Easy-Clean/32817315662.html?spm=2114.10010108.1000017.2.77bcf4a88YlnOV#

• Upvote 1

Здравейте колега,

Като подарък за мой приятел бях купил https://www.amazon.de/gp/product/B012N74GUW/ref=oh_aui_detailpage_o05_s00?ie=UTF8&psc=1 - Joie Trillo Shield. Това, което ме спечели, за да поръчам този модел:

1. Наличието на ISOFIX
  2. Ревютата, които четох в интернет пространството и по-специално мнението на ADAC за въпросното столче - https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/detail.aspx?KisiID=390&nc=True&info=JOIE++Trillo+Shield+(Isofix)&ergo=True  JOIE Trillo Shield (Isofix) Review (German). Ревюто е на немски, но Translate функцията на Google Chrome / Google translate ще ти дадат адекватен превод на английски.
  3. Цената / качеството (на картинка и ревюта към датата на покупка) в сравнение със сходни продукти

По същото време мой колега от офиса гледаше "ефектни" / "фешън" столчета то типа на Sparco, но след бърз поглед в интернет стана ясно, че нивото на сигуност е по-ниско от столчето, което споделих. В следствие на това моят колега също си купи JOIE Trillo Shield.

Ако ти е любопитно (отново на немски за съжаление), можеш да погледнеш https://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx Списък с оценки на детски столчета от ADAC

Тук столчетата са групирани в зависимост от типа им / за колко големи деца са подходящи. Ако ти допадне списъка, но имаш затруднения с немския или Chrome-а не превежда нещо адекватно, пиши и ще помогна.

Обратната връзка, която имам към днешна дата от двамата татковци за гореспоменатата седалка е следната:

Татко с Golf V, 5D Hatch от 2007 и син на ~9 месеца - седалката е удобна за малкия. Лесно го слагат вътре и видимо му е удобна. Захващането с ISOFIX-а е добро. Седалката се монтира за една минута. Майката няма затруднения да го слага вътре. Покритието се чисти лесно.

Татко с Hyundai i30 от 2012г и син на ~1г. и 2 месеца - същото като другия. Тук малкия е ползвал друга седалка преди това (не знам каква точно), в която е буйствал. В тази му е видимо по-удобно и не мърда по думи на баща му (може и да е пораснал просто, знам ли :))

Надявам се, че съм бил полезен.

Поздрави,

Иван

ПП: Столчето е подходящо е за по-големи деца (от 9 до 36кг) като за тях се модифицира (махаш някои елементи) и ползваш.

Edited by Minev
  • Upvote 1

Ние взехме за малката столче за колата от https://www.baby.bg/stolcheta-za-kola.html . Дадохме 500 лева, но за подобни неща не щадя пари, защото безопасността на детето ми е на първо място. Има супер много екстри като 3-точков предпазен колан, вградена IsoFix система и т.н.

• Upvote 1

Здравейте, колеги!

Ползвам темата за да не отварям нова. Бях посочил с какво столче возех детето до момента, но линка вече не е активен. В групата от 0 до 18кг е. Баткото порасна и ще го предостъпи на малкия, а за него ще трябва да вземем ново от групата до 36кг. Бихте ли препоръчали някой модел в ценовия диапазон от около 500 до 700лв? И още един въпрос: До колко годишна възраст на детето палзвате тези столчета и преминавате на седалки. Знам, че столчетата се водят за до 12 годишна възраст, но не е ли много? Някак си не си представям дете в 4-5 клас да седи в такова столче :)

Мисля че височината на детето е по-определяща, но виж какво казва и закона, че не помня. Синковеце се возеше в детско столче докато беше в детската. После мина на "подлога", а като стана 120см, махнах и нея.

• Thanks 1

Става дума за монтиране на детска седака в Хонда CRX. Тези които са дадени за пример са тези, които нямат седалка отзад, и са с друг тип приспособяване.

Хондата която имам е CRX 1990 година и има седалка с два колана на болт (лчво и дясно), а не като птредните с механизам на дърпане...ясно ви е. Интересува ме коя като модел е с такова захващане. Ако има кой да прати мейл на branko_85@abv.bg със снимка или направо захваната седалка ако има рекс със седалка за дете.

• Like 1

@емилиянацрх

Нещо не мога да схвана точно въпроса.

Кои са

Преди 9 часа, емилиянацрх написа:

Тези които са дадени за пример са тези, които нямат седалка отзад, и са с друг тип приспособяване.

Ако просто те интересува, кой модел столче може да се монтира на задната седалка на Рекс, то отговора е всяко столче, което има собствен триточков колан и не е система ISOFIX. Такова столче, може да се стегне към седалката на колата, както с автоматичен колан, като на твоите предни седалки, така и с обикновен колан само за през корема, като на твоите задни седалки.

• Thanks 1