Jump to content

Recommended Posts

Преди 17 часа, CARPERA написа:

Какво точно масло сложихте при смяната.

Извинявайте, не съм се изразила правилно, маслото на актоатора е сменено и са били изчистени грешките, но след 50 км. Отново светна същата лампа ,отново много грешки и вече не пали, не изключва от скорост, стой постоянно на 5 скорост, съмненията са за датчик на избирача на скорости, моторчета работят и вече с универсален софтуер не могат да изчистят грешките. Но майстора казва че се сменя целия избирач , а той е 3500 .

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 26.07.2022 г. at 22:42, Jazz2002 написа:

Благодаря, ако не намеря в Пловдив, ще го потърся. От сервиза във Варна ми предложиха да сваля кутията и да я изпратя по куриер, но не знам дали е уместно.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100054321830124

Това е твоят човек,Нитро 93 от Стара Загора., ако искате да не правите два пъти ремонт, тук е мястото.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
На 19.11.2022 г. at 23:04, nanizealot написа:

Мисля ,че не е веригата от страната на кутията се чува .Първо се чуваше когато изкачваш наклон, когато колата е под товар , на прав участък шума го нямаше ,сега вече и на равен терен се чува ,най много когато си на висока предавка с ниски обороти и започнеш да набираш ,шума прави пик на 2000 оборота и след това започва да изчезва.Не е виене ,а ручене .

Здравейте, имам сходен проблем. Първо светна чекът с грешка, отидох до първият работещ по това време близък   сервиз, беше събота и бях в Чепеларе. Диагностиката показа   P0401, казаха ми че е ЕГР клапан и спокойно мога да се прибера до Шумен. Прибрах се.

Няколко дена по-късно почна да се чува тракане (като чукане с нокът по пластмаса), само когато изкачваш наклон, когато колата е под товар. На прав участък шума го нямаше. Сега вече и на равен терен се чува и при  набиране на обороти също. Отидох на майстор в Шумен,  като казах че дава грешка Р0401 и  исках да се почисти ЕГР клапана и пътищата на газовете. При сканиране за грешки вече се появиха грешки Р0401, Р0638 и Р1684.  Появи се шум като ромолене при стартиране на двигателя, при натискане на съединителя шума изчезва и двигателя работи нормално. Ден по-късно ми се обадиха, че клапана е почистен, грешките са изтрити, но проблема е в съединителя. Да го правим или не? Отидох на място да видя какво става, казах щом е за смяна – сменяй. Колата е на уж на 220 000 км, вероятно е за смяна. Днес ми се обадиха, че колата е готова, но чукането след включване на скорост остава. Качихме се в колата, пуснахме се по баир надолу на скорост без газ, чукането го има. Иначе старият съединител беше износен до нитовете. Проблема оставал в скоростната кутия. Сега трябва да търся скоростна кутия и да попитам в един сервиз в Шумен, който правел само скоростни кутии, да я погледнат и да ми дадат оферта за ремонт или смяна с втора употреба. 

Моля колеги, ако знаете сервиз, майстор в Шумен или наблизо, в който да се извършва почистване на ЕГР клапани и пътища на изгорелите газове, ремонт на ръчни скорости кутии и други, на Honda от който сте доволни, нека да сподели!  Колата е Honda Jazz 2005г. 1,4 бензин  с ръчни скорости.

Ще Ви бъда благодарен!1000001069.thumb.jpg.660f39b64ada5d8a164b8d418109129e.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте съфорумци,  може ли някой да препоръча читав майстор за ремонта на ръчна скоростна кутия в региона на Шумен. Знам че   fenabg в Дупница се занимава с това, но ми е малко далече . Колата е Honda Jazz 1.4 , 2005.

Благодаря предварително.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
преди 30 минути, Ивелин Р написа:

Здравейте съфорумци,  може ли някой да препоръча читав майстор за ремонта на ръчна скоростна кутия в региона на Шумен.

Варна далече ли ти е?

Там има двама майстори на Хонда. Аз при единия сменях ангренажен комплект и съм доволен.

Имаш ЛС.

Редактирано от Plamen-CRV

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
On 1/20/2025 at 2:17 PM, Ивелин Р said:

Здравейте съфорумци,  може ли някой да препоръча читав майстор за ремонта на ръчна скоростна кутия в региона на Шумен. Знам че   fenabg в Дупница се занимава с това, но ми е малко далече . Колата е Honda Jazz 1.4 , 2005.

Благодаря предварително.

Здравей! В Шумен има добър сервиз за скоростни кутии (ще пратя на ЛС). Шумът, който изчезва при натискане на съединителят най - вероятно е от лагерите на първичния вал. Удобен момент е бил при смяната на съединителя да се свали скоростната и да се сменят лагерите.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...