IVTEC 58 #1 Публикувано 26 Февруари, 2014 Здравейте, колеги! Не намерих информация тук във форума по въпроса и за това реших да публикувам тази тема. От скоро съм собственик на Honda Accord VII и ми е голям мерак. Взех колата в много добро състояние и искам да го запазя такова. За целта искам освен техническа поддръжка да я поддържам добре и визуално. Когато търсех моята, ми направи впечатление, че масово са с полукожен салон. И моята разбира се по стечение на обстоятелствата се оказа такава. И сега възникна въпросът как да го поддържам салона. Всяка марка използва специфични интериорни материали, които предполагат специфични методи и препарати за третиране, за да се запазят в максимално добро състояние. Чел съм това-онова в BMW форума, но както казах конкретната марка според мен си има специфики. И именно такъв ми е въпросът. Вие как поддържате Вашите салони и най-вече кожената тапицерия? Как я третирате, с какви методи и препарати? Ще съм Ви много благодарен, ако споделите Вашия опит и съвети! Естествено, ако има и универсални начини и препарати, за които не се сещам, също може да ги обсъдим. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #2 Отговорено 27 Февруари, 2014 Кожата си е кожа(качествената), щом си чел форума на бмв, значи вече си разбрал за техния препарат за поддръжка на кожа .... да много е добър. Преди да използваш препарата минаваш кожата с мека кърпа напоена в сапунена топличка вода, след което забърсваш със суха кърпа и изчакваш хубаво да изсъхне (зависи от времето навън). Мажеш с препарата и си готов ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #3 Отговорено 27 Февруари, 2014 Благодаря за съвета, колега! Важно е обаче да внеса едно уточнение към запитването си. Кожата на моя Accord е гладка и мека. На BMW масово е по-груба, по-твърда, грапава и често перфорирана. Същото се отнася и до CR-V, за която в този форум е налична следната тема: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=82509 Ето защо публикувах тази тема точно в подфорума за Accord. Според мен има разлика в грижата за различните видове кожи - напр. между мека и гладка, каквато е в случая, и твърда и грапава, както е при баварците. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #4 Отговорено 5 Март, 2014 Аз си поддържам салона точно с този препарат и смея да твърдя че е най-доброто на което съм попадал. Пробвал съм какви ли не прехвалени и скъпи препарати (комбинация от почистващ + подхранващ) ... най-дълготраен ефект има точно препарата на бмв. До колкото съм запознат бмв-тата излизат с различни кожени салони: Merino > Naska > Dakota > Boston .... от надупчени, груби до фини и въпреки това препарата е само един. Споделям моят опит ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #5 Отговорено 15 Март, 2014 Здрасти, колега! Първо се извинявам, че пиша едва сега. Второ надявам се да не си ме разбрал погрешно. В предишния пост не споря, а представлява уточняващо запитване. Щом е така, като се стопли още малко /като сложим 17-ките и текстилните стелки :)/ ще го поосвежим салона точно с този препарат. Според жена ми нямал нужда, ама меракът е голямо нещо, да знаеш. И във връзка с това да те питам: Ти на каква цена го взимаш този препарат и откъде? Искам да сравня с офертата на автомивката. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pepur 175 #6 Отговорено 16 Март, 2014 Моя съвет е да не "мокрите" салона,използвайте или тип влажни кърпи за съответната тапицерия или микрофибърна кърпа с препарат за кожа. Кожата на Акорда се поддържа много по-лесно(доста е по-мека) за сравнение с другия ни автомобил(Лекс).Според мен и сам бихте се справили,едно нанасяне и след малко почиствате с чиста микрофибърна кърпа,не са необходими кои знае какви специални умения)). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didipov 132 #7 Отговорено 17 Март, 2014 Здравей, колега последния препарат го вземах на 54лв с ддс от варна карс. А начина на почистване освежаване съм го описал в по-горния си пост. Убеден съм че ще останеш доволен, кожата омеква и става една такава ... приятна на допир. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
IVTEC 58 #8 Отговорено 17 Март, 2014 Благодаря за инфото. На автомивката ми искат 40 лева за една манипулация. Явно е по-насметка наистина да си купя и , както пише колегата с Lex-a по-горе, да си го третирам сам. Благодаря на всички за съветите! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Voyager 26 #9 Отговорено 25 Март, 2014 Макар и преди да съм писал по темата, пак ще го направя. Имам колата от 6 години и още в началото и аз като Вас се чудех, питах и четях. От форума на Митсубиши още тогава един колега даде съвет да се ползва "Сано" за кожа. И от тогава до ден днешен го ползвам за всичко кожено около мен. Изключителен е! Вече се намира по-лесно по магазините, струва около 10 лева. Най-лесният начин за ползване е следният: взимаш един стар чорап, надяваш го на ръката, сипваш от Саното в шепата и мажеш навсякъде. След това взимаш втория чорап, слагаш го на ръката и забърсваш. По този начин процедурата след малко опит ти коства около 10-15 минути за цялата кола. Ако кожата не е чистена отдавна, то тогава първо отиваш при прахосмукачката на OMV-то, с едната ръка разтваряш шевовете, с другата прахосмукираш и после с препарата. Пробвайте, ще останете доволни. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen_Honda 37 #10 Отговорено 9 Юни, 2021 (Редактирано) Здравейте, Няма писано по темата от 2014г. Да попитам в наши дни 🙂, как почиствате и поддъдржате бежов перфориран кожен салон на CRV 4 генерация (2013г) генерация. Попаднах на този спрей от линка ( https://nastauto.com/продукт/некатегоризирани/luxtream-спрей-за-поддръжка-на-кожен-салон/ ), ставал за естествена и изкуствена перфорирана кожа. Отзиви не намира по форумите. Очаквам вашите препоръки. CRV 4 генерация с естествена или изкуствена кожа е? Редактирано 9 Юни, 2021 от Plamen_Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
note 401 #11 Отговорено 9 Юни, 2021 (Редактирано) Ето тук се беше заформила хубава тема. Редактирано 9 Юни, 2021 от note Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове