excalibur 1 #1 Публикувано 21 Януари, 2014 От скоро се появи някакъв много странен шум или по-точно виене,като карам се чува от лявата страна на двигателя от към скоростите.Не знам как точно да го обясня. Появява се за момент на определени обороти м/у 1200 започва да вие и на 1500някъде спира. Чува се както и на скорост така и с изключена предавка и натиснат съединител. Не мога да определя шумът дали е от двигател или от скоростна кутия. Знам,че трябва един да стои от вън да слуша а другият да подава газ,но както казах се появява по някога и когато речем да пробваме,виенето спира. Ако на някой се е случвало подобно нещо или е някакъв познат дефект моля помагайте. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tgeorge 0 #2 Отговорено 21 Януари, 2014 От скоро се появи някакъв много странен шум или по-точно виене,като карам се чува от лявата страна на двигателя от към скоростите.Не знам как точно да го обясня. Появява се за момент на определени обороти м/у 1200 започва да вие и на 1500някъде спира. Чува се както и на скорост така и с изключена предавка и натиснат съединител. Не мога да определя шумът дали е от двигател или от скоростна кутия. Знам,че трябва един да стои от вън да слуша а другият да подава газ,но както казах се появява по някога и когато речем да пробваме,виенето спира. Ако на някой се е случвало подобно нещо или е някакъв познат дефект моля помагайте.Ролка или ремък. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
excalibur 1 #3 Отговорено 21 Януари, 2014 Колега,от другото ляво ;)/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tgeorge 0 #4 Отговорено 21 Януари, 2014 (Редактирано) Колега,от другото ляво /> Въпрос на гледна точка колега. Моята е с дясна и като си седя в нея, роката и ремъка са ми от ляво А от другото ляво, идея нямам. Редактирано 21 Януари, 2014 от tgeorge Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #5 Отговорено 21 Януари, 2014 Лявото си е ляво, нема значение къде е волана.Друг е въпроса, че на единия от вас скоростите са отляво, а на другия в същото ляво са ремъците.Двигателите ви са наобратно.Към автора - понеже казваш, някой да стои отвън и да слуша - това означава ли, че виенето се проявява и в движение, и на място?! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
excalibur 1 #6 Отговорено 22 Януари, 2014 Лявото си е ляво, нема значение къде е волана.Друг е въпроса, че на единия от вас скоростите са отляво, а на другия в същото ляво са ремъците.Двигателите ви са наобратно.Към автора - понеже казваш, някой да стои отвън и да слуша - това означава ли, че виенето се проявява и в движение, и на място?!Да колега. Виенето го има както и в движение така и на място,но се появява рядко. Днес съм минал над 150км. и въобще не съм го чул. Не знам как да го обясня,може да се смеете но когато го има се чува някакво едно:::: ВВууууутттт :lol:/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #7 Отговорено 23 Януари, 2014 Въпрос на гледна точка колега. Моята е с дясна и като си седя в нея, роката и ремъка са ми от ляво А от другото ляво, идея нямам. Не се оправдавай, колегата в първия пост освен в ляво е отбелязал и откъм скоростната кутия, и независимо от гледната точка, ангренажа винаги е от противоположната страна на скоростите, освен ако не си представяш някое БМВ 2000 кубика дизел .. При тях се сваля мотора за да смениш ангренажа .. excalibur, а на место като натискаш и пускаш съединителя има ли някаква промяна в шумът около скоростите ? .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
excalibur 1 #8 Отговорено 24 Януари, 2014 Колега,като натискам съединителя няма никаква промяна виенето си го има. Както в началото съм писал,на скорост на свободна,със съединител без съединител,на место както и ще да е като реши,че ще вие ще си вие. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
New Folder 5 #9 Отговорено 11 Декември, 2016 Колега има ли развитие по проблема с виене то защото и аз имам същия проблем? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sttekata 167 #10 Отговорено 12 Декември, 2016 Колега, Не знам дали се е появил шума със смяна на гумите (летни -> зимни) , но ако е така вярвай от гумите е ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pln 61 #11 Отговорено 15 Декември, 2016 Колега, Не знам дали се е появил шума със смяна на гумите (летни -> зимни) , но ако е така вярвай от гумите е ! Те не са много гумите дето вият на място и само при определени обороти Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Радостин Георгиев 5 #12 Отговорено 16 Декември, 2016 Колега, Не знам дали се е появил шума със смяна на гумите (летни -> зимни) , но ако е така вярвай от гумите е ! Те не са много гумите дето вият на място и само при определени обороти пуснал съм подобна тема в под форум Хонда црв 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове