Castor 1 #1 Публикувано 1 Януари, 2014 За много години , приятели ! Искам да ви попитам знаете ли какво е това нещо , което намерих в сглобката на огледалото ми за обратно виждане. Както си е сглобката на огледалото (представлява една кутийка , от която излиза тялото на огледалото) , вътре има нещо като моторче , вързано с 4 жици и това е ... Не мисля , че има някаква връзка с антената на колата , защото тя е изнесена отстрани , нито пък по огледалото ми има някаква електроника... Интересното е , че точно на капачето на тази въпросна кутийка има една черна кръгла пластина , която ми прилича на "око" . Колата е Сивик 6 генерация , Vtec 114hp , 1.5 (d15z6) Поздрави Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
longfinmako 14 #2 Отговорено 1 Януари, 2014 Може да е с функция автоматично затъмняване(auto dimming).Нямам информация дали е възможно заводски да е така или е сменяно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
icko22 58 #3 Отговорено 1 Януари, 2014 Имам едно Рено Лагуна в БГ и при лагуната в огледалото се намира датчика за измерване на температурата в купето, от който черпи информация климатроника. Това което оприличаваш на моторче е малко вентилаторче което прави циркулация на въздуха в корпуса на огледалото за да може датчика да измери максимално коректно температурата в купето. Предполагам и при теб за това служи джаджата която си намерил в огледалото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #4 Отговорено 1 Януари, 2014 Едва ли колата на колегата има климатроник:rolleyes:/>.По-вероятно е предното мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #5 Отговорено 1 Януари, 2014 Инфрачервен приемник за дистанционно централно заключване. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ico76 1 #6 Отговорено 8 Януари, 2014 За много години , приятели ! Искам да ви попитам знаете ли какво е това нещо , което намерих в сглобката на огледалото ми за обратно виждане. Както си е сглобката на огледалото (представлява една кутийка , от която излиза тялото на огледалото) , вътре има нещо като моторче , вързано с 4 жици и това е ... Не мисля , че има някаква връзка с антената на колата , защото тя е изнесена отстрани , нито пък по огледалото ми има някаква електроника... Интересното е , че точно на капачето на тази въпросна кутийка има една черна кръгла пластина , която ми прилича на "око" . Колата е Сивик 6 генерация , Vtec 114hp , 1.5 (d15z6) Поздрави :)/> Колега, и аз се чудих за какво служи въпросната джаджа, тъй като и моя Сивик го има това! Даже питах едни майстори които монтират аларми, но не можаха да ми кажат. Може би наистина да е инфраред за централно или аларма, както спомена колегата Krasi-mir. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
californiaboy 2 #7 Отговорено 13 Януари, 2014 Заводско ли е огледалото колега , виждал съм нещо подобно , но не беше оригинално в един Сивик 7 ген Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Вен_РВ1456ВС 157 #8 Отговорено 13 Януари, 2014 (Редактирано) В един форум прочетох, че е "EDM/JDM 96-00 Civic rear view mirror cover. The black circle on it is for the Honda Central locking unit." и аз се чудих за какво е. . . Редактирано 13 Януари, 2014 от Вен_РВ1456ВС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #9 Отговорено 14 Януари, 2014 Обемни сензори за аларма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_bo 106 #10 Отговорено 14 Януари, 2014 Това означава ли, че колата има фабрична аларма или просто е поставен датчик и, ако искаш, добавят модул за аларма??? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #11 Отговорено 14 Януари, 2014 За коя кола питаш?!За кой "датчик" питаш?!Може и да са заводски, и да не са заводски.И не, не може в завода да ти монтират половин система, т.е. да имаш сензори, и да нямаш оостаналото. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko_bo 106 #12 Отговорено 14 Януари, 2014 В темата се говори за сивик 6та генерация хеч и за датчика от снимките по-горе, затова не съм пояснявал. Питах за същия датчик в същата кола.Мерси за бързия отговор! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #13 Отговорено 14 Януари, 2014 Аз знам, че нищо не знам! Обаче чета. И прочетох, че автора на темата пита за Сивик 6-а с D15Z6.После се появяват едни снимки, на едни неща, които не са това, за което пита автора. Питащият за тези неща в профила си казва, че кара Сивик 6-а седан с D15Z6. Същият, точно над снимките споменава EDM/JDM 96-00 Сивик.Къде се разбира, че колата е хеч, а не седан?!За една и съща кола ли говорим?!И понеже не съм наясно, къде още се монтира D15Z6 (и сигурно не съм само аз), питам - възможно ли е да говорим за Сивик 6-а фастбак, или аеродек, т.нар. англичанки?! Защото инфрачервено дистанционно съм виждал, най-често в Сивик 6 англичанка. Не знам, може и да го има заводско и на хач/седан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Вен_РВ1456ВС 157 #14 Отговорено 14 Януари, 2014 (Редактирано) Аз знам, че нищо не знам! Обаче чета. И прочетох, че автора на темата пита за Сивик 6-а с D15Z6.После се появяват едни снимки, на едни неща, които не са това, за което пита автора. Питащият за тези неща в профила си казва, че кара Сивик 6-а седан с D15Z6. Същият, точно над снимките споменава EDM/JDM 96-00 Сивик.Къде се разбира, че колата е хеч, а не седан?!За една и съща кола ли говорим?!И понеже не съм наясно, къде още се монтира D15Z6 (и сигурно не съм само аз), питам - възможно ли е да говорим за Сивик 6-а фастбак, или аеродек, т.нар. англичанки?! Защото инфрачервено дистанционно съм виждал, най-често в Сивик 6 англичанка. Не знам, може и да го има заводско и на хач/седан.Ако разгледаш профила ми ще видиш, че аз също карам 6 ген (седан) д15з6 и имам същата джаджа на огледалото. Снимката показва точно това, за което се пита в темата и е точно от този модел кола. EDM означава, че колите са предназначени за европейският пазар (european domestic market),a JDM за японският пазар (japanese domestic market) И не е споменато дали е хеч или седан, защото явно не е от значение при купетата с този мотор. Редактирано 14 Януари, 2014 от Вен_РВ1456ВС Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1572 #15 Отговорено 14 Януари, 2014 Тогава ... повредата е в моя телевизор ... за което се извинявам.От снимките на Вен се подведох по това, че капачетата са две, и предположих, че и двете са свалени от една кола, и са обемни сензори за аларма. Явно не са, а си е инфраред сензор за дистанционно.Заблудил съм се още от първия пост. Там нямах предвид сензора, които е показал Вен, а оня другия, който е като черна, изпъкнала полусфера. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Marcus 76 #16 Отговорено 16 Януари, 2014 Това е инфрачервения приемник за фабричната аларма има го описан в ръководството на колата. Моята също е хеч с d15z6. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
californiaboy 2 #17 Отговорено 26 Януари, 2014 Разгада се една мистерия :D/> Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове