movx2000 40 #1 Публикувано 31 Декември, 2013 Колеги, някой знае ли дали ел. механизъма (кръстачката) за шофьорската врата на сивик англичанка 96 г хеч е същия като на сивик 5 г. японка 93 година?Искам да го сменям и ми предлагат от японка. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #2 Отговорено 31 Декември, 2013 (Редактирано) Не е .Въпреки че има малък шанс. Редактирано 31 Декември, 2013 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Gatt 0 #3 Отговорено 31 Декември, 2013 Колега проблем ли имаш с механизма защото и аз имах и си го оправих може и да ти помогна Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
fenabg 2981 #4 Отговорено 31 Декември, 2013 (Редактирано) Ми помогни му за да пита за смяна явно има...... Редактирано 31 Декември, 2013 от fenabg Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #5 Отговорено 31 Декември, 2013 (Редактирано) Различни са и мотора и куплунга и механизма, търси си от кола като твоята. Редактирано 31 Декември, 2013 от pamo Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #6 Отговорено 1 Януари, 2014 Колега проблем ли имаш с механизма защото и аз имах и си го оправих може и да ти помогнаДа, проблем имам, и веднъж го оправих, но не издържа дълго и явно трябва да се смени изцяло или някакво по-добро решение да се измисли.Чупи се втулката където лагерува кръстачката и това доколкото знам не е само при моята кола, а си е болка на всички, не знам дали само при англичанките или и при другите се чупи.Стъклото тръгва напред и излиза от водачите.Сложих някаква друга втулка, приспособих някак си, и работеше около 2 години и сега пак леко тръгва напред, и много дразни, понеже това стъкло най-много се ползва естествено.Може би трябва да се направи нещо с лагерче или с две такива, оригиналното е просто запресовано, и малко като измърда и механизмът вече не работи добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SeSSion 6 #7 Отговорено 1 Януари, 2014 Ако говориш за онова, което е като зъбно колело, аз го оправих по следния начин: оправяш зъбите (моите се бяха смачкали и за това изтърва), разпробиваш втулката и с болт гайка и 2 големи шайби стягаш механизма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
movx2000 40 #8 Отговорено 2 Януари, 2014 Ако говориш за онова, което е като зъбно колело, аз го оправих по следния начин: оправяш зъбите (моите се бяха смачкали и за това изтърва), разпробиваш втулката и с болт гайка и 2 големи шайби стягаш механизма.Зъбите са си наред. Но с две шайби колко мислиш, че ще издържи преди отново да трябва да се ремонтира? Подобно упражнение вече правих.Целият механизъм е така проектиран, че някак си е много чувствителен именно към това шарнирно съединение. Всеки най-малък луфт в него води до голяма нестабилност на движението на стъклото, и то или излиза напред от улеите или във вертикална посока не е добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1553 #9 Отговорено 2 Януари, 2014 Ако не намериш механизъм от англичанка, пробвай от англичанин - Ровър 400, след '96-а. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikolai_fox 2 #10 Отговорено 3 Януари, 2014 отиваш на стругар да ти направи болт- втулка степенчата така че като стегнеш гайката да не блокира кръстачката и си готов - стъклото се регулира как да върви Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic Owner 8 #11 Отговорено 4 Януари, 2014 Е целия механизъм не се ли продава отнякъде? И при мен не работят задните стъкла,добре поне,че двигателя работи... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #12 Отговорено 5 Януари, 2014 Продават се цели механизми заедно с ел. моторчетата към тях. Разгледай в раздела Продава Части или пък се свържи с колегите, които имат автоморги за Хонда и ще си намериш механизми. Аз лично съм сменял моите механизми преди около 2год. и съответно си купих 2-ра ръка от колега от форума. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #13 Отговорено 6 Януари, 2014 ...стъклото се регулира как да вървиКолега как се регулира как да върви?Моите (сивик 5 ген без ел.)не вървят равномерно,отпред стъклото малко пропада и не се затваря до край.Имах проблем с уплътненията оправих ги но стъклата пак вървят малко не равномерно от предния край не се вдига достатъчно-задния край ипреварва предния. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове