Слави CR-V 488 #1 Публикувано 28 Април, 2013 Според мен е, но нека специалистите да се изкажат. Причината за тази съмнения са че колата заглъхва леко в ниските до 2500 това на 2 ра, на другите предавки може да го има но по не се усеща. Празния ход е перфектен и мощност си има като се развърти, разхода е ок. Но в тоя диапазон ако я настъпиш по сериозно се усеща как забива муцунка докато не подмине 2500 и сякаш нещо се отпушва след това Свещи кабели, реглаж клапани всичко е ок, затова така и така беше отворена за реглажа реших да проверя и белезите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Жоро 77 1 #2 Отговорено 28 Април, 2013 Здравей,имах подобни признаци на една хонда на която сменях ремъка.Направих същата контрола,всичко съвпадаше и бях се изчерпал.Рзликата беше че,на празен ход беше добре но когато потеглиш,нямаше мощност и двигателят крещеше. Разглобих я отново,оказа се че имаше един зъб предварение на КВ.Най сигурно става,като се вземе една линиика и се прекара през белезите на колелата на двата разпределителни вала.Тоест четирите резки трябва да лежът в равнината на линията.След това при свалена шайба на КВ се погледне с огледало за съвпадането на долните белези.Зацепваш,опъваш ремъка,превърташ и пак контрола.Лошото е че ми се случва за втори път когато зацепвам на око,и двата пъти се наложи да използвам огледало за долният белег. Хайде спорна,дано съм бил полезен. На 28.04.2013 г. at 6:41, 'Слави CR-V' написа: Според мен е, но нека специалистите да се изкажат. Причината за тази съмнения са че колата заглъхва леко в ниските до 2500 това на 2 ра, на другите предавки може да го има но по не се усеща. Празния ход е перфектен и мощност си има като се развърти, разхода е ок. Но в тоя диапазон ако я настъпиш по сериозно се усеща как забива муцунка докато не подмине 2500 и сякаш нещо се отпушва след това Свещи кабели, реглаж клапани всичко е ок, затова така и така беше отворена за реглажа реших да проверя и белезите. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #3 Отговорено 28 Април, 2013 Горните белези за които говориш преди малко ги проверих те са си на една равнина, ( малките прорезчета които са по две на колело едно срещу друго и като си на белег трябва да са на една линия), Така са. Долу на вала разчитам на белега които е на шаибата и съвпада точно с маркера на капака. На вала ако съм мръднал един зъб горе ще даде бая голяма разлика. Нали правилния белег на шаибата съм снимал? а не предните 3 чертици които са през 1мм една от друга, там е момента на запалване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #4 Отговорено 28 Април, 2013 И още нещо да добавя да не се подвеждате като казвам че заглъхва, колата не забива нос, върви си добре, ако не го знам проблема няма и да го забележа при нормално каране, ако я изпъна както тесвате кола преди покупка пак не се усеща. Усещането е за съвсем леко загубване на тяга между 2000-2500 наи осезаемо на 2 ра. Повече го отдавам на сместа и настроиката на газовата но бях длъжен да проверя всичко останало. След като видях малките белизи на колелетата на валовете че са на една линия всички 4 броя и белега на шаибата че е ок, съмненията ми за зъб отпаднаха. Ще трябва да търся другаде причината. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #5 Отговорено 28 Април, 2013 На 28.04.2013 г. at 8:25, 'Слави CR-V' написа: Горните белези за които говориш преди малко ги проверих те са си на една равнина, Те са на една равнина, ама на едната снимка се вижда, че ремъка не е изпънат и всъщност левия вал ще избяга един зъб напред, ако се изпъне ремъка .. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #6 Отговорено 28 Април, 2013 Хм, пак ще тряя слизам да гледам, тоя ремък що па неще да се опъне между тея колелета, хем въртя мотора напред и би трябвало лявото колело като дърпа ремъка тои да е опънат и до дясното, ама като спра да върта и се олабва. А е обтяган как си пише, накачен е по колелетата и ролката, завъртане 2 оборота на вала, отхлабване болта на ролката, пружината изпъва ремъка клкото е нужно и пак стягане, пак няколко оборота , проверка на белезите и затваряне. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #7 Отговорено 28 Април, 2013 Ам не е от ремъка малко заблуждава че е лабав, в момента в които мръдне лявото колело задното веднага го следва, демек не е да има толеранс на опън първо лявтото и след малко задното, ето и едно видео, дето се засрещат страничните белези.Eто и едно видео да видите как се засрещат, в момента в които горе ги засека идеално и погледна долу, шаибата на вала е точно на маркера.Мисля че са ок а ? Ако имаше зъб разлика нещата щяха да са бая по очевадни мисля нямаше да се налага така прицизно да ги гледам и да се чудя мръднат ли е не е ли. Все пак изгледаите видеото.http://www.youtube.com/watch?v=MsB1QN7AC3I&feature=youtu.beЕто и още един клип същия като първия но на него спрях да снимам милиметър преди да се засекат.http://www.youtube.com/watch?v=dhhR5Q8yLv4&feature=youtu.be Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DIKISANA 0 #8 Отговорено 28 Април, 2013 Има мн хубаво клипче в Ю-тюб за ремъка и зацепването - ето линк : .При така описаните обаче от теб Слави симптоми ,т.е. че само на втора м/у 2500-3000 оборота няма мощност и колата е с газова - моето мнение е че първо трябва да си абсолютно убеден ,че проблема не идва от газовите настройки и после търси другаде . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #9 Отговорено 28 Април, 2013 Не знам за друго ама нещо много полезно научих от тоя клип. Не знаех че има дупки за застопоряване на валовете. Браво, умен е японецоооо, сега няма да си играя за 3 ти път да свалям капака ама другия път ще ги проверя По въпроса за газовата, а зот нея имах идея да почна ама искам тука с един колега от форума да я видим, а до тогава понеже мирно не седя реших да проверя всичко квото се сетя Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #10 Отговорено 28 Април, 2013 Точни са ти белезите,стига сте дъвкали Всеки който е сменял ремък на ЦРВ знае,че винаги на белег между двата вала има "корем" на ремъка Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #11 Отговорено 28 Април, 2013 Е, аз сефте съм го зацепвал лани като сменях помпата и лекинко се усъмних в мен та отворих да проверя, и така се почна, но пък и всичко се изясни че малко под вола теле опитах да намеря Сега като погледна как е газта и там ако е ок ще остане наи трудния въпрос, къде в пловдив има читав диагностик за тоя ОБД1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1874 #12 Отговорено 29 Април, 2013 (Редактирано) Слави, само за да не се запознаеш с Маркони, си готов да направиш основен ремонт на двигателя/>!Знаеш за какво говоря! Миамото, до сега винаги съм съгласен с теб, но "корем" между зъбните колела на двата вала, на каквато и да е кола, според мен е недопустим!На друго место - може, но точно там не! п.п.Не ми обръщайте внимание – връщам се от Цветница/>! п.п./1/ Честит празник на патерица , на всички именяци и именячки/>! Редактирано 29 Април, 2013 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #13 Отговорено 29 Април, 2013 Аааа Маркони е несериозния в събота сутринта звънях 4-5 пъти ама тел. беше изключен, след като се включи по обед (доиде смс) пак звънях но не вдигна , и реших че може да си е имал и други планове и не настоявах повече. Нищо, друг път, на друго място, тои Маркони не е заек да избяга Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
MIYAMOTO 449 #14 Отговорено 29 Април, 2013 Емич,недей да бъдеш токова сигурен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
HondaExplorer 273 #15 Отговорено 29 Април, 2013 Слави, проблемът ти е в газовия инжекцион. Имах го същия, във въпросния диапазон пообогатихме сместа а разходът се запази. Настройките ги правихме в движение разбира се. При тези обороти дори ми светваше чека преди, тъй че много икономия не е на икономия. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #16 Отговорено 29 Април, 2013 А тя моята ако мислиш че е гласена да е икономична, те я направиха на аутокалибрация и аи бегаи. Тея дни с едно приятелче ще я закачим в движение и ще я пипнем, лошото е че тряя се завра на канал да закачам ламбдата, че и тя не е закачена за газовата и нямаме никъв мониторинг каква е сместа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2268 #17 Отговорено 30 Април, 2013 (Редактирано) Споко,ако не я оправите с приятеля....на 4 или 5-ти съм за риба там около Карлово-Калофер,стига да не завали де...Предплагам че си водил жената на Бяла река под Калофер.Кътчето е райско,видях го оня ден като се прибирах,но водата беше огромна и с температура 2 градуса. Ще звънна да свършем работа.Иначе за корема си е вярно.Не е много добре да се пренатяга ремъка. Редактирано 30 Април, 2013 от Markony Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Emicha 1874 #18 Отговорено 30 Април, 2013 (Редактирано) А и гузния се появи/>.Слави пак ще те излъже, незнам дали да му се вярва за рибата/>? Маркони, никой не казва, да се пренатяга ремъка, за да не се образува "корем"- то и там няма как! Има две възможности ,между двете зъбни колела, да се образува леко "коремче"- ама това е тема на друг разговор, а и не ми се спори и неналагам мойто мнение, което е – точно там, не трябва да се образува, какъвто и да било "корем". п.п. Не ми обръщайте внимание, още празнувам "Цветница"/>! Редактирано 30 Април, 2013 от Еmicha1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #19 Отговорено 1 Май, 2013 Бе ти кво цвете си та празнуваш още? аз тая година имам две китки, и двете ми щерки са с имена на дървета, ама понеже няма дръвница празнуват на цветница Бранко ходили сме на бяла река но много одавна може да има 10 г.наистина е много готино, помня че пътя беше ужасен, как е сега пътя на долу ???? ако не са го оправили и с джипа не отивам там Инак не е лошо място за разсходка и пикник, може и да наминем По темата, корема между колелетата се образува в определен момент в зависимост какви сили от натиски на клапани влияят на смукателния вал, ако се улучи така че някои клапан да го напъва на пред тои мръдва малко и корема е готов. Същия тоя корем изчезва веднага щом завъртиш малко валовете и предния изпускателен опъне ремъка и закара смукателния на място дето никоя гърбица не го пренуждава сам да мръдне на пред. Аз така си го обяснявам. Бранко ремъка отпадна като заподозрян, с един колега тея дни ще видим как са настроиките на газта и да не беднее сместа в тея обороти в което съм почти сигурен и ще докладвам какво е станало Ако трябва ще направим изцяло нова настройка на газовата, което ме подсеща да пусна въпросителен ЛС на Кринг Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Markony 2268 #20 Отговорено 1 Май, 2013 Това и намекна Миамото.В ГМТ двата вала се стремят да се съберат заради гърбиците и обират всички луфтове отдолу.То при доста автомобили е така,най вече при дизелите.На маркерите за зацепване ,не можеш да задържиш валовете без щифтове и затова белези не се ползват,а само щифтове за фиксиране./Офф/Пътя си е само за джипки естествено 90% прах и 10% камъни.Интригата е ако завали с тия наклони и денивилацията отгоре да върви един порой като река как ще е изкачването до Калофер.Иначе на сухо време и с БМВ можеш да слежеш внимателно долу.СОри за офф-а. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #21 Отговорено 2 Май, 2013 Не знам внушавам ли си но от последните две зареждания на друга газстанция проблема с забиването ми се чини че е изчезнал, поне не можах да я накарам да забие така както го правеше, може би си иска малко да се пипне в тоя диапазон сместа да рипа повече но определено сега си върви както винаги си е вървяла преди да беше почналаа леко да заглъхва в ниските. Тея лукоилци явно яко са си омазали газта или пропорцията пропан-бутан. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове