Stoqn_88 0 #1 Публикувано 23 Април, 2013 Здравейте на всички.Предстои ми да сменям сегашния си автомобил и съм се насочил към Хонда.За сега ми направи впечатление един Сивик 6 генерация,но тъй като не съм много запознат с марката,ще съм благодарен на вашите съвети и мнения.Това е обявата на автомобила - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11362067384983678&f1=details&slink=2rudi6 . Колата поне външно изглежда запазена,салона също е в доста добро състояние,по двигателя нямаше видими течове,но все пак е около 15 годишна,а и парите не са малко.Това,което ми направи впечатление,е че газовото е обикновено,но към нея имало 2 компютърчета,който и аз не разбрах за какво служели :д. Ако някой вижда нещо нередно около колата,нека споделя . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #2 Отговорено 23 Април, 2013 (Редактирано) Изглежда запазена,но с газовата изглежда е на много км. и цената е малко висока,навярно и годината е малко избурена.Не бих я взел на тази цена заради това ,че е карана на газ незнайно колко км.,виж само на бензин можеше,с пазарлък.Щом си навит за оглед до Сливен виж и тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11364554881701816&f1=details ,изглежда стокова,запазена,по-икономична и евтина,фейслифтова,30лв.данък,серв.книжка и т.н.Тези преди 2000 год.са по-здравите,затова не гледай годината,само с ламарините,от Австрия и Германия ги подминавай ,успех и няма да сгрешиш с хондите. Редактирано 23 Април, 2013 от kvd74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
М.И.Я. 30 #3 Отговорено 23 Април, 2013 Имам спомен за тази, че някой колега я бе гледал и каза че има някакъв проблем с някоя от вратите. Иначе изглежда добре и този мотор е бързак;)/>. Не знам какъв шофьор си и за какво ти е колата, ако искаш да се заяждаш по светофарите с Голфове и разни 3ки се пазари да свали 300-400лв и я взимай, но ако искаш икономична кола виж и сивата която ти е показал колегата kvd74 и ако е читава е по-добрия избор. С този мотор 115кс може да изпаднеш в недоумение колко малко бензин израсходва при нормално каране /скандално малко- от порядъка на 4,7 на дълго и 8 в София/ УСПЕХ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Stoqn_88 0 #4 Отговорено 23 Април, 2013 Не обърнах внимание на вратите,поне с предните 2 нямаше проблем.Двигателя запали от първия път,макар че и бързо след това изгасна,но продавача твърдеше,че е изтощен акумулатора.Нямаше и нищо против да я огледам в сервиз по мое желание.А относно сивата - не се бях заглеждал,но също ми хареса,особено джантите :]. Колите,който съм имал до момента са били под 100 к.с. и вече ми се струват доста малко,затова и съм се спрял на по-мощтни.Предпочитам колата да има и газова уредба,затова се бях загледал за първата Хонда,но пък може и след това да си монтирам.Задължително ли е уредбата да е инжекцион за тези два модела ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #5 Отговорено 23 Април, 2013 Изглежда запазена,но с газовата изглежда е на много км. и цената е малко висока,навярно и годината е малко избурена.Не бих я взел на тази цена заради това ,че е карана на газ незнайно колко км.,виж само на бензин можеше,с пазарлък.Щом си навит за оглед до Сливен виж и тази: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11364554881701816&f1=details ,изглежда стокова,запазена,по-икономична и евтина,фейслифтова,30лв.данък,серв.книжка и т.н.Тези преди 2000 год.са по-здравите,затова не гледай годината,само с ламарините,от Австрия и Германия ги подминавай ,успех и няма да сгрешиш с хондите.Малко съм послъгал за данъка о/о 130лв.ще е,мислех си че е 90к.с.,затова написах 30лв.Но,за този мотор / D15Z8 /ще кажа,че е вълшебен и ти връща по-високия данък във вид на икономия многократно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
В.И.Я. 5 #6 Отговорено 23 Април, 2013 Сивата ще ти е кеф да си я караш на бендзин-тя наистина харчи МАЛКО- от собствен опит го знам. Стават на газ няма проблем. Гледай да не изкарва дим от задника в 6000-7000об/мин и я взимай Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #7 Отговорено 24 Април, 2013 От тези 2те бих взел първата - годината изглежда напълно реална - 97г преди фейса са с боядисани дръжки на вратите. Газовата е предимство, освен това е поставяна в Италия, не е някой тукашен гаражист с турски компоненти - има ламбда контрол и тн. Като екстри повече има халогени, шибедах, заден спойлер, 15ките оригинални, задни дискове, салона е по-приятен и др. На мен ми изглежда по-свежо в сравнение с пожълтелите фарове на сивата. Щом търсиш по-бързата кола - това е черната определно. Иначе и сивата изглежда добре също. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #8 Отговорено 24 Април, 2013 От тези 2те бих взел първата - годината изглежда напълно реална - 97г преди фейса са с боядисани дръжки на вратите. Газовата е предимство, освен това е поставяна в Италия, не е някой тукашен гаражист с турски компоненти - има ламбда контрол и тн. Като екстри повече има халогени, шибедах, заден спойлер, 15ките оригинални, задни дискове, салона е по-приятен и др. На мен ми изглежда по-свежо в сравнение с пожълтелите фарове на сивата. Щом търсиш по-бързата кола - това е черната определно. Иначе и сивата изглежда добре също.И другата е с дискове отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ogo 25 #9 Отговорено 24 Април, 2013 Може, преди фейса икономиците бяха с барабани... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Беселин 237 #10 Отговорено 24 Април, 2013 Аз бих се спрял на предложението на колегата kvd74 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1521 #11 Отговорено 24 Април, 2013 Черната ми изглежда по-истинска, някак си. Има си почти всичко за модела отпреди фейслифта (без кожен волан и подгряване на седалките, но последното освен в каталога на яве досега не съм виждал някоя да има). Пълен сток (не е карана от някой състезател) и като гледам си е с първото радио даже.Колко да са й много парите за възрастта. Да вземеш някоя с 10-20% по-малко в цената и с най-малкия ремонт я достигаш стойността на тази. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Duch 32 #12 Отговорено 25 Април, 2013 Лично аз съм за фейсовата. Много по-добра визия. А и не мога да преживея този бойлер в багажника. Това колко 100 литра ли е ). Тази бутилка няма пълнене. А според мен колкото по-празна е една бутилка толкова по-малко върви колата (лично мое мнение породено от опит). На първата виж само каква обява са и пуснали. Писали са и екстри които даже Legend-a ги няма ))Фейсовата пък изглежда от пред ляво (шофьорския край) е имала нещо - калникът е друг цвят а и фарът е различен (пожълтял - вероятно втора ръка).Иначе и двете изглеждат много добре. Личен избор е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове