Jump to content
barsi

Казуса между Би ти ви и Булсатком

Recommended Posts

Пускам си тук в нова тема поста, че заради другата станаха едни... Нека всеки, където има инфо по въпроса да го пише и да се знае истината. Отдеве съм убеждавал баща ми да не си маха Булсата , а само да си купи за удобство читав телевизор. Почти бях готов да разменя приемниците, ама моя е HD на Виваком, а поднових преди Коледа договора. По случайност разбрах къде е схемата с Булсатком и Би ти ви .Булсатком са купили линез за GSM оператор за 19млн. И до края на годината ще имаме още един оператор.Съответно по пътя на логиката ще им трябват още няколко пъти по толкова да го развият. А Буллсат държат около 40% от пазарния дял на разпределнието на телевизията.Би ти ви и Виваком са на един и същи. Тв7 не знам какъв им е случая. Сега Би ти ви искат по 2лв на канал от клиент от Булсатком. А са 7 канала в пакет. До сега са искали по 50ст някъде.Целта е Булсатком да фалира и да не граби на Би ти ви и Виваком от клиентите и за това е всичко.Обаче се получава точно обратното. Би ти ви предават ефирно. Не знам колко от телевизиите , поне основната я има.И Булсатком в момента има за абонатите HBO и там още 4-5 канала на аванта и сваля таксите.След 8 месеца телевизията ми изтича към Виваком договора и го спирам. Отделно, че в Булсат допълнителните приемници да вече почти без такса. Зависи колко са. На Виваком 2рия е на половин цена, другите натам на всичките пак е толкова.Като си мина на Булсат с HD приемник си бутам в ефирния вход една антена и ще си имам най - доброто от двата свята :)п.п. Инфото за оператора и скандала е предимно от нета и от познати. Ще се мине време, преди да се потвърди.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се надявам Булсатком да пуснат интернет по чиниите и да може да се хваща в малките населени места и да е що годе качествен. Какво може да се очаква от Бтв... Телевизии, по които на всеки 30 минути има по 5-6 минути реклама. И то в целия "пакет". 3 филма се въртят по 3 пъти на ден... 100000000000000 турски сериала... А водещите на сутрешния блок да са такива боклуци, че просто думи нямам. Тв7 не зная защо е тръгнала да се заяжда... Тя какво общо има Бтв?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм абонат на Булсатком от края на 2004 година т.е. тъкмо бяха навлязли, като медия. И тогава ситуацията беше следната: БТВ беше извън пакетите на Булсатком и трябваше да си я гледаме със стайната антена вкъщи, но 3 или 4 месеца по-късно започнаха да я излъчват. Явно и тогава са се правили на интересни за 1 канал, а сега като са 7 едва ли не са най-добрите, а друг е въпроса, че се въртят 100 годишни филми всяка седмица, а турските сериали няма да ги коментирам.Доволен съм от услугите на Булсатком и най-вече от цените, за допълнителен приемник таксата е 2лв., а за премиум пакет е 1лв. и не мисля да го сменям с друг оператор.А относно ТВ7, нейн собственик е депутата от ДПС Делян Пеевски.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цветан Василев е собственик на ТВ7. И казусът не е БТВ - БУЛСАТ, а Цветан Василев - Булсат. По мое мнение той просто използва БТВ, като пионка с която да тръгне скандала - да свали цената и да я купи.

Редактирано от PIKap

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Една интересна статия по въпроса:http://www.dw.de/%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%BD%D0%B0%D0%B5%D1%85%D1%82%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8/a-16512950

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

TV7 е част от орбитата компании около мажоритарния собственик в Корпоративна търговска банка (КТБ) Цветан Василев!

А кой натискаше 24часа и труд(совственост на Инвестбанк вече) чрез прокуратурата?

 

БТК пък наскоро беше купена от собственика на КТБ в тандем с руската VTB.

Пречи ли лиценза на Булсатком за мобилен оператор на някой?

 

"Булсатком" вероятно е стратегически интересен за компаниите в орбитата на Цветан Василев и по друга причина. Начинът, по който тази група влезе на вестникарския пазар, показва, че тя не се интересува само от медиите, а иска да контролира и дистрибуцията им. Според малкото останали независими разпространители на печатни издания към момента тя упражнява влияние по различни начини върху почти целия разпространителски пазар. Когато контролираш дистрибуцията, това ти дава власт и върху останалите участници на него, без да е нужно да ги притежаваш. На телевизионния пазар започва да се случва нещо подобно. Освен мащабните инвестиции в медии близки до Цветан Василев компании притежават НУРТС - бившето подразделение на БТК, което разпространява тв сигнала в ефира. Групата контролира и мултиплексите - платформите, чрез които ще се излъчват телевизиите след цифровизацията. По-голямата и по-платежоспособна част от тв зрителите в България обаче са свързали телевизорите си с кабел или сателит и така контролът върху ефирното излъчване не е достатъчно ефективен.

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ви ли прави впечатление, че при всеки по "грандиозен" проблем в държавата,като: - топлофикация - максим ставински - многобройните апартаменти - грандиозните доходи от "наследство" - иван костов - стефан софиянски - дюните и куп други да не ги изреждам,и всичко се потулва много тихо и скромно.Някой прави така ,че те да излезнат наяве,после някой дава на нужният човек или хора "необходимото".Не спират да ни крадат и лъжат,който дойде на власт се смята за безсмъртен,правят си каквото искат,а за нас остава само да си лаеме и пишеме!Просто не ми се говори,поредният "някой", не му харесва ,че някой прави и развива бизнес!Понякога се отвращавам от себе си,че го търпя това!Май е време за НОВИЯТ Капитан Петко войвода!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То по тоя случай има една песен. Само сменяваш думата "хлапе " с "демократично правителство "Бий хлапето За това и пуснах темата- писна ми 24/7 да плямпат глупости по телевизията и да се правят на ущипани моми всички. Обаче ми се струва , че Булсатком обърна мача в своя полза. А дано вкарат скоро и интернет в Перник, че с тоя Виваком сега псувам като идиот на моменти. Компютър с двуядрен процесор 2,2 гигахерца и не ми зарежда клиповете на пълен екран и то за 15лв на месец :angry:

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не случайно, от 6-7 години НЕ гледам БТВ... За мен: най-подкупната, измамна и анти Българска телевизия :dry:

  • Нагоре 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така заемът от 40млн на Булсат е взет от банка в която ключови позиции заемат "хората на БТВ".

Редактирано от jonny

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен пък хич не ме вълнува, кой от кого вземал пари, кой му спрял каналите си и т.н. Това са си техни работи и дали ще са Булсат и дали ще има БТВ или няма да има, ми е все тая, защото не ги гледам. Ще си пускам през антената шампионска лига евентуално и тва е.Аз съм на булсата и искам да кажа, че обслужването им е под всякаква критика. Колкото пъти ми се налагаше да имам контакт със служителите им, толкова пъти бях на косъм да им изхвърля чинията в офиса. Няма смисъл от подробности, но примерно си попълваха поръчките за HD приемници в тефтер. Следващите 3 пъти в които ходих да питам защо са ме забравили, ровиха по 10-на минути в тефтера да ми намерят поръчката. Или пък че изгонихме от вкъщи идиотите, наречени техници...Иначе съм много доволен, но не искам да ги виждам :D Да не говорим, че интернета последно щеше да дойде до нас септеври, само дето не питах коя година.Както и да е, БТВ, ТВ7 и другите им глупости не ме вълнуват, така че засега си оставам на Булсат. Едва ли конкуренцията е по-наред.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз съм на Булсат ... за сега съм доволен , но да решат проблема с БТВ Медия груп и тв7 преди средата на Февруари , че направо не знам ... за Босфор не ми дреме , но Босфор Екшън и Ринг ми трябват :))) ШАМПИОНСКА ЛИГА и Лига Европа ... ТВ7 и ББТ ---> СЕРИЯ А най-после пак се излъчва в БГ и тея спряха каналите мамицата им. Друг е въпроса , че нашите смениха Булсат с МТЕЛ и са супер доволни ... имат 16 спортни канала ( 4 автомобилни , 1 ПОКЕР , 2 ESPN-a и т.н ) и може би ако бях в собствено жилище , а не под наем и аз щях да сменя Булсата с Мтел. До колкото разбрах очаква се скоро да си решат проблема. Друг е въпроса , че булсатския ТВ+ изгуби БГ първенството по футбол ама да речем , че ще го преживеем и без това гледам само и единствено моя си отбор , който може би ще гледам по *анал 1 или Босфор Ефир...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, разместване на икономическите пластове и това не се наресва на някой.Естествено у нас бизнеса е вързан със властта и ня някой не се харесват такива промени в установения ред.Все пак да Ви припомня кой е собственик на БТВ.Цитат от Уикипедия:"Роналд Лаудер (англ. Ronald Steven Lauder) е американски милиардер-предприемач от еврейски произход. Втори син в семейството на Джоузеф и Есте Лаудер (основател на козметичната и парфюрмерийна компания Estée Lauder Companies). Състоянието му се оценява на 3 милиарда долара.Роналд Лаудер е президент на Музея Соломон Гугенхайм в Ню Йорк и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес. Симпатизант и спомещствувател на Републиканската партия.През февруари 2010 година медийната компания Central European Media Enterprises (СМЕ) купува националната българска телевизия bTV от News Corporation (Нюз Корпорейшън) на Рупърт Мърдок за 400 млн. долара (100% от собствеността на телевизията), както и 74% от радиокомпания C.J оперираща в България."От тук нататък направете сметка какво гледаме и как това оформя начина ни на мислене.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

измикярска работа и от 2те страни :) просто излезе наяве :D иначе съм против бтв да се приема с обикновените антени- то това не е българска телевизия, с тея турски сериали само промиват мозъците на по-възрастните ,наистина успяват да задържат потребителите си -бабата не става от телевизора поне 12часа... не мисля че това е начина с турски сериали...едно че са глупави,глупав превод,глупав сюжет...има къде къде по хубави сапунки..ама парата прави играта!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно .Значи дават я без пари ефирно , обаче Булсатком и кабеларките трябва да плащат здраво ... Това си е малоумна работа . Аз лично Бтв вече почти не гледам . Като дават БГ сериалите само тогава . Стават до някъде , пък и да подкрепим българското . Не ме кефят турските сериали , но тъжния факт е , че в България киното е много по - зле . Та турците с един султан , един харем и рисунка на замък правят 5 сериала по 500 епизода !!! А нашите рекламират цяло лято екшън сцените в "Под прикритие " и накрая така се разочаровах ... Та аз с единия хеч мога да направя и съм правил по - зрелищни манерви на улицата , а те не могат да засукат една тъпа ланча от 90те като хората ... Или като правят експлозия си личи анимацията ... Но да се надяваме , че ще се развият . За това като ги дават ги гледам . Да знаят , че се гледа и да вървят напред . А иначе казуса - за това пуснах темата . Половината хора си мислят, че Булсатком за нищо не стават . Много пропаганда , много нещо ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...