Jump to content
CDP

Относно алкохол в кръвта над 0.00 промила

Recommended Posts

Не са виновни катаджиите а противоречивите закони изфабрикувани от ония идиоти взели подкуп в парламента. А и има и още няколко вариянта за положителна проба примерно предишната вечер съм си пийнал повечко но към обяд паля колата и върша работа изтрезнял съм но може да ми покаже примерно 0,05 или както обичам да си пийвам по кило боза все пак съм Радомирец пак може да ми покаже нещо минимално и са какво ще се актуваме ли ми това си е чиста проба заяждане а не спазване на закона.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Веселия ,преди време ти казах, че обичам мъжките момчета и съм готов да призная всяка моя грешка, ако има такава ,но ти изглежда пак не си разбрал и не си се поинтересувал достатъчно, визирам цитата ми, който си дал в твоя пост!Поинтересувай се още малко /медицина/ и после ще говориме ,иначе няма смисъл! Иначе съм ти фен и не случайно съм сложил в подписа си, цитат от теб!

В училище бях доста силен по химия и биология, имаше период, в който възнамерявах да кандидатствам медицина, нещата така се завъртяха, че се хванах с компютри. Преди да пиша почетох за принципа на работа на дрегерите и не открих никаква информация за дрегер, който отчита етанолови изпарения без да е употребен етанол (алкохол). Още повече нищо свързано с конкретно "повечко цигарки и кафета", както си писал. Сега, щом си мъжко момче, ще ме опровергаеш с аргументи, които можеш да посочиш, или ще признаеш, че това няма как да се случи (да ти отчете дрегера алкохол от цигарки и кафета). Но не ме пращай отново да чета - така както го казваш го разбирам "под нивото си ми да споря, пообразовай се преди да има смисъл".За плюсчетата и минусчетата съм го казвал щото много обичам разни хора да ми цъкат червеничко и да не казват защо :D Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Но не ме пращай отново да чета - така както го казваш го разбирам "под нивото си ми да споря, пообразовай се преди да има смисъл".

Далече съм от тази мисъл и съжалявам, че така го разбираш,ама ако искаш и така си го приемай!Запомни ,че нива до 0,2 промила са напълно естествени за човешкото тяло и просто няма причина ,да бъдат преследвани административно!Дрегерите колкото и да са чувствителни /новите от 2012г./ не са точни и не случайно се прави разделение между издишан въздух и кръвна проба ,а и затова навсякъде се признава само кръвната проба!Дори в някои щтатове на САЩ са забранени и не се използват въобще дрегери!Има много храни в които има алкохоли под една или друга форма и е напълно възможно в издишания въздух да има следи от тях! Същото се отнася за някои напитки боза , е. напитки ,кола ,сиропи за кашлица,продукти за изплакване и освежаване на уста и т. н. списъкът е дълъг! Надявам се знаеш какво е захар и ферментация и какво произхожда от това!Нулата /0/ е много страшно число и някакъв алкохол ,с някакви химически методи ,може да се открие както в дъждовната така и във водата от кладенци а какво остава за кръвта на човек? Надявам се знаеш ,че всеки човек /организъм/ има различен метаболизъм /има остатъци по няколко дни/ , при някои има и нарушения в обмяната на веществата ,ама става дълга и широка....!Както и да е само да спомена ,че това лято имаше случай в Пловдив, спират човек връщаш се мисля от Гърция и му правят 2 теста с новите дрегери и му показва 4.8 промила! Според полицаите е бил абсолютно трезвен но веднага го арестуват, товарят на патрулката и на кръвна проба, след което директно в ареста за 24ч. докато излезнат резултатите! Оказва се, че и 6-те теста които са правили на кръвната проба показват 0,25 промила! Човека е обяснил преди да го арестуват ,че се връща от път и нищо не е пил ,а само е използвал от водите ,където са за изплакване на уста и зъби ! В последствие го освобождават,връщат му документите и му се извиняват за спането в полицията! Понеже пътуваш редовно за Франция ,да ти кажа че от 1.11.2012г. тамошните полицаи глобяват ,ако нямаш дрегер за алкохол в колата! Това не е майтап а истина ! А и не пий там, много Кола или Пепси защото френски лекари от някаква лаборатория ,са установили, че в тези напитки има алкохол /въпреки че никъде на етикетите не пише/,след което от двете компании са признали за наличието на такъв ,макар и в малки количества /информацията я има в интернет/!Интересно ми е едно , нали цигарите не влияят на дрегерите?! Питам защото се сещам ,че прочетох в интернет няколко статии това лято,в които полицайте съветват, по повод новите дрегери /2012г./ ,преди да се духа на тях да не се пуши ,защото - 1 бира 30мин. след изпиването и отчита 0,5 пр. ,а ако пушиш или си пушил, непосредствено преди пробата дрегера отчитал 0,7 пр. и улиташ? Има ли нещо вярно, или пак е някаква журналистическа глупост ,макар че в статиите се цитираха полицейски источници?

За плюсчетата и минусчетата съм го казвал щото много обичам разни хора да ми цъкат червеничко и да не казват защо :D

И аз така:D! Ама нали ти казах ,че съм ти фен и освен зеленичко друго от мен няма да видиш! Редактирано от emicha1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно това бях писал малко по-горе! За жалост Радослав не ми отговори по какво ще ми пише акта, но както предполагах по 185, който е смехотворен за казуса.

Ето,отговарям ти-до 0,5 се пише акт по чл.5,ал1,т.3.,заради самия текст,в който пише-да не управлява след употреба на алкохол.По този начин се процедира в цялата страна.
Радославе, точен си, дай ще те открехна с една подробност, че аз споменах и по-горе, но ти не я вдяна.Първо, че бъркаш нормите!! Това което ми казваш е малко различно и е чл5 ал.3. Второ ПО-СПЕЦИАЛНИТЕ норми се прилагат пред общите( lex specialis derogate legi generali) . Трето - актът ти ще ми пишеш по 185, защото чл.5 няма санкционен характер!!!. Четвърто спри да объркваш колегите, че ще ги глобиш с алкохол под 0.5, актът е дълбоко незаконосъобразен Редактирано от PIKap
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

хаха нервите на необоснавните са ми много познати. Цивилни специалисти :))))) Ами да, имам зад гърба си работа в съдилищата и изглежда съм много назад с нещата. Минал съм административен процес, административно право и прочие с доста добри резултати, но все пак, ти който пишеш актовете ги чаткаш нещата много. Вместо да се вслушаш, в хора, които изглежда имат представа от правната материя, които даже съдебна практика ти предоставиха ти си знаеш твоето. Ей от такива полицаи аман!Ти акта може да го пишеш на бай ти Тошо от съседната улица и той да го плати, но това не означава, че е законосъобразен!!!

Редактирано от PIKap
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз фукам ли се,че съм завършил семестриално право?Сега направи разлика между-Акт за УСТАНОВЯВАНЕ на административно нарушение,издаван от полицай на пътя и НАКАЗАТЕЛНО ПОСТАНОВЛЕНИЕ,издавано от наказващ орган,РАЗЛИЧЕН от полицай на пътя и ще разбереш по кой член се пишат двете неща...Ей,аман от такива специалисти по съдилищата!!!

  • Нагоре 1
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си не се бях изразил правилно. Но актът за установените 0.3 промила от теб е гола вода, защото законът е устанвил МИНИМУМ. Ти вкарваш после прецеса в пълен провал.

  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пил си - не караш , пиеш - такси , drink'n'drive , обади се на приятел и тн.Има страни в които над 0.00 промила ти взимат книжката и не те питат на лекарства ли си , на кафета ли си.Полицая е обяснил много точно и ясно за какво иде реч.За разлика от някои други глоби , тези за алкохола трябва да са още по-драстични.Черната хроника е доста потресаваща за да се прави компромис дори и с 1 бира.Мисля , че от 0.5 до 1.2 промила трябва колата да се взима за 2-3 години.Дайте сега като по-закон е до 0.5 да пием по 2 бири и да караме.Този спор така го разбирам.

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си не се бях изразил правилно. Но актът за установените 0.3 промила от теб е гола вода, защото законът е устанвил МИНИМУМ. Ти вкарваш после прецеса в пълен провал.

Нямам нищо против да поспоря с някой,стига да е обоснован.Ще ти кажа какъв е проблема при теб-Тълкуваш закона разширително,с това,че между 0,00 и 0,5 промила не трябва да се наказва.Закона е закон,за да се тълкува буквално-Пише ли-Забранено е управлението на ППС сле употреба на алкохол...Пише! Следователно се наказва проба с дрегер или кръв,различна от 0,00 промила.При нас специално се допуска толеранс,до 0,2 не се наказва,заради онези причини-крив дрегер,много цигари,много кафета и най-вече ниско атмосферно налягане :D ,за да се запушат устите на тези които,като някои тук оспорват от какво показва дрегера.А относно това по кой член се пише,мисля,че вече се разбрахме,нарушението е по чл. 5,а наказанието е по 185.
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама законът се тълкува в тесен смисъл много рядко или повечето, които го тълкуват така бъркат. Ограничителното тълкуване е зад разширителното, защото ограничителното много по-често е неточно, защото следва езиковата редакция на разпоредбата. В крайна сметка ЗДП е заложил норма, която слага карането над 0.5 промила за наказуемо( специална норма), която дерогира чл.5 по своето естество. Съдебната практика сочи абсолютно съшия резултат! А нали знаеш кой тълкува нормите? Не ти, не аз, а правораздавателните органи, които нямат нищо общо със системата на МВР.

Редактирано от PIKap
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пил си - не караш , пиеш - такси , drink'n'drive , обади се на приятел и тн.Има страни в които над 0.00 промила ти взимат книжката и не те питат на лекарства ли си , на кафета ли си.Полицая е обяснил много точно и ясно за какво иде реч.За разлика от някои други глоби , тези за алкохола трябва да са още по-драстични.Черната хроника е доста потресаваща за да се прави компромис дори и с 1 бира.Мисля , че от 0.5 до 1.2 промила трябва колата да се взима за 2-3 години.Дайте сега като по-закон е до 0.5 да пием по 2 бири и да караме.Този спор така го разбирам.

Няма безгрешен уред, даже и най-новият алкотест има грешка до 5%, както писа и един колега по-напред има храни и напитки които не са класифицирани като алкохол но съдържат такъв, моят пример е с оцета, който по стандарт може да съдържа до 3% остатъчен алкохол. Най-големият брой тежки катастрофи с жертви не са причинени от водачи употребили алкохол, а от такива които заспиват на волана, но срещу това мярка няма освен за професионалните шофьори и водачи на тежкотоварни автомобили където до някъде проверката на тахошайбата може да покаже дали са почивали. Колега Радослав от Казанлък моля консултирай се с някой по -вещ в наказателното право от началника си на сектор `щото с тези актове по чл.5 се излагате и допълнително уронвате и без това ниският имидж на МВР.. Да напишеш акт по този член си е чиста проба незнание или заяждане!
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е колега BLUE 1 стига де....Тези 3% са сигурно за 1 литър оцет а не в 1 лъжичка която си слагаш на супата.Ти не вярвам да пиеш по 1 литър оцет на обяд.Стига с вицовете и безумните спорове.Караш ли пил си опасен зад волана и тук няма 1-2 бири.Какво ще те стопли тази 1 бира или 50 грама водка ? Не можеш без тях преди да седнеш зад волана ? В Норвегия , Швеция и Полша ако не се лъжа горната граница е 0.2 промила.Нали се сещаш , че само от оцет няма да вдигнеш над 0.1-0.2 :) Я дай и да видим тази статистика със заспалите шофьори , че нещо не мога да я намеря.Алкохола , превишената скорост най-вече в населени места и липсата на елементарни умения зад волана са основните фактори за всички безумия по родните пътища.

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е колега BLUE 1 стига де....Тези 3% са сигурно за 1 литър оцет а не в 1 лъжичка която си слагаш на супата.Ти не вярвам да пиеш по 1 литър оцет на обяд.Стига с вицовете и безумните спорове.Караш ли пил си опасен зад волана и тук няма 1-2 бири.Какво ще те стопли тази 1 бира или 50 грама водка ? Не можеш без тях преди да седнеш зад волана ? В Норвегия , Швеция и Полша ако не се лъжа горната граница е 0.2 промила.Нали се сещаш , че само от оцет няма да вдигнеш над 0.1-0.2 :) Я дай и да видим тази статистика със заспалите шофьори , че нещо не мога да я намеря.Алкохола , превишената скорост най-вече в населени места и липсата на елементарни умения зад волана са основните фактори за всички безумия по родните пътища.

Абсолютен противник съм на шофирането след употребата на алкохол! Спора в темата обаче не е това, а буквата на закона и какво повелява тя, примера с оцета е илюстративен и защо не може да има граница под 0.2 на хиляда концентрация в кръвта, в държавите в които долната граница е толкова това се установява задължително след кръвна проба. За теб и за мен може да е смешно, но някои хора пият оцет заради здравословни проблеми (сега няма да ти изброявам бабешки рецепти). Статистика за катастрофи причинени от заспали шофьори за България няма, няма и да намериш, но ето примерно в тази статия може да да добиеш представа http://novinar.bg/news/raste-broiat-na-katastrofite-zaradi-driamka-zad-volana_Mzg3Nzs1MA==.html .И като разгледаш статистиката за ПТП -та през 2011 година може съвсем обосновано да стигнеш до извода, че заради заспиване има повече тежки катастрофи отколкото заради алкохол. И това е така защото все пак едното се санкционира и то тежко, а другото не. Надявам се, че съм правилно разбран и никои не се засяга от постовете ми защото темата е по правен казус, а не за друго.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, никой не говори за пиене и каране а за отчитане на показанията на дрегерите тяхната надежност. За статистиките само ще кажа че нямат нищо общо с истината, защото се поръчват и манипулират от хора които имат полза от тях. Пример; Закона за светлините през деня приеха го и ни фърлиха нек'ва стакмистика че много помагат намалават произшествията и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Запомни ,че нива до 0,2 промила са напълно естествени за човешкото тяло и просто няма причина ,да бъдат преследвани административно!

0,2 промила или 0.02% въобще не са естествени. В много европейски държави направо ти взимат книжката ако караш с алкохол в кръвта различен от нула. В други лимита е 0.2,0.3,0.4:http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=File:Map_of_European_countries_by_maximum_blood_alcohol_level.svg&page=1

Дрегерите колкото и да са чувствителни /новите от 2012г./ не са точни и не случайно се прави разделение между издишан въздух и кръвна проба ,а и затова навсякъде се признава само кръвната проба!

Прав си, не са точни, могат да отчетат малко повече, АКО си употребил алкохол и имаш такъв в устата. Ако ще да си изтупал 3 кутии цигари и 15 кафета точно преди дрегера, но без алкохол, той е по-вероятно да то отчете, че ти предстои сърдечна криза, от колкото повече от 0 промила алкохол.

Има много храни в които има алкохоли под една или друга форма и е напълно възможно в издишания въздух да има следи от тях! Същото се отнася за някои напитки боза , е. напитки ,кола ,сиропи за кашлица,продукти за изплакване и освежаване на уста и т. н. списъкът е дълъг! Надявам се знаеш какво е захар и ферментация и какво произхожда от това!

Това което дрегера мери са алкохолни изпарения от дробовете ти, заради кръвта, която циркулира в тях. А не лошия ти дъх. Ако си си изплакнал устата с алкохол и моментално си направиш проба - да, ще отчете. Но както вече казах, този ефект трае не повече от няколко минути.

Нулата /0/ е много страшно число и някакъв алкохол ,с някакви химически методи ,може да се открие както в дъждовната така и във водата от кладенци а какво остава за кръвта на човек? Надявам се знаеш ,че всеки човек /организъм/ има различен метаболизъм /има остатъци по няколко дни/ , при някои има и нарушения в обмяната на веществата ,ама става дълга и широка....!

Нулата е страшно число, а 0.2 промила е много много далеч от нея. Хапни си бонбон "пияна вишна", тялото ти може и да има следи от алкохол след консумацията, но дрегера и кръвната пробла ще дадът 0.00. За 0.2 промила ще се постараеш много.Не ми се сърди, но като цяло си написал много неща, нито едно от тях не е обосновано с някакви факти (прав си обаче за Франция, благодаря за информацията). Още повече, че първоначално ти каза "ако пуша малко повече цигари и пия няколко кафета, дрегера ще отчете 0.2" (или нещо такова). Което е абсолютна глупост, заради която аз въобще писах в темата. Сега вече говориш за води за усти (което споменах няколко поста по-рано), алкохоли от храни и други такива, пак без да се обосноваваме на факти. След като в куп европейски държави минимума е 0.00 промила след което в много от тях оставаш без книжка и с огромна глоба (виж линка ми), не виждам какво се жалваш, че при под 0.50 тук могат да ти направят административно нарушение 20лв. Или там не пият кафенца и не пушат цигарки? ;) Редактирано от Veseliq
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много от законите - цели и частично, включително ЗДП частично, не са писани с цел превенция, а с чисто икономическа цел - пълнене на хазната с глоби.

 

Както каза колегата emicha1, определени нива на алкохол са напълно възможни в организма, дори при абсолютен въздържател - въпрос на хранене, храносмилане, метаболизъм и здравословно състояние.

 

Адреналинът може да бъде в пъти по-опасен от 0,5‰ алкохол, но... нали!

 

П.П. Споровете и личните тълкувания са безпредметни - единствения резултат от тях са кандърми и патардии, а керванът си върви... По-добре да се стараем да не влизаме в статистиките за катастрофирали камили и камилари!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въздействието на алкохола върху човешкият организъм е описан доста точно от много години насам.След 1-2 бири или малко концентрат т.е до към 0.5 промила в зависимост от организма реакциите стават забавени а след 0.5 до 1.2 промила следва нарушение в говора , затруднено мислене и лоша координация.Специално закона за шофирането с алкохол в кравта не е писан просто "ей така" или с "икономическа цел".На всичкото отгоре за да се разгради количеството алкохол а то се разгражда 90% от черният дроб и останалите 10% се отделят от дишане и урина се изисква време и това време не е 1-2 часа а от 4-5ч. до 12ч и повече в зависимост от количеството , температурата , организма.Не е шега работа и аз лично не сядам зад волана дори и след 1 изпита бира.Всеки си носи кръста но както е написал 1 колега на който коментар много се зарадвах "Имате 100 лева за пиене но нямате 10 лева за такси".

Редактирано от Mkilla

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пил си - не караш , пиеш - такси , drink'n'drive , обади се на приятел и тн.Има страни в които над 0.00 промила ти взимат книжката и не те питат на лекарства ли си , на кафета ли си.Полицая е обяснил много точно и ясно за какво иде реч.За разлика от някои други глоби , тези за алкохола трябва да са още по-драстични.Черната хроника е доста потресаваща за да се прави компромис дори и с 1 бира.Мисля , че от 0.5 до 1.2 промила трябва колата да се взима за 2-3 години.Дайте сега като по-закон е до 0.5 да пием по 2 бири и да караме.Този спор така го разбирам.

Няма безгрешен уред, даже и най-новият алкотест има грешка до 5%, както писа и един колега по-напред има храни и напитки които не са класифицирани като алкохол но съдържат такъв, моят пример е с оцета, който по стандарт може да съдържа до 3% остатъчен алкохол. Най-големият брой тежки катастрофи с жертви не са причинени от водачи употребили алкохол, а от такива които заспиват на волана, но срещу това мярка няма освен за професионалните шофьори и водачи на тежкотоварни автомобили където до някъде проверката на тахошайбата може да покаже дали са почивали. Колега Радослав от Казанлък моля консултирай се с някой по -вещ в наказателното право от началника си на сектор `щото с тези актове по чл.5 се излагате и допълнително уронвате и без това ниският имидж на МВР.. Да напишеш акт по този член си е чиста проба незнание или заяждане!
Ето,Господин БЛУ 1,консултирам се с Вас,по кой член да съставяме актове за алкохол,уважавам мнението Ви,явно сте на Ти с правната материя?Изказаното предложение от вас,ще изложа пред началника си на сектор на още следващата оперативка...
  • Нагоре 1
  • Надолу 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ,тази тема се получи интересна , а и доста хора попрочетоха и понаучиха някои неща ,които може да са ни- само от полза!Като цяло, най важното нещо е ,че когато някой пие - НЕ ТРЯБВА да сяда зад волана!!!За 30г. зад волана и близо 2мл. км. /600х. км. за 2г. в казармата и това не е шега/ ,само 1 път съм нарушил горното, естествено на младини и за радост без последствия! Категоричен съм ,че закона трябва да е безмилостен към водачите, които са употребили алкохол и са нарушили съответните норми! Има норми определени от закона и те трябва да се спазват, пък кой прав се вижда накрая в Съдъ!За мен лично, казусът е ясен -до 0,5 пр. /в България/ не следва наказание и понататъчното му коментиране е излишно!П.П. От 05.11.2012г. КАТ започва масирани проверки, по холандската система /10-15 полицаи/ по кръстовища и светофари ,за употреба на алкохол! Не карайте пили - другите не са ви виновни!!!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, да се разберем че специалните норми отменят общите или ги допълват .

Второ да се разберем, че пиенето е вредно и човек трябва да се запита:

Дали бих искал да съм опасен за себе си и да причиня тежко ПТП, с чиито последици провалям живота на себе си и семейството си и на още неопределен брой хора, като ги оставям без техен близък човек, сираци и дали искам да причиня всичко това и на собственото си семейство, защото мога и аз сериозно да пострадам???

Надявам се както колегите да са отговорни за живота си пред себе си и пред близките си и цялото общество, така и полицаите да бъдат коректни и да тълкуват законовата уредба правилно, защото това към момента не се случва в цялата страна, тълкуването на закона и подзаконовите актове е винаги индивидуално, основава се на мнението на конкретния полицай, което може и да не е меродавно, защото не всеки е завършил Право семестриално, което в случая няма никакво значение, защото тълкуването на един закон буквално не е нещо, за което се изисква тясна специализация.

Имаме две положения в целия спор, че страните трябва да спазват дължимото си поведение, едните да знаят и да се съобразяват, а другите само при наличие на основание да налагат санкции. :)

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре, Виждам, че темата е станала голяма дискусия. Само не разбирам защо се нахвърляте така към колегата Радослав? Човека може да е полицай, но се опитва да е пич. Не го познавам, но изглежда точен. Та по същество. Има някаква недосмислица в закона за под 0,5 промила, но да попитам- КОЙ ОТ ВАС Е БИЛ ГЛОБЕН ПО ТОЗИ ЧЛЕН? Има го- противоречив е и не го ползват. Просто и ясно. Дали пиеш или не, си е твоя работа. Всеки си знае. Фразата със 100кинта за пиене и 10лв за такси е от мен. Чух я преди години от някъде. В закона си пише- 0,5макс. Това е в общи линий 2 бири. Просто е тъпо да не пиеш една бира с приятелите и да не можеш да се прибереш с колата после. Или да обядващ шкембенце без бира, щото си с колата. Обаче акохола е нещо относително. На всеки му влияе различно. Ако ставаш говно след 1-2 бири е по- добре да не пиеш. п.п. Има по-големи недосмислици в закона, като "несъобразената с пътните условия скорост". Оставете го тоя член, който никой не го прилага и по дяволите- не нападайте колегата полицай. Малко са свестните и още по-малко хондаджийте. :cool:

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пил си - не караш , пиеш - такси , drink'n'drive , обади се на приятел и тн.Има страни в които над 0.00 промила ти взимат книжката и не те питат на лекарства ли си , на кафета ли си.Полицая е обяснил много точно и ясно за какво иде реч.За разлика от някои други глоби , тези за алкохола трябва да са още по-драстични.Черната хроника е доста потресаваща за да се прави компромис дори и с 1 бира.Мисля , че от 0.5 до 1.2 промила трябва колата да се взима за 2-3 години.Дайте сега като по-закон е до 0.5 да пием по 2 бири и да караме.Този спор така го разбирам.

Няма безгрешен уред, даже и най-новият алкотест има грешка до 5%, както писа и един колега по-напред има храни и напитки които не са класифицирани като алкохол но съдържат такъв, моят пример е с оцета, който по стандарт може да съдържа до 3% остатъчен алкохол. Най-големият брой тежки катастрофи с жертви не са причинени от водачи употребили алкохол, а от такива които заспиват на волана, но срещу това мярка няма освен за професионалните шофьори и водачи на тежкотоварни автомобили където до някъде проверката на тахошайбата може да покаже дали са почивали. Колега Радослав от Казанлък моля консултирай се с някой по -вещ в наказателното право от началника си на сектор `щото с тези актове по чл.5 се излагате и допълнително уронвате и без това ниският имидж на МВР.. Да напишеш акт по този член си е чиста проба незнание или заяждане!
Ето,Господин БЛУ 1,консултирам се с Вас,по кой член да съставяме актове за алкохол,уважавам мнението Ви,явно сте на Ти с правната материя?Изказаното предложение от вас,ще изложа пред началника си на сектор на още следващата оперативка...
Колега, както ти казах и на лична, иронията ти е ненужна, да аз си признавам, че съм допуснал две правописни грешки може и повече да са, просто ми е неестествено да пиша на български през qwerty клавиатура на телефон. По -жалкото е, че представител на репресивен държавен орган, който е призван да служи на гражданите на тази държава допуска грешки в работата си, и когато му посочиш по най-коректен начин къде допуска грешка и то с пример от съдебната практика, той става саркастичен или просто злобен и агресивен на лична кореспонденция. Присъщо за слабите духом е да стават агресивни когато нямат доводи за да защитят позицията си. Ще спра до тук макар, че мога още да пиша, но темета беше по конкретен казус, фактите са ясни и те се съдържат в съдебното решение, всичко друго е спамене и зле прикрита некомпетентност.
  • Нагоре 2
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е......Ае стига вече....Няма ли кой пак да и бие на тая тема катанеца...

  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре,

Виждам, че темата е станала голяма дискусия. Само не разбирам защо се нахвърляте така към колегата Радослав? Човека може да е полицай, но се опитва да е пич. Не го познавам, но изглежда точен.

Та по същество. Има някаква недосмислица в закона за под 0,5 промила, но да попитам- КОЙ ОТ ВАС Е БИЛ ГЛОБЕН ПО ТОЗИ ЧЛЕН? Има го- противоречив е и не го ползват. Просто и ясно.

Дали пиеш или не, си е твоя работа. Всеки си знае. Фразата със 100кинта за пиене и 10лв за такси е от мен. Чух я преди години от някъде. В закона си пише- 0,5макс. Това е в общи линий 2 бири. Просто е тъпо да не пиеш една бира с приятелите и да не можеш да се прибереш с колата после. Или да обядващ шкембенце без бира, щото си с колата. Обаче акохола е нещо относително. На всеки му влияе различно. Ако ставаш говно след 1-2 бири е по- добре да не пиеш.

 

 

 

п.п. Има по-големи недосмислици в закона, като "несъобразената с пътните условия скорост". Оставете го тоя член, който никой не го прилага и по дяволите- не нападайте колегата полицай. Малко са свестните и още по-малко хондаджийте. :cool:

 

 

 

Никой никого не напада. Изясняваме конкретния казус, в който само нашата страна( с невъзможния акт по чл.5 ) прилага доводи и аргументи. Другата страна просто няма обосновка и разчита на дребни провокации.

 

Според мен правилната сентенция да затворим темата е следната :

 

Да, хора могат да ви пишат акт при употреба на алкохол под 0.5 промила. Ще ви пишат, но не защото сте виновни, а защото пишещият акта е некомпетентен и аз бих казал злобен. Актът ще падне при неговота обжалване - бъдете сигурни.

Редактирано от PIKap
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз на 1 бира съм камикадзе......нищо,че ще съм под 0.5.... :lol:

Редактирано от gerry_1912
  • Нагоре 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , ако думичката алкохол е допълнение към думичката шофирам не мисля , че има какво да говорим повече.Дали има глоба или не под 0.5 промила не е важно и е добре да го разберат спорещите.Санкцията е най-малкото нещо с което може да се разминете след шофиране с алкохол в кръвта.Всичко останало което пишат спорещите го отминавам поради простата причнина , че не ми се е случвало дори след доста кафета и коли да духна повече от 0.00.Всичко е толкова просто и ясно - когато пиеш не караш , когато пиеш те возят.

  • Нагоре 1
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги , ако думичката алкохол е допълнение към думичката шофирам не мисля , че има какво да говорим повече.Дали има глоба или не под 0.5 промила не е важно и е добре да го разберат спорещите.Санкцията е най-малкото нещо с което може да се разминете след шофиране с алкохол в кръвта.Всичко останало което пишат спорещите го отминавам поради простата причнина , че не ми се е случвало дори след доста кафета и коли да духна повече от 0.00.Всичко е толкова просто и ясно - когато пиеш не караш , когато пиеш те возят.

 

Приятелю, изобщо не става въпрос за алкохол в кръвта в темата, а за некомпетентност и злоупотреба с власт, за нарушаване на правата ти. И важното е, съзнанието и волята ни да се съпротивляваме срещу глупостта! Истината е, че търпението ни, необразоваността и липсата на ценностна система ни носят много повече беди от акта написан ни от някой глупак с мизерна власт.
  • Нагоре 3
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече , ти разбираш много добре какво искам да кажа но не искаш да го приемеш не знам поради какви причини.Това , че закона ти позволява да караш до 0.5 промила не значи , че ще си адекватен до тези цифри.Алкохола е най-големият бич когато се шофира след приемането му дори и в малки количества.Цял ден си бачкал , не си ял и вечерта пиеш 1 бира да отпуснеш след работа и сядаш в колата да караш.Няма да имаш 0.5 на дрегера но ще си неадекватен защото си гладен , изморен и леко замаян и отпуснат от биричката , с леко забавени рефлекси и тн..От тук нататък ти застрашаваш не само себе си а и останалите.И какво като ти го позволява закона ? Това удовлетворява ли те по някакъв начин ?

  • Нагоре 2
  • Надолу 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Човече ,

Ти не четеш а само пишеш.Приятелю, изобщо не става въпрос за алкохол в кръвта в темата, а за некомпетентност и злоупотреба с власт, за нарушаване на правата ти. И важното е, съзнанието и волята ни да се съпротивляваме срещу глупостта! Истината е, че търпението ни, необразоваността и липсата на ценностна система ни носят много повече беди от акта написан ни от някой глупак с мизерна власт.набъбвам ти поста на колегата BLUE 1 и дано да го прочетеш. Че последните 23 години сме подложени на геноцид от наще "избранници" законно или по-малко законно, без ние даже да изохкаме. Но спорим дали да кажем ох, ой или а-а-а, както и в случая. Въпреки забраната даже и за0.5 промила едни ще газат и убиват хора и ще им се разминава а обикновените хора ще ги глобяват за 0.001 промила защото имало подзаконче някакво. А неадекватни могат да са всички без да са пили днес една лелка ми изпробва рефлексите като изкочи на платното без да се огледа говорейки по телефона, не беше на пешеходна пътека а зад завой на панорамния път.
  • Нагоре 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...