Jump to content
Sign in to follow this  
bonev911

Мнение за сивик 4генерация 1.4 дуал карб.

Recommended Posts

Здравейте, колеги.Имам питанка относно сивик 1.4 дуал карб 4 генерация.Какви са и плюсовете и минусите?Голям разход ли дава?Проблемна ли е като цяло.Всякаква информация ще ми бъде полезна.Четох доста из форума, но като цяло ми се иска един изчерпателен и смислен отговор.(или няколко).Благодаря предварително!Поздреави.

И мен ме вълнува същото... конкретно за този модел...?

С дуала е по пъргава колата, от колкото с двукамерния карб, стига да са синхронизирани карбовете, и да нямат някъде запушено, че иначе идват и ядовете.

Има ли различни видове жигльори за тях и как се случва обогатяването/обедняването на смесите? Моята пуши, тресе... страшна работа!

Здравейте, колеги.Имам питанка относно сивик 1.4 дуал карб 4 генерация.Какви са и плюсовете и минусите?Голям разход ли дава?Проблемна ли е като цяло.Всякаква информация ще ми бъде полезна.Четох доста из форума, но като цяло ми се иска един изчерпателен и смислен отговор.(или няколко).Благодаря предварително!Поздреави.

Колега твойта кола с такъв двигател ли е?

Колега твойта кола с такъв двигател ли е?

D15B2- в моя случай... много зле :D Тази тема за 1.4 дуал карб-а я пуснах преди мнооого време, когато търсих 4-та генерация, защото имаше една добра на хубава цена, но се отказах от нея... Карал съм седан 1.4 и дърпа доста повече от тая дуал поинт простотия... За това скоро време силно се надявам да си монтирам пълната инжекция, та да го събудя малко тоя смъртник :DП.П. Ако не е тайна защо питаш ? :)Поздрави!

Искам да питам още нещо - Дуал карб от Прелюд (Кeihin) стават ли на Д14А1? Имат ли разлика в жигльори, дифузьори...? Питам защото попринцип Прелюда е с по-голям двигател. Проблема е, че карам Сивик Д13Б22.. с дуал карб, но глъхне. Преди изобщо не вървеше (много богата смес). Карах я при един карбураторджия, който ги разглоби, настройва нещо.... сега е по-добре, но много глъхне като й подам газ. А ми предлагат карбуратори дуал от Прелюд, уж в добро състояние. Ако ги сложа на моята ще я удавя ли?

Не е лощо да идеш при fena с твоя карбуратор.Човека е пич и си разбира работата и смятам,че ще ти свърши работа вместо да си блъскаш главата.Вече няколко колеги от форума от доста по-далечни места го посетиха и са много доволни,пък ти като гледам си от София.Просто като съвет:)

• Upvote 1

Искам да питам още нещо - Дуал карб от Прелюд (Кeihin) стават ли на Д14А1? Имат ли разлика в жигльори, дифузьори...? Питам защото попринцип Прелюда е с по-голям двигател. Проблема е, че карам Сивик Д13Б22.. с дуал карб, но глъхне. Преди изобщо не вървеше (много богата смес). Карах я при един карбураторджия, който ги разглоби, настройва нещо.... сега е по-добре, но много глъхне като й подам газ. А ми предлагат карбуратори дуал от Прелюд, уж в добро състояние. Ако ги сложа на моята ще я удавя ли?

Сложи колектор от Д15Б1 с карбуратор от Д13Б1 и си ти!

П.П. Фенабг ги прави нещата със сигурност!

Аз съм от Казанлък, че ходих при Фена - минах 670 км, но се върнах с усмивка на лицето, никакви претрисания пушения и незнам си какво, настъпваш и тръгва много добре като за тоя малък мотор.

• Upvote 2

Е,това имах предивд-работата е свършена добре когато слезеш от колата с усмивка!Малко хора го умеят от всички ''майстори''

• Upvote 1

При "фена" винаги мога да ида... въпроса по-скоро беше дали наистина има разлика между карбураторите на прелюда и сивика (д14а1). Предлагат ми такъв от прелюд... П.П. А на ладата ми ще стане ли този дуал? Сега карам с делорто, но ми се струва, че я запушват

Всичко е възможно само желание трябва да има.