drakula 18 #1 Публикувано 30 Март, 2012 Здравейте на всички,налага ми се да пътувам до Букурещ,ще ми трябва ли зелена карта?Благодаря на отзовалите се. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
6gen115hp 306 #2 Отговорено 30 Март, 2012 Бе брат за какво ти е зелена карта да няма да ходиш до Америка ? Само лична карта ти трябва нали сме в ЕС . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #3 Отговорено 30 Март, 2012 :lol: Не се сдържах просто Колега зелената карта е за автомобила, върви ти с полицата ГО, прави се с цел ако стане нещо в чужбина (катастрофа) да може да докажеш че имаш валидна ГО. С нашите не вървиш навън, защото са написани на кирилица. Ако не съм прав да ме поправи някой. И сега по темата: колега хубаво е да имаш зелена карта, не си спомням миналата година като минавах границата с Румъния, мисля че митничаря ми я поиска и записа нещо от нея. Изглежда горе долу така: Поздрави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #4 Отговорено 30 Март, 2012 Ще ти трябва Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
BLEIN MONO 148 #5 Отговорено 30 Март, 2012 Задължително колега, на границата няма да ти я искат, но я носи! Ако те спрат за проверка, или стане инцидент ще ти трябва.Друго, което не бива да пропускаш при влизане в Румъния е закупуването на Ровинета - тяхната винетка, продават на бензиностанцията, веднага като минеш моста, носи си поне 20-ина леи, други не взимат, всъщност става и с карта! Остави си дребни и за такса мост на връщане, никой няма да ти развали или обмени! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mEtaka 68 #6 Отговорено 30 Март, 2012 Моста и винетките можеш да си ги купиш в евро, разликата в цената на винетка е,че ще ти вземат 1 или 2 евро горница. Можеш също както е казал г-на над мен да си вземеш винетката с дебитна или кредитна карта. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 986 #7 Отговорено 30 Март, 2012 (Редактирано) Зелена карта задължително.Според мен си направи годишна зелена карта ако ще пътуваш още през годината.Направи си и здравна карта която се издава от НОИ.Тя е на вид като дебитните карти с номер.Ако стане така , че ти се наложи да ползваш услугите на лекар да покажеш , че си здравно осигурен и да не ти взимат пари за прегледи.Това са най-важните неща общо взето. Редактирано 30 Март, 2012 от Mkilla Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hefest 3 #8 Отговорено 30 Март, 2012 (Редактирано) аиде и аз да се включа към темата;от базата на бивш студент там и 7 години шофирал по техните пътища!както споменаха колегите по горе за предпочитане е да имаш зелена карта и колата с която преминаваш да е на твое име,ровинетата също както спомена колегата от Русе другото е караи внимателно и разумно:ограниченията са:50/100/130за толкова време рядко са ме спирали,но в нарушение ли си,идват големи глоби,едно приятелче от Тутракан отнесе 6 месеца без право да шофира на румънска територия за 20км над ограничение + глоба,имат стационарни камери,теоретично в началото на населеното място е обозначено дали има камери с тебелка и мобилни предимно дачий логан комбита и обикновеннив столицата гледаи къде паркираш,паяците и скобите са солени,в крайова 35 лева за скоба ме чукнаха един път,и преминаване само на Русе на моста,другото е набутвация и губене на време,минавал съм на Видин,не се спазва графика на ферибота и се чака,на оряхово е по добре,що годе на един час има ферибот,но таксите са солени,последно 23евро кола 3 евро човек 7 евро такса митница,в една посока,като ако се прибираш например на оряхово удоволствието струва от румъния към България:7 евро такса митница,23 евро кола,3 евро шофиора(ако си сам,ако си с някои друг,още толкова),12 лева такса митница България и грубо стана всеки може да сметне,за това на моста за повече помощ за колегата или някои друг в неговото положение,може и на лични Редактирано 30 Март, 2012 от hefest 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
atoma 995 #9 Отговорено 30 Март, 2012 Гледам колега е от Каварна, най-вероятно ще излезе през Дуранкулак. След ГКПП-то има нещо като будка за винетки, от там си вземи. И както е казал колегата, задължително спазвай ограниченията. И на пешеходна задължително спираш ако има пешеходци. Аз до Констанца ходих, пътя беше перфектен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #10 Отговорено 30 Март, 2012 ...караи внимателно и разумно:ограниченията са:50/100/130Че и 20 има тук-там, и много камери Приятно пътуване по МНОГО по хубавите пътища в Румъния на колегата... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
drakula 18 #11 Отговорено 30 Март, 2012 Не,ще мина през Русе.Някой може ли да каже имат ли еднодневни винетки и колко струват? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mkilla 986 #12 Отговорено 30 Март, 2012 Къде го това ограничение от 20км/ч ? Да не е за колела ?) Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pamo 346 #13 Отговорено 30 Март, 2012 В Мамая.. за леки коли За дневни винетки знам, че има за товарни автомобили.. някой ако знае дали има и за леки коли да пише. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
frisko 253 #14 Отговорено 31 Март, 2012 Няма дневни винетки. Седмичната е 14 леи или около 7 лева. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове