mitaka_t 83 #1 Публикувано 5 Февруари, 2012 Здравейте!Проблема е до болка известен на всички. Няма нужда от много обяснения, а ... от отговори. А въпросите са ясни: Кога ще се оправи тази търсачка? Ще се оправи ли някога? Или поне ще се подобри ли малко? Работи ли се поне в тази насока?Реших да пусна нова тема. Знам, че има писано по въпроса, виждал съм няколко теми по въпроса, но... ефект - няма.Търсачката наистина е ужасна. Когато понякога ми се налага да я използвам и.. се препотявам още преди да видя "смислените и точни" резултати, които ми е върнала в отговор. Защо по другите форуми не е така ?Освен този форум, често влизам и във Форума на Опел. Отскоро се ровя повечко и във форумите на Мазда и Субару. Влизал съм и във форумите на Тойота и Мицубиши. В нито един от тях не ми е направило впечатление тъсачката да е толкова лоша.Тук ми се е случвало да търся тема, пиша пълното и точно заглавие (да наистина е точно, защото след като по някакъв начин я открия, виждам че не съм сбъркал със заглавието и показаните резултати не са в резултат от моя грешка) във полето за търсене, пускам търсене и... или ще ми изкара, че няма намерени резултати или един куп страници с резултати, от които търсената тема ще е я на 3-тата, я на 4-тата страница. Варианта търсената тема да излезе на 1-ва страница от резултатите, камо ли като един единствен резултат от търсенето - не помня да ми се е случвал. Във форума на Опел, такова нещо не помня да ми се е случвало... или темата излиза като единствен резултат или ми изкарва като резултат само 10-ина теми сред които е и търсената.Във форумите на Мазда и Субару не съм регистриран, влизам като гост, но... когато ми трябва да търся информация винаги ми е изкарвало резултати които съм очаквал. Както се казва - ако не ми изкара резултат, по скоро такъв наистина няма, отколкото да не е намерен.Не ме разбирайте погрешно, не се заяждам с никой, но... наистина е много изнервящо да ползваш тази търсачка. Да начини има, но... защо да губим 2-3-4 пъти повече време за нещо, което би могло да стане много по-бързо?!Не мисля, че това е нормално. Нещо трябва да се направи.Ако толкова не може да се справите с търсачката, да подобрите работата и или да активирате каквито има там опции за да се подобри работата и, направете я като във форума на Тойота. Махнете полето за търсене и сложете просто един бутон "Търсене" при натискането на който да се отваря Гугъл със вече въведено в полето за търсене: "site:hondabg.com " , след което само да допишем нещото което търсим и... да се покажат смислени резултати.Даже и... ако искате не го махайте полето за търсене, просто някъде там добавете този бутон, който може да кръстите "Google търсене" или нещо подобно и натискането му да води до това което споменах по-горе. Идеята е да не се отваря допълнително гугъл, само заради търсенето и всеки път отново изрично да се пише "site:hondabg.com " преди нещото което искаме да търсим.Дано нещата се оправят по-скоро.Поздрави! 10 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shorty 157 #2 Отговорено 5 Февруари, 2012 А такааааа.... точно тази тема много ме вълнува и мен и бих желал наистина ако може да отговорите на въпросите на колегата, а най-неприятното е,че когато някой си пусне нова тема и се почва заяждане, да се ползва търсачката, ами как да се разбере,че има такава тема като "търсачката никога нищо не намира.Не искам и аз да се заяждам, но въпроса е поставян неколкократно, а отговор няма. 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
civicgonemad 60 #3 Отговорено 5 Февруари, 2012 Абсолютно подкрепям! А какво да кажем за последвалите съобщения на модераторите от рода на: За вас търсачка няма ли?", " Ползвайте търсачката!" и други такива? 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
pikaso906 168 #4 Отговорено 5 Февруари, 2012 Отписал съм я отдавна тая търсачка.Гугала ще ти я намери от рас. 5 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #5 Отговорено 5 Февруари, 2012 Бас ловя, че ще се окаже, че тема за оплакване от търсачката вече има и моментален уорн за това, че не сте използвали... търсачката! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
chris_barnes 1296 #6 Отговорено 5 Февруари, 2012 Да, търсачката не е най-добрата част от форума, но това всички го знаем. За съжаление аз лично (тъй като грам не разбирам от форумни скриптове и тн.) не мога да допринеса за нея, освен с морална подкрепа и напиване с човека който би могъл да я свърши тая работа @Zlatozator - функцията на модераторите е да следят за спазване на правилата и да помагат, разберете ние не живеем за да правим престоят на потребителите възможно по-неприятен 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #7 Отговорено 5 Февруари, 2012 Zlatozator - има доста по лесни начини да си изкараш уорна от тема за търсачката. Тъй като това са камъни в моята градина, аз ще трябва да отговоря. До преди два дни форума беше на споделен хостинг преди два дни много от вас вероятно са забелязали че почти 16 часа нямаше форум. Това се случи защото достигнахме лимита този споделен хостинг и преместихме форума на виртуален сървър. Това на голяма част от хората не говори нищо, но на простичък език казано е доста неща бяхме орязали за да можем да се вместим в параметрите на хостинга. Сега тук нещата седят доста по различно и ресурса с който разполагаме е доста по голям от преди. Промени по форума ще има доста, надявам се търсачката да заработи както трябва съвсем скоро, а и всички останали екстри на форума, като чат, мултимедийна секция (с уговорка) и други. Доста изтърпяхте търсачката, надявам се да потърпите още съвсем малко в този и вид след което да заработи както трябва. Благодаря за търпението още един път. 11 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Honda_Z 1498 #8 Отговорено 6 Февруари, 2012 Ноу офенс, само се шегувах, камо ли да искам да изсипя камъни в нечия градина Иначе и на мен ми се е случвало да търся нещо, да не излезе в резултатите и после веднага - флууд защита. Моля, изчакайте... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #9 Отговорено 6 Февруари, 2012 Ноу офенс тейкън Но си е факт че аз съм я поурязал заради ограниченията в предишния хостинг план, а сега правя разни магарии да подкарам коректно търсене на кирилица тъй като в настройките на търсачката има обяснения под линия че някой от настройките не работят коректно с non-English characters, а 99.8% от целия ни форум е такъв. Но колегите от другите форуми които са си подкарали търсачката помагат, няма страшно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
4ushi 54 #10 Отговорено 9 Февруари, 2012 Стискаме палци за скорошното проработване на търсачката.Успех! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #11 Отговорено 10 Февруари, 2012 Може да споделяте мнения дали все още търсачката не върши работа?П.П. За HR-V & CR-V все още имаме проблеми но се надявам да ги отстраним и тях. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
besniq 1 #12 Отговорено 14 Февруари, 2012 НЕ върши работа !!! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Al Capone 238 #13 Отговорено 14 Февруари, 2012 А малко по конкретно с примери? Защото вчера например имаше тема: "Монтаж на сИгменти". Няма как търсачката да я намери ако си го написал вярно. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
SilverCivic 47 #14 Отговорено 15 Февруари, 2012 Ами например като напиша в търсачката - SRS премигва - с опция и двете думи търсачката на форума ми вади 50 резултата като въобще няма SRS в повечето. Нямах нямах нерви да ги прегледам всичките но не е добре работата. Гугъл ми вади 20 резултата обаче съдържащи и двете думи, че и вариации на премигва. Що се мъчите ами не направите като във форума на Тойота като кликнеш на търсачката и те мята в Гугъл с опцията за търсене в сайта. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gendov 31 #15 Отговорено 15 Февруари, 2012 Много по-добра е от преди на мен ми свърши работа. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове